Fotografi av Mohammadreza Jandaghi

Mohammadreza Jandaghi

Postdoktor

Min forskning fokuserar på termodynamiskt styrd design av hållbara lättviktslegeringar för additiv tillverkning, samt studier av deras struktur genom avancerad elektronmikroskopiteknik och mekanisk testning.

Design av hållbara legeringar genom additiv tillverkning (AM)

Utveckling av höghållfasta lättviktslegeringar är avgörande för att minska bränsleförbrukningen och minska utsläppen av växthusgaser, särskilt inom flyg- och bilindustrin.

Framsteg inom termodynamiska simuleringar och 3D-utskriftsteknologier har utökat materialingenjörernas möjligheter att tillverka komponenter i nästan nätform med innovativa sammansättningar och förbättrade egenskaper. Inom ramen för WISE-programmet för hållbarhet är vårt mål att designa nästa generation av miljövänliga legeringar med konkurrenskraftig mekanisk styrka och förenklade sammansättningar (lättåtervinningslegeringar) genom AM-tekniker med pulverbäddsfusion.

Forskningsbakgrund

Min forskning har varit fokuserad på att undersöka fastransformationer, deformationsmekanismer och korrosionsbeteende hos bearbetade legeringar genom kraftig plastisk deformation, 3D-utskrift, svetsning och sammanfogning, och termiska behandlingar. Mina forskningsintressen omfattar:

  • Additiv tillverkning
  • Legering design/utveckling
  • Elektronmikroskopi
  • Termodynamisk modellering
  • Utmattningslegeringar med hög livslängd
  • Misslyckandeanalys

Publikationer

Se mina tidigare publikationer här:
Min profil på Researchgate.net

Forskning

Organisation