LiU-tryck levererar grafisk formgivning och tryck av produkter till universitetets medarbetare och studenter. Vi erbjuder även tjänster för privatpersoner och verksamheter utanför LiU.

LiU Trycks kundmottagningKundmottagningen. Marcus Lundberg, Lisa Floxner och Lis Nilsson. Lisa och Lis är kund- och orderansvariga på tryckeriet. Foto Anna Nilsen Kontakta vårt kundcenter på tryckeriet när du vill ha en prisuppgift, lägga en beställning eller behöver hjälp med originalproduktion och grafisk formgivning. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt behov.

För dig som är student

LiU-tryck säljer kurskompendier till studenter via webben, i A-huset, Campus Valla och på Infocenter i Kåkenhus, Campus Norrköping. Information kring våra övriga tjänster för studenter, till exempel att trycka exjobb och uppsatser, hittar du på intranätet för studenter, Liunet Student (inloggning).

För dig som är doktorand

Kontakta LiU-tryck så snart du fått ditt framläggningsdatum, även om det är preliminärt , så att vi kan planera in produktionen av din avhandling. Normal produktionstid är tre veckor från att vi får underlaget från dig. Du får mer information och en personlig tidplan när du har kontaktat oss. På intranätet Liunet kan du läsa mer om tryckprocessen och få tips inför utformningen av din avhandling. Liunet - trycka avhandling (inloggning).

Kommunikationsstöd för dig som universitetsanställd

Du som anställd kan logga in på vårt intranät Liunet och hitta mer information om tryckeritjänster och kommunikationsstöd - läs mer under Kommunikation (inloggning). Där kan du hitta information om vårt typsnitt

Tjänster på LiU:s tryckeri

Trycksaker

Bundna böcker som rapporter och avhandlingar är det vi trycker mest av idag. En del kunder lämnar färdiga pdf-filer, andra hjälper vi med redigering och layout av omslag och inlaga.

Några exempel på vad du kan trycka hos LiU-tryck:

 • Avhandlingar
 • Bordsryttare
 • Etiketter
 • Examensarbeten och uppsatser
 • Flyers
 • Foldrar, broschyrer och böcker
 • Namnskyltar
 • Posters, affischer och skyltar
 • Rollups
 • Vepor och banderoller
 • Visitkort, brevpapper och kuvert

Kollegor samtalar med varandra vid kundmottagningen.Arbetsglädje. Lisa Floxner och Marcus Lundberg, som arbetar med omslaget till en vetenskaplig publikation. Foto Anna Nilsen

Storformat

Med våra storformatsskrivare kan vi trycka affischer och postrar i större format, skyltar, rollups, vepor och långa banderoller. Du kan välja mellan papper eller polyesterväv beroende på om din produkt ska användas inomhus eller utomhus och hur slitstark den behöver vara.

Kvinna visar ett exempeltryck från storformatsskrivaren.Exempeltryck från storformatsskrivaren. Foto Anna Nilsen

 

Efterbehandling

Efterbehandlingen är det som sker när pappret har passerat tryckpressen och sätter den sista prägeln på din produkt. Vi erbjuder limbindning, spiralbindning, häftning och falsning (vikning). Vi kan också laminera så att pappret får ett skyddande plastlager eller montera på hård skiva.

Grafisk formgivning och prepress

Vi hjälper dig med grafisk formgivning, originalarbete och bildbehandling, oavsett om ditt material ska tryckas eller publiceras digitalt. Vi kan skapa mallar för återkommande produkter, till exempel rapporter eller kontorstryck. Våra formgivare är experter på LiU:s grafiska profil, men kan också ta sig an arbeten för andra verksamheter.

Tomas Hägg, grafisk formgivare.Tomas Hägg, grafisk formgivare. Foto Anna Nilsen Prepress anpassar dina färdiga filer för tryck. Om du lägger hela produktionen på oss, ser vi till att slutresultatet är optimerat för våra maskiner från början. Vi kan också hjälpa dig med tillgänglighetsanpassning av dokument som ska publiceras digitalt.

Kalibrering av färger för ett kommande tryck.Kalibrering av färger för ett kommande tryck. Foto Anna Nilsen

Skapa tryckfärdiga pdf-filer

Du som lämnar färdiga filer till oss måste se till att de är tryckanpassade och exporterade till pdf på rätt sätt. Använd våra förinställningar när du exporterar till pdf från InDesign.

Ladda ner inställningar för att skapa dina pdf-filer.

Kontrollera alltid den färdiga pdf-filen noggrant, så den överensstämmer med ursprungsdokumentet.

Utfall och skärmärken

Om ditt dokument innehåller bilder som ska tryckas ända ut i kanten, måste tryckfilen innehålla utfall (3 mm) och skärmärken.

Affischer som är större än A3 (420x297 mm), rollups och andra produkter i storformat ska inte ha utfall eller skärmärken.

I pdf:en finns mer information om utfall och skärmärken.

LiU:s logotyp

Läs mer om vad vi gör på LiU-tryck

Kontaktuppgifter, besöksadress och öppettider

Kontakt

E-post: liutryck@liu.se
Tfn: 013-28 10 55
Telefontider måndag-fredag:
Kl. 9.00-15.00


Klämdagar har vi stängt och i anslutning till helgdagar stänger vi tidigare.

Postadress:

Linköpings universitet
LiU-tryck
581 83 Linköping

Campus Valla

Hus A, ingång 19C

Butik
Kompendieförsäljning
Öppettider måndag-fredag:
Kl. 9.00-12.00, 13.00-15.00

Tryckeri
Öppettider måndag-fredag:
Kl. 8.30-12.00, 13.00-16.00

Karta till LiU-Tryck

Campus Norrköping

Infocenter, Kåkenhus

Öppettider måndag–fredag
Kl. 9.00-16.00

Karta till Infocenter Norrköping

LiU-tryckenheten är en del av Kommunikations- och marknadsavdelningen