Boka arenan

Boka arenan

Arenan kan hyras av externa aktörer. Är du intresserad är du välkommen att höra av dig.

Beslutsarenan i Norrköping.
Thor Balkhed

Du hittar oss här:

Du bokar arenan via mail: cspr_coordinator@liu.se

Besöksadress:
Kopparhammaren 2, Norra Grytsgatan 10A, Campus Norrköping

Postadress:
Linköpings universitet TEMA, Centrum för klimatpolitisk forskning, 581 83 Linköping

Kontakta oss

Våra priser

825 SEK per timme (för anställda på LiU)

1100 SEK per timme (för bokare utanför LiU)

Alla priser är inklusive moms.

Det här ingår i priset:

Användning av arenan. Vi hjälper dig att starta upp och stänga ned.

Presentation av arenan 700:-

Alla priser är exklusive moms.

Så här används arenan idag

Beslutsarenan är ett resultat av forskning inom interaktiv visualisering samt deltagandeforskning och används idag inom forskningsprojekt, bland annat med fokus på klimatsårbarhet, miljökommunikation, klimatforskning, omställningsforskning och kritisk visuell analys. Forskningsförankringen präglar Beslutsarenan och många av våra användare kommer från Linköpings universitet.

Till exempel har den använts inom till exempel krishantering, stadsplanering och utredningar.
– Möten där alla deltagare tittar på en persons presentation är inte effektiva vid exempelvis stadsplanering eller krishantering. Då behöver olika scenarier och åtgärder enkelt kunna jämföras. Arenan är svaret på ett behov av större interaktivitet, säger forskaren Tina-Simone Neset, en av grundarna av arenan.

Tidigare gäster säger:

"Jag var i beslutsarenan och deltog i ett projektmöte i samband med utveckling av ett klimatanpassningskoncept som ’serious gaming’. Projektet visade vad det åstadkommit så långt och även planerna i den fortsatta utvecklingen. Det var imponerande att se hur snabbt det gick att byta presentatör. Skärmen som går runt väggarna gav en väldigt trevlig närvarokänsla och en otrolig överblick."
Magnus Rödin, SMHI

"Vi använde beslutsarenan i projektet Framtidens Resor i Norrköping i samband med att vi tog fram en målbild för projektgruppen. Beslutsarenans tekniska möjligheter bidrog till att skapa sammanhang och överblick för oss på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera beslutsarenan för arbetsgrupper som har komplexa arbetsuppgifter att lösa och behöver se helheten."
Anna Larsson, Norrköpings kommun

"Vi använde Beslutsarenan inom ett forskningsprojekt för att diskutera information om risker i ett förändrat klimat tillsammans med klimatforskare och användare/intressenter. Det var spännande att vara i Beslutsarenan och det gav en ny dimension till diskussionerna att kunna visa och utforska informationen på ett mer interaktivt sätt.

Men, det var också utmanande att verkligen kunna dra nytta av arenans tekniska möjligheter och det tog lite tid att bekanta sig med formatet. Beslutsarenan kom dock till sin rätt när alla deltagare hade eget material att visa och jämföra med varandra och det runda bordet mycket till diskussionsklimatet, vilket också nämndes av flera av deltagarna efteråt."
Karin André, Stockholm Environmental Institute

Organisation