Förändra världen. Börja på Linköpings universitet.

Här gör vi nytt

Upplev LiU

Här händer mycket du inte vill missa. Se utvalda tips på den här sidan och allt i vår kalender.

23 april 2024

Research just around the corner: Att leva i klimatomställningens tid

kl. 12.15 – 13.00 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla, Linköping

"Att leva i klimatomställningens tid - Det fossilfria samhällets platser, politik och etik" är temat för Anna Bohmans öppna föreläsning i serien Research just around the corner. Vad kan en rättvis och inkluderande klimatomställning betyda på platser som är intimt förknippade med fossilintensiv produktion? Hur påverkar den fossilfria omställningen människors berättelser om sin stad, sina livsvillkor och framtida vägval? I denna presentation får vi höra om pågående forskning i tre svenska industriorter med stora klimatavtryck från olje-, cement- och stålindustrin. Anna Bohman är lektor vid Tema Miljöförändring, Institutionen för Tema. Alla är välkomna!
Kontakt

24 april 2024

LiU och Saab firar 20 år av samverkan

kl. 13.10 – 16.30 Campus Valla, Hus Zenit

LiU och Saab har en lång historia av samverkan och nu är det dags att fira 20-årsjubileum. LiU Innovation och samverkan bjuder tillsammans med Saab in till en dag fylld av inspirerande talare, utställning och inte minst tårta. Vi vill visa hur samverkan leder till tillväxt, innovation och nytta för vårt gemensamma samhälle. Antalet platser är begränsat - först till kvarn!
Kontakt

30 april 2024

Linköpings Studentsångare: Valborgsmässoafton på Borggården

kl. 15.00 – 16.00 Borggården i Linköping

Välkommen till Linköpings och Studentsångarnas traditionsenliga och älskade valborgsmässofirande på Borggården. I år är det den femtionde gången. Traditionsenliga vårsånger, spännande vårtalare och mösspåtagning utlovas. Missa inte studentorkestern LiThe Blås musikparad genom stan kl 12.30 och deras konsert i Trädgårdsföreningen kl 13.30, varefter de spelar sig upp till Borggården där de avslutar kl 15.
Kontakt

Några saker vi är extra stolta över

Topp 2 %

bland världens universitet i internationella rankningar.

9 av 10

studenter får jobb efter utbildningen (bäst i Sverige).

Över 40 000

studenter och medarbetare på fyra campus.

Världen förändrar inte sig själv. Ta ditt nästa steg med oss.