05 oktober 2020

Nordiskt samarbete för att förbättra implementeringen av TF-KBT Barnafrid har tagit initiativ till ett nordiskt nätverk med personer och institutioner i våra grannländer som utbildar i TF-KBT.

porträtt av kvinna intill en grafisk bild av träd med hjärtan på grenarna. Poa Samuelberg, utredare. Foto: Emma Busk Winquist

Syftet med nätverket är att samarbeta kring frågor som rör implementering och att dela erfarenheter och material.

Det samarbetet har hittills bidragit till att den arbetsbok för barn och ungdomar som Barnafrid tagit fram i samarbete med Rädda Barnen och region Stockholm nu har översatts till norska och finska.

- Genom att samarbeta och dela erfarenheter med kunniga och engagerade kollegor i vårt närområde kan vi förbättra och utveckla sättet vi utbildar på och förhoppningsvis se till att fler barn får tillgång till evidensbaserad behandling, säger Poa Samuelberg, utredare på Barnafrid som driver nätverket.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.