Detta görs genom att studera hur barnen och deras behov framställs, vilka insatser som genomförs och anses lämpliga samt hur och när kategoriseringar som kön, ålder och etnicitet kommer till uttryck. Mot bakgrund av att arbetet och bedömningarna görs i skärningspunkten mellan regelverk och bedömningar av det enskilda barnets situation, studeras även hur socialarbetare ser på förutsättningarna för att kunna göra sitt arbete med målgruppen asylsökande barn utan vårdnadshavare. Detta är särskilt motiverat av händelseutvecklingen i flyktingmottagandet och migrationspolitiken sedan sommaren/hösten 2015.
Mina forskningsintressen innefattar bland annat migration, postkolonial teori, barndom och ungdom, välfärdsfrågor, sociala kategoriseringar, intersektionella perspektiv samt kvalitativa metoder.
Avhandling
I min avhandling undersökte jag hur förhandlingar av tillhörighet bland unga, som kommit till Sverige som asylsökande barn utan sina föräldrar eller vårdnadshavare. För att undersöka detta intresserade jag mig särskilt på vilken betydelse sociala relationer, plats, hem, inkludering/exkludering och rasifiering kan ha för deras förhandlingar av tillhörighet och deras position i det svenska samhället.
Undervisning
Jag undervisar och handleder uppsatser vid Socionomprogrammet. Tidigare har jag undervisat på grundnivå i sociologi, socialpsykologi och på socionomprogrammet vid Uppsala universitet, samt i sociologi och socialpsykologi vid Mälardalens högskola och Örebro universitet.