Vi samverkar för en hållbar framtid

En av grundpelarna i Linköpings universitets framgång är samverkan med det omgivande samhället. Kunskap från LiU ska komma samhället till nytta. På samma sätt vill vi också att influenser och behov från det omgivande samhället påverkar vårt lärosätes verksamhet och utveckling. Det handlar om en växelverkan och där är du viktig. Välkommen att tillsammans med oss ta steget in i en framtid präglad av nyfikenhet och kunskap.  

Nyheter inom samverkanVisa/dölj innehåll

KalenderVisa/dölj innehåll

Kommande aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

15 september 2020

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020 kl. 10.00 - 15 september 2021 kl. 18.00 Medicinska biblioteket, Universitetssjukhuset, ingång 65, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotoutställningen Utblickar - LiU i Kenya skildrar det 30-åriga samarbetet mellan universiteten men också hur LiU ger avtryck på andra sätt i Kenya.

Kontakt

19 april 2021

Lunchklubben i Zoom: Fyra steg till en mer hållbar produktion genom återtillverkning

kl. 12.00 – 13.00 Digitalt i Zoom.

Föreläsare: Biträdande universitetslektor Jelena Kurilova. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Välkommen! 

Kontakt

22 april 2021

Ideella organisationer i lokala välfärdssamhällen

kl. 13.30 – 16.00 Digitalt via Zoom

Marie Nordfeldt, professor i socialt arbete vid Karlstads universitet, föreläser bland annat om villkoren för ideella organisationer på lokal nivå, där de både är engagerade i intressepolitiskt arbete och utför konkreta serviceuppgifter. Det här är det andra seminariet av tre i CKS seminarieserie "Civilsamhället i det lokala - deltagare, utförare och samverkan".

Kontakt

Susanne Wallman Lundåsen

11 maj 2021

EDAY 2021 - elektrifierade godstransporter, en del i omställningen av transportsektorn

kl. 09.00 – 12.00 Digitalt.

EDAY är en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. Årets tema är ”Elektrifierade godstransporter, en del i omställningen av transportsektorn” och utgår från mål 9 inom Agenda 2030 om hållbar industri, innovationer och infrastruktur. Seminariet är kostnadsfritt, och sista anmälan är 7 maj. Välkommen!

Kontakt

Anna Maria Lönn Wahlqvist

Strategisk samverkan vid LiU Visa/dölj innehåll