Studera i biblioteket

Välkommen att använda biblioteket som din studieplats. Vi erbjuder dig många olika resurser som hjälper dig i ditt arbete.

I biblioteken på alla våra campus finns möjlighet till studier vid enskilda läsplatser. Vill du ha verklig lugn och ro hittar du en plats i en av våra tysta läsesalar och ni som vill arbeta tillsammans kan boka ett av grupprummen eller slå er ned vid en öppen grupparbetsplats. Alla biblioteken har ett antal publika datorer som är tillgängliga med inloggning via LiU-kort/bibliotekskort.

Under dagtid finns erfarna bibliotekarier på plats för handledning och hjälp med informationssökning. Vardagar efter 17.00 samt lördagar och söndagar är biblioteken bemannade enbart av studentmedhjälpare och då råder begränsad service.

Du kan kopiera och skriva ut med hjälp av ditt LiU-kort och pengar insatta på ditt utskriftskonto.

Som student kan du boka bibliotekens grupprum via LiU:s lokalbokningssystem.

LiU student. Boka lokal

En god arbetsmiljö för universitets studenter och anställda

• Uppträd hänsynsfullt så att omgivningen inte störs.
  • Tystnad ska råda läsesalarna och lågmäld samtalston i andra delar av biblioteket.
  • Stäng av ringsignalen och lämna tysta zoner om du behöver ta ett samtal.
  • Lättare förtäring och alkoholfria drycker är tillåtna i biblioteket men inte varm mat.
  • Den som inte rättar sig efter personalens anvisning kan bli avstängd från lån eller besök i biblioteket.

Mer om biblioteket som studieplats
Visa/dölj innehåll

Sidansvarig: Linköpings universitetsbibliotek, biblioteket@liu.se