Kompletterande pedagogisk utbildning - information till dig som är antagen

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) till ämneslärare (åk 7-9 och gymnasieskolan) vid Linköpings universitet. Vi ser fram emot att ha dig som student och att tillsammans med dig göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik och rolig! Här får du kort information om din första tid på programmet.

Tacka ja, LiU-ID och registreringVisa/dölj innehåll

För att ta din plats i anspråk måste du först registrera dig på utbildningen. Registrering sker mellan 9 och 30 augusti.

 1. Tacka ja
  Du måste tacka ja till din plats senast den 23 juli på antagning.se. Har du blivit antagen i urval 2 eller senare, eller gjort en sen anmälan behöver du inte svara på antagningsbeskedet. Om du vill lämna återbud efter 30 augusti måste du vända dig till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller.
 2. Aktivera ditt LiU-ID
  Inför terminsstarten ska du som ny student aktivera ditt LiU-ID. Ett LiU-ID är ditt användarnamn som du använder till våra digitala tjänster. Gå in på minit.liu.se/activation och följ instruktionerna på sidan för att aktivera ditt LiU-ID. Detta går att göra från och med 9 augusti.
 3. Registrera dig
  Du måste registrera dig för att inte förlora din studieplats, och för att kunna delta i undervisning och examination. Registrering sker från 16 augusti till och med 30 augusti. Logga in på Ladok och registrera dig på första terminens två kurser för att ta din plats i anspråk.
  - Skolans samhällsuppdrag och organisation (9KP202)
  - Kunskap och lärande med fokus på didaktiska processer (9KP101).
  Om du hunnit aktivera ditt LiU-ID och registrerat dig och sedan kommer på att du inte vill ha din plats måste du skicka ett mail till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller.
 4. Läs hela checklistan för dig som är ny student.

IntroduktionVisa/dölj innehåll

Programintroduktionen till KPU kommer ske via Zoom måndag 30 augusti klockan 15:15-17:00

På introduktionen går vi igenom utbildningens upplägg, regler kring ämneslärarexamen och behörigheter, möjligheter att läsa till fler ämnen, förkunskapskrav, VFU och mycket annat viktigt för att du ska få en så bra studiestart som möjligt. Vi kommer också gå igenom registrering, LiU-ID, LiU-kort och lärplattformen Lisam.

KursstartVisa/dölj innehåll

Första kursen startar tisdag 31 augusti klockan 11.00 – 12.00 via Zoom.

Kursstart av kursen Skolans samhällsuppdrag och organisation (9KP202), äger rum tisdagen den 31 augusti klockan 11.00 – 12.00 via Zoom. Inför kursstarten behöver du titta på de inspelade kursintroduktionerna samt läsa studiehandledningen. Kursens studiehandledning finns under fliken övriga dokument, där du också hittar kursintroduktionerna.

På grund av restriktionerna kring Covid-19 kommer all undervisning första kursen ske digitalt. De digitala föreläsningarna kräver att du har tillgång till en viss teknisk standard (dator och interntuppkoppling). För att delta i de digitala seminarierna behöver du också ha en fungerande mikrofon, men gärna också en webbkamera.
Mer information om att studera på distans.

Till de första ”campusdagarna” på distans vecka 35 måste du delta aktivt eller anmäla frånvaro annars blir du avregistrerad från utbildningen. Frånvaro meddelas till Pernilla Odelstam.

Kurserna ni ska läsa höstterminen 2021 är:

Schemalagd undervisning

Utbildningen ges på halvfart. Under höstterminen infaller undervisningen följande dagar:

 • Skolans samhällsuppdrag och organisation, 7,5 hp (9KP202)
  31/8, 1/9, 13/9*, 21/9, 29/9, 4/10, 12/10, 20/10*, 21/10
  *Akademiskt skrivande
 • Kunskap och lärande med fokus på didaktiska processer, 7,5 hp (9KP101)
  3/11, 17/11, 24/11, 1/12, 9/12, 16/12

LiU och coronavirus/covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut om åtgärder för att minska smittspridning.

Så agerar Linköpings universitet i samband med spridningen av coronaviruset

Coronavirus - frågor och svar för studenter

Schema, litteraturlistor och kursinfoVisa/dölj innehåll

Tips till dig som ny studentVisa/dölj innehåll

KontaktVisa/dölj innehåll