Visa/dölj innehåll

Vi samverkar för en hållbar framtid

En av grundpelarna i Linköpings universitets framgång är samverkan med det omgivande samhället. Kunskap från LiU ska komma samhället till nytta. På samma sätt vill vi också att influenser och behov från det omgivande samhället påverkar vårt lärosätes verksamhet och utveckling. Det handlar om en växelverkan och där är du viktig. Välkommen att tillsammans med oss ta steget in i en framtid präglad av nyfikenhet och kunskap.  

Om samverkan vid LiU
Visa/dölj innehåll

Kalender
Visa/dölj innehåll

Här hittar du aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

8 april 2020

Inställt! Lunchklubben Norrköping

kl. 11.30 – 13.00

Lunchklubben den 8/4 är inställd.

Kontakt

16 april 2020

CKS-seminarium: Automatisering av ärendehantering

kl. 13.30 – 16.00 Webbinarium

CKS-seminarie nummer två i vårens seminarieserie ställer frågan vad automatisering egentligen handlar om. Hur påverkas offentliga verksamheter och medborgare när processer automatiseras? Gör det någon skillnad om en person eller en robot fattar beslut i våra ärenden? Ida Lindgren och Daniel Toll från Linköpings universitet föreläser. 

Kontakt

18 maj 2020

Lunchklubben Norrköping: Kungsgatan talar till Norrköpingsborna

kl. 11.30 – 13.00 Norrköping Visualiseringscenter, 54 Kungsgatan, 602 33 Norrköping

Föreläsare: Vangelis Angelakis. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Ät lunch, knyt kontakter och lyssna på forskningsföredrag. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Kostnad på 130 kr betalas vid entrén.

Kontakt

28 maj 2020

CKS-seminarium: Välfärdsteknik inom äldreomsorgen

kl. 13.30 – 16.00 Webbinarium

Under det tredje och sista CKS-seminariet för våren lyfts frågan om vad införandet av välfärdsteknik skulle innebära för såväl vårdtagare som anställda. Och har kommunerna kompetens och tillräckligt stark ekonomi för att införa ny teknik? Föreläsare är Susanne Frennert från Malmö universitet.

Kontakt

10 juni 2020

Lunchklubben Linköping: Ökad cirkulär ekonomi genom återtillverkning av produkter

kl. 11.30 – 13.00 Universitetsklubben, Olaus Magnus väg 29, 583 30

Föreläsare: Erik Sundin. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Ät lunch, knyt kontakter och lyssna på forskningsföredrag. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Kostnad på 130 kr betalas vid entrén.

Kontakt

Samverkansnyheter
Visa/dölj innehåll

Strategiska samarbeten
Visa/dölj innehåll