Konstruktionsmaterial (KMAT)

Avdelningen för konstruktionsmaterial utforskar förhållandet mellan mikrostrukturer och egenskaper hos främst metalliska material, men även keramer, kompositer och polymerer för tekniska tillämpningar.

KalendernVisa/dölj innehåll

12 februari 2021

Licentiatseminarium inom maskinteknik med inriktning konstruktionsmaterial: Jinghao Xu.

kl. 10.15 – 12.00 ACAS, A-huset, Campus Valla, Linköpings universitet och via Zoom

Jinghao Xu vid Avdelningen konstruktionsmaterial, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling försvarar sin avhandling med titeln ”Alloy Design and characterization of γ’ Strengthened Nickel-based Superalloys for Additive Manufacturing”. Handledare är professor Johan Moverare. Opponent är professor Dr Eric A Jägle, Institute of Materials Science, University of the Bundeswehr München, Germany. Disputationen hålls på  engelska och är öppen för allmänheten. 

Kontakt

UtbildningVisa/dölj innehåll

Vi ger kurser i material- och ingenjörsvetenskap både på grundläggande och avancerad nivå till cirka 400 studenter varje år. Eftersom materialvetenskap är ett praktiskt ämne kombinerar vi teoretiska studier med praktiska övningar i vårt laboratorium.

Våra kurser ges på ingenjörsutbildningarna:

  • Maskinteknik
  • Design och Produktutveckling
  • Energi, miljö och management
  • Industriell ekonomi
  • Masterprogrammet Mechanical Engineering

Det är också möjligt att göra ett examensarbete inom ämnet konstruktionsmaterial, antingen på ett företag eller i vårt laboratorium. Vänligen kontakta Johan Moverare om du är intresserad.

Utbildningsprogram

ForskningVisa/dölj innehåll

Vår forskning leder till förbättrade material och större kunskap om materialens egenskaper. Fokus ligger på de materialegenskaper, som är av betydelse ur konstruktions- och produktionsteknisk synpunkt. Exempel på sådana egenskaper är hållfasthet och formbarhet där plasticitet, utmattning, kryp, korrosion och oxidation är viktiga fenomen. Vi undersöker kopplingen mellan materialens mikrostruktur och mekaniska egenskaper samt hur materialen påverkas av tillverkningsprocesser och användning ur ett komponent perspektiv.

PublikationerVisa/dölj innehåll

Senaste publikationer

2021

ForskarutbildningVisa/dölj innehåll

NyheterVisa/dölj innehåll

KontaktVisa/dölj innehåll

MedarbetareVisa/dölj innehåll

OrganisationVisa/dölj innehåll