Stiftelsen för Parkinsonforskning

En privat donation på tjugo miljoner kronor till Linköpings universitet stärker forskningen kring Parkinsons sjukdom och förvaltas av Stiftelsen för Parkinsonforskning.

Vid Linköpings universitet arbetar en rad forskargrupper med olika aspekter av Parkinsons sjukdom, från grundforskning på molekylär nivå till utveckling av behandlingsmetoder. Parkinson kännetecknas av att nervceller i hjärnan som utsöndrar signalämnet dopamin gradvis bryts ned. Detta leder till motorikstörningar i form av skakningar, stelhet och försämrad rörelseförmåga. Omkring 1 av 100 ålderspensionärer i Sverige lider av sjukdomen.

Stiftelsen är öppen för ytterligare insättningar

Stiftelsen för Parkinsonforskning tar tacksamt emot ytterligare donationer och gåvor. Din gåva, stor som liten, är värdefull för forskningen som syftar till att bota och lindra konsekvenserna av Parkinsons sjukdom. Välkommen att kontakta oss som jobbar med donationer och stiftelser vid LiU för mer information.

Vill du ge en gåva till stiftelsen för Parkinsonforskning kan du sätta in ett valfritt belopp på stiftelsens bankgiro: 261–6936.

Vi insättning, maila ditt namn, adress och e-postadress till liudonation@liu.se, så att vi får möjlighet att tacka för din gåva. Kom även ihåg att ange ditt namn på inbetalningskortet eller i rutan för meddelande vid internetbetalning.

Högtidsgåva eller Minnesgåva

Om det är en högtidsgåva eller minnesgåva behöver vi även veta följande:

1. Namn på den vars minne eller högtidsdag Du vill hedra.
  2. Det minnesord eller hälsning som eventuellt skall stå på gåvo-/minnesbrevet.
  3. Fullständig adress dit gåvobrevet skall sändas.
  4. Vem gåvan är ifrån.
  5. Telefonnummer eller e-postadress om vi behöver nå dig.

Utdelningar från Parkinsonstiftelsen

LiU Donation

Vill du göra skillnad och tillsammans med LiU möjliggöra att forskningen tar nya kliv? Vi lyssnar gärna till dina behov och berättar om hur du kan gå tillväga, om vad pengarna kan användas till, vad skattereglerna säger och om vilka visioner LiU har för framtiden. Välkommen att kontakta oss, så för vi en dialog om vad som passar dig bäst.

Stöd LiU