Nyheter från LiUVisa/dölj innehåll

Delta i LiU:s aktiviteterVisa/dölj innehåll

Framtidens viltvård - ny teknik i djurens tjänst

Ett samtal digitalt om hur ledande svensk teknologi kan rädda utrotningshotade arter i Afrika. I denna digitala liveintervju kommer du att få möta professor Fredrik Gustafsson och fotograf Björn Persson som arbetar i projektet Smart Savannahs, där teknologi utvecklas för att skydda djuren.På grund av de stora och svårövervakade parkerna krävs smarta lösningar. Med avancerad teknik har de utvecklat hjälpmedel som ger parkvakterna savannens superögon och superöron.

Börjar 21 oktober 2021 kl. 18.30
Slutar 21 oktober 2021 kl. 19.15
Plats Digitalt (Länk till anmälan)
Kontakt

Sångarglädje - gemensam blandkörskonsert

Äntligen är det dags för konsert igen! Denna gång är det inte vilken höstkonsert som helst, utan nu slår vi på stort med en gemensam konsert med syskonkörerna. Både Linköpings studentsångare och den akademisk damkören Linnea kommer alltså framföra ett gäng blandkörsarr som vi känner verkligen återspeglar vår gemensamma glädje för sången och att äntligen få sjunga tillsammans. Varmt välkommen för att äntligen få njuta av skönklingande blandkörsmusik på riktigt igen!

Börjar 23 oktober 2021 kl. 15.00
Slutar 23 oktober 2021 kl. 18.00
Plats Ryttargårdskyrkan, Linköping
Kontakt

Populärvetenskapliga veckan

Välkommen att lyssna på intressanta föreläsningar där experter inom de olika ämnena berättar om det finurligaste, intressantaste, viktigaste eller svåraste inom sin forskning. Lyssna på en, eller alla, ställ frågor till experterna och besök de digitala montrarna.

Börjar 26 oktober 2021 kl. 09.00
Slutar 29 oktober 2021 kl. 11.30
Plats Online, du hittar länkarna i programmet
Kontakt Lejla Kronbäck
013-28 24 70

Coronavirus - så agerar Linköpings universitetVisa/dölj innehåll

Från den 29 september ska de anställda på de statliga myndigheter som uppmanats att arbeta hemma under pandemin, återgå till att arbeta på plats. LiU:s krisledning rekommenderar att medarbetarna på ett ordnat sätt successivt ökar närvaron och inom någon månad har en närvaro som motsvarar läget innan pandemin. För LiU:s studenter gäller också en successiv återgång till campusläge. Det är respektive kursledning som beslutar om takten och omfattningen av denna återgång.

Råden om att vaccinera oss, tvätta händerna och stanna hemma vid symptom kvarstår.

Information om hur LiU agerar i samband med spridningen av coronaviruset

Följ med in på LiUVisa/dölj innehåll

Vi har bestämt oss

Vi ska göra nytt. Göra annat. Göra mer.

Följ med in på Linköpings universitet.