05 oktober 2020

Nordiskt samarbete för att förbättra implementeringen av TF-KBT Barnafrid har tagit initiativ till ett nordiskt nätverk med personer och institutioner i våra grannländer som utbildar i TF-KBT.

porträtt av kvinna intill en grafisk bild av träd med hjärtan på grenarna.
Poa Samuelberg, utredare. Foto: Emma Busk Winquist
Syftet med nätverket är att samarbeta kring frågor som rör implementering och att dela erfarenheter och material.

Det samarbetet har hittills bidragit till att den arbetsbok för barn och ungdomar som Barnafrid tagit fram i samarbete med Rädda Barnen och region Stockholm nu har översatts till norska och finska.

- Genom att samarbeta och dela erfarenheter med kunniga och engagerade kollegor i vårt närområde kan vi förbättra och utveckla sättet vi utbildar på och förhoppningsvis se till att fler barn får tillgång till evidensbaserad behandling, säger Poa Samuelberg, utredare på Barnafrid som driver nätverket.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.