Visa/dölj innehåll

Vi samverkar för en hållbar framtid

En av grundpelarna i Linköpings universitets framgång är samverkan med det omgivande samhället. Kunskap från LiU ska komma samhället till nytta. På samma sätt vill vi också att influenser och behov från det omgivande samhället påverkar vårt lärosätes verksamhet och utveckling. Det handlar om en växelverkan och där är du viktig. Välkommen att tillsammans med oss ta steget in i en framtid präglad av nyfikenhet och kunskap.  

Om samverkan vid LiU
Visa/dölj innehåll

Kalender
Visa/dölj innehåll

Här hittar du aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

27 februari 2020

CKS kommundag - utmaningar för stad och land

kl. 09.00 – 16.00 Campus Norrköping, Kåkenhus, sal K3 Önnesjösalen

Utmaningar, kontraster, beroenden och spänningar mellan stad och landsbygd. Det är vad CKS kommundag på Campus Norrköping kommer att handla om. Välkommen att ta del av forskning, nätverkande och givande samtal. Kommundagen vänder sig till förtroendevalda, medarbetare, chefer och personer i ledningsfunktioner.

Kontakt

10 mars 2020

Strimman: Smarta städer och digitalisering - exemplet Vallastaden och bortom

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

Föreläsning av Malin Granath, universitetslektor i informatik, och Darcy Parks, postdoktor i Tema teknik och social förändring. Föreläsningen är öppen för alla. Fri entré.

Kontakt

11 mars 2020

Det fysiska mötets kraft

kl. 12.00 – 16.00 Hus C, sal S 41, Campus Valla.

Akademiska Hus och Linköpings universitet arrangerar tillsammans ett lunchseminarium med fokus på det fysiska mötets kraft och digitalisering av campus. Universitetsarkitekt Karolina Ganhammar är en talarna. Evenemanget är öppet för alla, men vi vill att du anmäler dig i förväg.

26 mars 2020

CKS-seminarium: En digitaliserad socialtjänst

kl. 13.30 – 16.00 B-salen, Folkets Hus, Boxholm

Det första seminariet i vårens seminarieserie handlar om utvecklingspotentialer i hur teknik kan användas i olika delar av socialtjänstens verksamhet. Föreläsare är Lupita Svensson, doktor i socialt arbete vid Lunds universitet.

Kontakt

31 mars 2020

Strimman: Det digitaliserade arbetslivet

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

Föreläsning av Mattias Elg, professor i kvalitetsteknik, och Ewa Braf, adjungerad universitetslektor i informatik. Föreläsningen är öppen för alla. Fri entré.

Kontakt

7 april 2020

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

07 april 2020 kl. 15.00 - 31 oktober 2020 kl. 18.00 Medicinska biblioteket, Universitetssjukhuset, ingång 65, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotoutställningen Utblickar - LiU i Kenya skildrar det 30-åriga samarbetet mellan universiteten men också hur LiU ger avtryck på andra sätt i Kenya.

Kontakt

8 april 2020

Lunchklubben Linköping: Utmaningar inom lantbruket ska lösas med hjälp av ny teknik

kl. 11.30 – 13.00 Universitetsklubben, Olaus Magnus väg 29, 583 30

Föreläsare: Charlotte Norrman. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Ät lunch, knyt kontakter och lyssna på forskningsföredrag. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Kostnad på 130 kr betalas vid entrén.

Kontakt

16 april 2020

CKS-seminarium: Automatisering av ärendehantering

kl. 13.30 – 16.00 Mjölby, Hörsalen, Stadshuset

CKS-seminarie nummer två i vårens seminarieserie ställer frågan vad automatisering egentligen handlar om. Hur påverkas offentliga verksamheter och medborgare när processer automatiseras? Gör det någon skillnad om en person eller en robot fattar beslut i våra ärenden? Ida Lindgren och Daniel Toll från Linköpings universitet föreläser. 

Kontakt

18 maj 2020

Lunchklubben Norrköping: Kungsgatan talar till Norrköpingsborna

kl. 11.30 – 13.00 Norrköping Visualiseringscenter, 54 Kungsgatan, 602 33 Norrköping

Föreläsare: Vangelis Angelakis. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Ät lunch, knyt kontakter och lyssna på forskningsföredrag. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Kostnad på 130 kr betalas vid entrén.

Kontakt

28 maj 2020

CKS-seminarium: Välfärdsteknik inom äldreomsorgen

kl. 13.30 – 16.00 Bulesalen, Ydre Wärdshus

Under det tredje och sista CKS-seminariet för våren lyfts frågan om vad införandet av välfärdsteknik skulle innebära för såväl vårdtagare som anställda. Och har kommunerna kompetens och tillräckligt stark ekonomi för att införa ny teknik? Föreläsare är Susanne Frennert från Malmö universitet.

Kontakt

10 juni 2020

Lunchklubben Linköping: Ökad cirkulär ekonomi genom återtillverkning av produkter

kl. 11.30 – 13.00 Universitetsklubben, Olaus Magnus väg 29, 583 30

Föreläsare: Erik Sundin. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Ät lunch, knyt kontakter och lyssna på forskningsföredrag. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Kostnad på 130 kr betalas vid entrén.

Kontakt

Samverkansnyheter
Visa/dölj innehåll

Strategiska samarbeten
Visa/dölj innehåll