05 oktober 2020

Nordiskt samarbete för att förbättra implementeringen av TF-KBT Barnafrid har tagit initiativ till ett nordiskt nätverk med personer och institutioner i våra grannländer som utbildar i TF-KBT.

porträtt av kvinna intill en grafisk bild av träd med hjärtan på grenarna.
Poa Samuelberg, utredare. Foto: Emma Busk Winquist
Syftet med nätverket är att samarbeta kring frågor som rör implementering och att dela erfarenheter och material.

Det samarbetet har hittills bidragit till att den arbetsbok för barn och ungdomar som Barnafrid tagit fram i samarbete med Rädda Barnen och region Stockholm nu har översatts till norska och finska.

- Genom att samarbeta och dela erfarenheter med kunniga och engagerade kollegor i vårt närområde kan vi förbättra och utveckla sättet vi utbildar på och förhoppningsvis se till att fler barn får tillgång till evidensbaserad behandling, säger Poa Samuelberg, utredare på Barnafrid som driver nätverket.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Två män i en datorhall.

Internationellt samarbete lägger grunden för AI för material

AI skyndar på utvecklingen av nya material. En förutsättning för AI inom materialforskning är storskalig användning och utbyte av data om material. Detta underlättas av en bred internationell standard som forskare vid LiU är med och organiserar.

Kvinnlig doktorand föreläser för masterstudenter i labbet.

Från skiss till robot med artificiell intelligens

Hur utvecklar man en produkt med så lite mänsklig inblandning som möjligt? LiU-studenterna byggde en robot med hjälp av generativ artificiell intelligens.

Jontronisk pump i tunna blodkärl.

Effektivare cancerbehandling med jontronisk pump

När låga doser av cancerläkemedel tillförs kontinuerligt nära elakartade hjärntumörer med så kallad jontronik minskar cancercelltillväxten drastiskt. Det har forskare vid LiU och det Medicinska universitetet i Graz visat.