Vill du samverka med LiU?

Kalender

Här hittar du aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

23 oktober 2018

Östgötamorgon för alumner i Stockholm

kl. 07.30 – 09.00 Hobo Hotel, Brunkebergs torg 4, Stockholm

Frukostmöte för LiU-alumner och andra utflugna östgötar. Kostnadsfri frukost 07.30, därefter intervju med samhällsdebattören Linnéa Claesson samt skaparen av filmkollektivet Crazy Pictures, Olle Tholén. Arrangör är Region Östergötland i samarbete med tolv lokala aktörer, bland dem LiU.

Kontakt

Strimman: Lokal politisk förvaltning i digitaliseringens tidevarv

kl. 18.00 – 19.15 Vallabiblioteket, hus D, ingång 41, Campus Valla

Elin Wihlborg, professor i statsvetenskap, föreläser under rubriken "Den lokala politikens digitala utmaningar". Mariana S Gustafsson, postdoktor i statsvetenskap, föreläser under rubriken "Digitaliseringens omvandling". Föreläsningen är öppen för alla, ingen anmälan behövs.

Kontakt

25 oktober 2018

CKS kommundag: Kommunernas kompetensförsörjning avgörande för framtiden

kl. 09.00 – 16.00 Missionskyrkan, Drottninggatan 22, Linköping.

Att försörja kommunerna med personal och kompetens är en av framtidens nyckelfrågor och att säkerställa rätt kompetens på kort och lång sikt är central för alla kommuner. För att nå dit krävs både nytänk och samverkan och om detta handlar årets kommundag. Välkommen att inhämta ny kunskap och diskutera strategiska lösningar. Kommundagen vänder sig till politiker som medarbetare, chefer och personer i ledningsfunktioner.

Kontakt

6 november 2018

Strimman: Visioner för framtidens kommuner

kl. 18.00 – 19.15 Vallabiblioteket, hus D, ingång 41, Campus Valla

Josefina Syssner, docent i kulturgeografi, föreläser under rubriken "Förutsättningarna för utveckling och välfärd". Albin Olausson Algotson, doktorand i statsvetenskap, föreläser under rubriken "Lokal attraktionskraft". Föreläsningen är öppen för alla, ingen anmälan behövs.

Kontakt

8 november 2018

Forskningsfestivalen 2018

kl. 09.30 – 16.30 Stadshuset, Hotellgatan 3 Norrköping (ej Rådhuset).

Vilken forskning har kommit till stånd genom Norrköpings fond för forskning och utveckling? Forskare vid Linköpings universitet som fått finansiering från fonden presenterar resultat under den här seminariedagen. Forskningsfestivalen vänder sig till förtroendevalda och anställda i Norrköpings kommun samt anställda, forskare, doktorander och studenter vid Linköpings universitet. Sista anmälningsdag är 1 november.

Kontakt

Seminarium: Hur kan man öka känslan av trygghet genom stadsplanering? 

kl. 13.30 – 16.00 Kommunhuset, Bergslagsvägen 13-15, Finspång.

Trygghet och otrygghet i samhället diskuterades i valrörelsen. Trygghet är ett svårfångat begrepp som inte sällan används i politiska syften. Hur ska vi förstå trygghet i relation till fysiska rum och stadsplanering? Vad är trygghet för vem? Vilka insatser för trygghet görs? Carina Listerborn, professor i stadsbyggnad vid Malmö universitet har undersökt hur olika miljöer skapar trygghet respektive otrygghet. Seminariet vänder sig till kommunala politiker, tjänstemän, forskare samt studenter.

Kontakt

14 november 2018

Lunchklubben Linköping: Léo Johansson, Malmstens Linköpings universitet

kl. 11.30 – 13.00 Torn1, Tornbyvägen 1, 582 73 Linköping

Export av svenskt kunnande och svenska värderingar till Kina – ett samarbete mellan designstudenter och Svenskt trä. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle, alla som är intresserad av att nätverka och lyssna på forskningföredrag är välkomna. Föranmälan krävs, kostnad på 120 kr betalas vid entrén.

Kontakt

16 november 2018

Spotlight Välfärd: Hur skapar vi social hållbarhet? 

kl. 09.00 – 15.00 Färgeriet, Kåkenhus, plan 1, Campus Norrköping. Ingång från Skvallertorget.

Spotlight Välfärd vänder sig till dig som är verksam inom Norrköpings kommun och till dig som jobbar inom Linköpings universitet. Syftet med dagen är att lära av varandra och identifiera möjliga samverkansprojekt. Social hållbarhet är den röda tråden i programmet som rymmer talare från både den kommunala praktiken och universitetens forskningsmiljöer. 

Kontakt

29 januari 2019

Strimman: Vart går USA?

kl. 18.00 – 19.15 Vallabiblioteket, hus D, ingång 41, Campus Valla

Per Jansson, universitetslektor i statsvetenskap, föreläser under rubriken "Donald Trump och den internationella ordningen". Charlotte Fridolfsson, docent i statsvetenskap, föreläser under rubriken "Nytt politiskt tänkande i USA". Föreläsningen är öppen för alla, ingen anmälan behövs.

Kontakt

12 februari 2019

Strimman: Klarar vi de globala utmaningarna?

kl. 18.00 – 19.15 Vallabiblioteket, hus D, ingång 41, Campus Valla

Björn-Ola Linnér, professor i Tema miljöförändring, föreläser under rubriken "Klarar vi de globala miljöutmaningarna?". Lars Niklasson, biträdande professor i statsvetenskap, föreläser under rubriken "Vart leder FN:s hållbarhetsmål?2. Föreläsningen är öppen för alla, ingen anmälan behövs.

Kontakt

5 mars 2019

Samverkansnyheter

Strategiska samarbeten