Kandidatprogram i möbeldesign, 180 hp

Möbeldesign, student

Utbildningen i möbeldesign vid Malmstens på Lidingö vänder sig till dig som vill vara med och påverka människors vardag. Är du intresserad av att arbeta både konstnärligt och vetenskapligt är det utbildningen för dig.

Möbeldesign - Malmstens, kandidatprogram

HT 2019, Helfart, Stockholm

Stängd för sen anmälan

Möbeldesign på Malmstens handlar om kreativt arbete för att utveckla och förbättra möbler för människor. Stor vikt läggs vid att du får goda kunskaper om trä som material, men också grundläggande kunskaper om andra material som metall och plast. Du läser en kombination av praktiska, teoretiska och konstnärliga kurser och genomför en mängd workshops. Under det första året ligger fokus på traditionella metoder som uppmätnings- och skissteknik. Gillar du att till­verka dina egna prototyper har du kommit rätt! På Malmstens är närheten till hantverket en självklar del av utbildningen.

Under det andra året arbetar du med digitala verktyg som t.ex. AutoCAD, 3D-modellering och moderna tillverkningsmetoder.

Under det tredje och sista året väljer du hur du vill arbeta vidare mot ditt mål. Du har en praktik­period där du får insyn i branschen och möjlighet att använda dina kunskaper. Utbildningen avslu­tas med ett examensarbete där du väljer en uppgift som du praktiskt och vetenskapligt bearbetar, löser, dokumenterar och presenterar.

Riktiga uppdragsgivare

Utbildningen har skräddarsydda lokaler och välutrustade verkstäder där varje student har en egen arbetsplats. Du arbetar i små grupper och din individuella utveckling och inriktning sker i direkt dialog med lärare och handledare. Malmstens har ett brett kontaktnät och en nära kontakt med näringsliv och bransch.

Möbeldesignprogrammet ger dig praktiska, teoretiska och metodiska kunskaper för att arbeta både som egen företagare, som anställd eller om du väljer att fortsätta dina studier. Det handlar om jaget och individen, kroppen och volymer i förhållande till varandra, samarbete, värdegrund och designerns roll i nuet och framtiden. Utmär­kande för utbildningen är ett hållbarhetsperspektiv och den nära kopplingen till industrin. Varje år genomförs en studieresa och flera studiebesök till både formgivare och tillverkande industrier. Flera av projekten har riktiga uppdragsgivare från väletablerade svenska möbelproducenter.

Efter utbildningen är det många som startar egen designstudio, arbetar på arkitektkontor eller studerar vidare.

De här ämnena läser du
Visa/dölj innehåll

Visa/dölj innehåll

Ansökningsinformation - alternativt urval 
Visa/dölj innehåll

Här hittar du ansökningsinformation med instruktioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover höstterminen 2019.

Efter utbildningen
Visa/dölj innehåll

Artiklar om utbildningen
Visa/dölj innehåll

Utlandsstudier inom programmet
Visa/dölj innehåll

Visa/dölj innehåll