Vi samverkar för en hållbar framtid

En av grundpelarna i Linköpings universitets framgång är samverkan med det omgivande samhället. Kunskap från LiU ska komma samhället till nytta. På samma sätt vill vi också att influenser och behov från det omgivande samhället påverkar vårt lärosätes verksamhet och utveckling. Det handlar om en växelverkan och där är du viktig. Välkommen att tillsammans med oss ta steget in i en framtid präglad av nyfikenhet och kunskap.  

Nyheter inom samverkanVisa/dölj innehåll

KalenderVisa/dölj innehåll

Kommande aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

15 september 2020

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020 kl. 10.00 - 12 mars 2021 kl. 18.00 Medicinska biblioteket, Universitetssjukhuset, ingång 65, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotoutställningen Utblickar - LiU i Kenya skildrar det 30-åriga samarbetet mellan universiteten men också hur LiU ger avtryck på andra sätt i Kenya.

Kontakt

26 november 2020

Hållbarhetsdagen: framtidens stad och samhälle

kl. 09.00 – 12.00 Digitalt.

Många utmaningar för att utveckla samhället hållbart är kopplade till städer och samhällen. Där finns också en stor del av lösningarna. Välkommen på detta digitala men interaktiva event då vi får nycklar till att skapa och utveckla framtidens hållbara städer. Detta event är kostnadsfritt.

Kontakt

Anna Maria Lönn Wahlqvist

2 december 2020

Show case Visual LIFT - Visualisering för industrin, få tips från experter

kl. 10.00 – 12.00 Online - Länk skickas till anmälda dagen innan

Visual LIFT vill hjälpa små och medelstora företag inom industrin att stärka sin konkurrenskraft genom att använda den senaste visualiseringstekniken. Här får du som är nyfiken en försmak på visualiseringens möjligheter och även möjlighet att vässa dina kunskaper. Exemplen kommer spegla allt ifrån visualiseringens grunder till mer avancerade tekniker. Ta chansen att ställa dina frågor direkt till experter.

Kontakt

8 december 2020

Brains & Bricks Workshop: NU TAR VI TEMPEN PÅ BYGGENA!

kl. 10.15 – 11.45 Kostnadsfritt deltagande online - länk skickas till de som anmäler sig

Kan man ta ”tempen” på ett bygge och se om det mår bra eller dåligt? Om det mår dåligt – hur vet man vilken ”medicin” man skall ordinera för att få bygget att må bättre? Hur kan man mäta eventuella förbättringar så att man vet att ”medicinen” fungerar? Detta är några frågeställningar som verktyget Rapid Site Assessment (RSA) ger svar på.

Kontakt

21 december 2020

Lunchklubben i Zoom: Svensk industri efter coronakrisen: digitalisering, tjänstefiering och cirkularitet 

kl. 12.00 – 13.00 Zoom.

Föreläsare: Christian Kowalkowski. Lunchklubben är en öppen mötesplats för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter. Under hösten kommer Lunchklubben att genomföras digitalt via Zoom. Alla är välkomna och föranmälan krävs.

Kontakt

Strategisk samverkan vid LiU Visa/dölj innehåll