Vill du samverka med LiU?

Kalender

Här hittar du aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

11 oktober 2018

Möt Årets alumner

kl. 11.40 – 13.10 Sal C4, C-huset, Campus Valla, Linköping

Årets alumner 2018 är Rebecka Le Moine, biolog och föreläsare som kämpar för jordens alla arter, och Eva Uustal, överläkare och expert på förlossningsskador som tar strid för kvinnors underliv. Välkommen till ceremonin då de tar emot utmärkelsen och berättar om sina vägval och sitt engagemang. Vi bjuder på lunchmacka 11.40, ceremonin börjar 12.10. Antalet platser är begränsat och du behöver anmäla dig i förväg.

Kontakt

22 oktober 2018

Lunchklubben Norrköping: Valanalys - vad hände?

kl. 11.30 – 13.00 Visualiseringscenter C, Kungsgatan 54

Baserat på resultatet i valen på riks-, regional och kommunal nivå resonerar Elin Wihlborg, professor i Statsvetenskap, om hur allianser och regeringskonstellationer kan bildas. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle, alla som är intresserad av att nätverka och lyssna på forskningföredrag är välkomna. Föranmälan krävs, kostnad på 120 kr betalas vid entrén.

Kontakt

23 oktober 2018

Östgötamorgon för alumner i Stockholm

kl. 07.30 – 09.00 Hobo Hotel, Brunkebergs torg 4, Stockholm

Frukostmöte för LiU-alumner och andra utflugna östgötar. Kostnadsfri frukost 07.30, därefter intervju med samhällsdebattören Linnéa Claesson samt skaparen av filmkollektivet Crazy Pictures, Olle Tholén. Arrangör är Region Östergötland i samarbete med tolv lokala aktörer, bland dem LiU.

Kontakt

25 oktober 2018

CKS kommundag: Kommunernas kompetensförsörjning avgörande för framtiden

kl. 09.00 – 16.00 Missionskyrkan, Drottninggatan 22, Linköping.

Att försörja kommunerna med personal och kompetens är en av framtidens nyckelfrågor och att säkerställa rätt kompetens på kort och lång sikt är central för alla kommuner. För att nå dit krävs både nytänk och samverkan och om detta handlar årets kommundag. Välkommen att inhämta ny kunskap och diskutera strategiska lösningar. Kommundagen vänder sig till politiker som medarbetare, chefer och personer i ledningsfunktioner.

Kontakt

8 november 2018

Seminarium: Hur kan man öka känslan av trygghet genom stadsplanering? 

kl. 13.30 – 16.00 Kommunhuset, Bergslagsvägen 13-15, Finspång.

Trygghet och otrygghet i samhället diskuterades i valrörelsen. Trygghet är ett svårfångat begrepp som inte sällan används i politiska syften. Hur ska vi förstå trygghet i relation till fysiska rum och stadsplanering? Vad är trygghet för vem? Vilka insatser för trygghet görs? Carina Listerborn, professor i stadsbyggnad vid Malmö universitet har undersökt hur olika miljöer skapar trygghet respektive otrygghet. Seminariet vänder sig till kommunala politiker, tjänstemän, forskare samt studenter.

Kontakt

14 november 2018

Lunchklubben Linköping: TBA

kl. 11.30 – 13.00 Torn1, Tornbyvägen 1, 582 73 Linköping

Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle, alla som är intresserad av att nätverka och lyssna på forskningföredrag är välkomna. Föranmälan krävs, kostnad på 120 kr betalas vid entrén.

Kontakt

Samverkansnyheter