Går du i grundskolan eller på gymnasiet? Sugen på att delta på några spännande aktiviteter eller behöver du kanske hjälp med matten? Här hittar du aktiviteter som vi och andra aktörer erbjuder dig som pluggar på grundskolan och gymnasiet.

Aktiviteter

Populärvetenskapliga veckan

Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever och lärare uppleva LiUs forskning på nära håll. Möt våra forskare och hör dem berätta om sitt arbete.

Skugga en student

Vill du veta hur det är att vara student vid Linköpings universitet? Då kan du få ”skugga” en student under en halvdag och följa med på föreläsningar, lektioner, grupparbeten eller laborationer.

Teknikåttan logga

Teknikåttan

Teknikåttan är en nationell tävling i teknik och naturvetenskap för elever i årskurs 8. Tekniska högskolan vid Linköpings universitet organiserar regionen Östergötland och Närke samt delar av Småland och Västmanland.

Två kemister i ett laboratorium

Sommarveckan

Sommarveckan innehåller en mängd spännande upplevelser inom teknik och naturvetenskap. Den ger en unik inblick i universitetsvärlden och brukar vara mycket uppskattad av deltagarna.

Förstasidan på www.mattecoach.se.

Mattecoach på nätet

Hos Mattecoach på nätet får du kostnadsfri läxhjälp i matematik av lärarstudenter.


mattecoach.se

Quintek

Quintek är ett event på Linköpings universitets tekniska högskola. Här ger vi dig som är tjej eller ickebinär möjlighet att prova på livet som student.

Matematikkurs-specialisering

Matematikkurs-specialisering

Den specialisering, MATMAT00S och kan ge en halv meritpoäng.

Student som får hjälp av personal på Infocenter

Kontakta eller träffa oss med dina frågor om studier

Har du frågor om studier eller studentliv på LiU? Här får du veta hur du kommer i kontakt med oss.

Fyra personer sitter lutade mot en vägg utomhus

Öppet hus på LiU

På Öppet hus får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare svarar på dina frågor och du får tillfälle att få en första känsla av hur studentlivet är på LiU.

Miljöer att besöka

Kontakt

Skolsamverkan