:

Kandidatprogram i möbelsnickeri, 180 hp

Kvalificerade möbelsnickare behövs! Efter den här utbildningen kan du arbeta med enstyckstillverkning eller produktutveckling. Eller vill du kanske hellre ägna dig åt konsthantverk? Alla dörrar står öppna.

Möbelsnickeri - Malmstens, kandidatprogram

HT 2022, Helfart, Stockholm

Stängd för sen anmälan

Är du intresserad av kvalificerat hantverk, produktutveckling och formgivning? Här utforskar du trä som material och lär dig hur du utvecklar allt från konstruktioner och tillverkningsmetoder till spännande materialmöten. Hantverket är en självklar del av utbildningen. Genom en kombination av praktiska, teoretiska och konstnärliga inslag undersöker och reflekterar du över möbeltillverkning ur både ett historiskt och ett samtida perspektiv.

Bredd och fördjupning

Under första året grundlägger du dina kunskaper om material, konstruktioner och metoder. Du tillverkar en fanerad möbel och en produkt som du själv formger i massivträ. Dessutom arbetar du med digitala verktyg, materiallära, stilhistoria och visuell kommunikation. Andra året fördjupar du dina kunskaper genom att bland annat tillverka en stol och arbeta med digitala verktyg för ritning och modellering. I ett samarbetsprojekt tillsammans med designstudenterna utvecklar du en avancerad möbel. Det sista året gör du din praktik, antingen i Sverige eller utomlands, och du har också möjlighet att göra gesällprov. I examensarbetet har du utrymme att närmare undersöka metoder, tekniker eller material som du är särskilt intresserad av.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig en gedigen grund för att arbeta med möbelsnickeri och produktutveckling, antingen som egen företagare eller anställd. Du kan också studera vidare inom till exempel formgivning eller inredningsarkitektur.

Det här läser du Visa/dölj innehåll

I vår Studieinfo-databas hittar du detaljerad information om alla kurser som ingår i programmet, litteratur, kunskapsmål och examenskrav.

Ansökningsinformation – alternativt urval Visa/dölj innehåll

Välkommen till Malmstens! Visa/dölj innehåll

Foto Jann LipkaMalmstens Linköpings universitet finns på Campus Lidingö i Stockholm, i ändamålsenliga lokaler som är helt anpassade för våra utbildningar. Vi har välutrustade verkstäder och alla studenter har sin egen arbetsplats. Närheten till hantverket är självklar och utbildningarna genomsyras av ett hållbarhetsperspektiv. Vi tror på att lära genom att göra. Vi har en nära koppling till industrin, något som möjliggör tillgång till kontakter och sammanhang som bidrar till ökad kunskap och förståelse för möbelproduktion. Vårt nätverk med intressanta institutioner öppnar dörrar vid studiebesök, studieresor, praktik och examensarbeten.

Hos Malmstens lär du dig att upptäcka helheten och förstå sammanhangen. Vi är nyfikna på möbler ur alla aspekter. Hur kommer det sig att möbler har sett så olika ut under olika perioder? Vad är ett bra material? Vad innebär det egentligen att skapa hållbara möbler? Vilken är den starkaste konstruktionen? Hur tillverkas möbler industriellt? Sådana frågor arbetar vi med under hela utbildningen. Och vi vill att du är med och ställer dem!

Närheten mellan våra tre program ger unika möjligheter att lära av och utvecklas tillsammans med andra studenter. Du lär dig utveckla metoder för att analysera och värdera kunskap. Och det är just det som är grejen med att studera på universitet: möjligheten att hela tiden reflektera över det du gör, i samtal och genom att dokumentera ditt arbete. Du tar eget ansvar för din utbildning, både vad gäller planering och i sökandet efter information och kunskap.

Var beredd på ett högt tempo och – garanterat – en rolig tid!

Tidigare studenter Visa/dölj innehåll

Artiklar Visa/dölj innehåll

Utställningar Visa/dölj innehåll

Sociala kanaler Visa/dölj innehåll

Utlandsstudier inom programmet Visa/dölj innehåll

Malmstens övriga utbildningar Visa/dölj innehåll