Välkommen till Linköpings universitet

Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer.  
LiU blev universitet 1975 och är idag 27 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen.

Kom till LiU:s program i Vallastaden 2-24 september

Nyheter från LiU

LiU i sociala medier

Så skapades Campus Norrköping

Stora mängder data blir begriplig information

Visualiseringstekniken är en förutsättning för att vi människor ska kunna förstå komplicerade samband, fatta välinformerade beslut och hantera stora automatiserade system, som självkörande bilar. Anders Ynnermans och Jonas Ungers forskning ger viktiga pusselbitar till Wallenberg Autonomous Systems and Software Program, WASP.

Fyra campus på tre orter

Sverigekarta som visa LiU:s fyra campusområden

Fyra campus på tre orter

Linköpings universitet har fyra campusområden på tre orter. I Linköping finns vi på Campus Valla och Campus US (Universitetssjukhuset). Campus Norrköping ligger i centrala Norrköping och Campus Lidingö med Carl Malmsten Furniture Studies är beläget i Stockholm.