LiU Humanities - Forum för tvärvetenskaplig forskning och samverkan

LiU Humanities samordnar, utvecklar och synliggör forskning vid Linköpings universitet. Forumet kompletterar ämnen och miljöer inom humaniora och samhällsvetenskap genom att stödja forskning och forskarutbildning på tvärs över institutions- och ämnesgränser.

LiU Humanities bygger nätverk, utvecklar forskarutbildningskurser, initierar projekt och skapar förutsättningar för innovativ tvärvetenskaplig forskning om kontinuitet och omvandlingar i kultur och samhälle. LiU Humanities verkar för att höja statusen för humanistisk forskning i vid inkluderande mening och vill vara proaktivt delaktig i pågående omvandlingar av forskningslandskapet.

Som ett forum för samverkan och förmedling av humanistisk forskning vill LiU Humanities initiera och främja forskarmöten, utställningsverksamhet, offentliga föreläsningar och debatter, samt stödja utvecklingen av kunskapslaboratorier och redaktionella miljöer i samarbete med offentliga institutioner som museer och bibliotek.

Genom samarbete med tidskriften Culture Unbound: Journal of Current Cultural Research driver LiU Humanities frågor om former och förutsättningar för vetenskaplig open access-publicering.

Aktuellt Visa/dölj innehåll

Kommande evenemang Visa/dölj innehåll

ÖPPEN INTRESSEANMÄLAN

Challenging Times Hothouse 2022: The Case for a New Political Imagination

Sista ansökningsdag: 30 April 2022 – Datum: 11 – 13 Maj 2022 – Linköpings universitet, – presentationer, diskussioner, workshops, fokusgrupper. Deltagande: live eller on-line.

During the first two years of the decade the political world has perceptibly changed. Covid changed it, so did the war in Ukraine, continued fear of conflict from Chinese regional expansion, greater recognition of the coming impacts of climate change, the crisis of democracy in the U.S. and Europe, so did the ascent of pariah states, with Russia at their fore. These are some of the most obvious examples of what is now the unfolding of the new world (dis)order that prompts this event. It can’t just be talk. It has spark projects. It can’t just be an outpouring of idealism. It has to deliver pathways to re-directive action.

The event is open to graduate students, social and political activists, artists, writers, journalist, performers, designers, young and mature academics, organic intellectuals who recognize the complexity of the times demand times and that a new political imagination is essential. Participants will get a chance hear and meet Tony Fry, Madina Tlostanova, Manuela Boatca, Adam Nocek, Barbara Predan, Rolando Vazquez, Eliza Steinbock, Dulmini Perera, Maria Vlachou, Fredy Mora Gamez, Ruben Hordijk and others.

Expressions of interest by emailing your name, city, country, what you do and 50-80 words why you would like to attend to Madina Tlostanova (madina.tlostanova@liu.se) or Tony Fry (tonyhfry@gmail.com). The participants will be selected based on the quality of the applications as well as gender balance and diversity. The event is free of charge, but those attending travel and meet accommodation costs at their own expense. All presentation and discussion will take place in English.

Inspelade webbinarier Visa/dölj innehåll

Om du inte hade möjlighet att delta i våra webbinarier kan du se de inspelade versionerna här:

Forskning Visa/dölj innehåll

Kontakt Visa/dölj innehåll