Visa/dölj innehåll

Vi samverkar för en hållbar framtid

En av grundpelarna i Linköpings universitets framgång är samverkan med det omgivande samhället. Kunskap från LiU ska komma samhället till nytta. På samma sätt vill vi också att influenser och behov från det omgivande samhället påverkar vårt lärosätes verksamhet och utveckling. Det handlar om en växelverkan och där är du viktig. Välkommen att tillsammans med oss ta steget in i en framtid präglad av nyfikenhet och kunskap.  

Nyheter inom samverkan
Visa/dölj innehåll

Kalender
Visa/dölj innehåll

Kommande aktiviteter och händelser kopplade till samverkan vid LiU

15 september 2020

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020 kl. 10.00 - 12 mars 2021 kl. 18.00 Medicinska biblioteket, Universitetssjukhuset, ingång 65, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotoutställningen Utblickar - LiU i Kenya skildrar det 30-åriga samarbetet mellan universiteten men också hur LiU ger avtryck på andra sätt i Kenya.

Kontakt

4 november 2020

Samverkansdagen 2020 - Omställning för hållbar livsstil

kl. 13.00 – 16.00 Digitalt via Zoom

De senaste åren har det blivit allt tydligare att frågan om hållbar utveckling behöver breddas till olika områden och till att förstå beteendevetenskapliga aspekter på hållbarhet. På årets samverkansdag med temat ”Omställning för hållbar livsstil - värderingar, strategier och insatser” lyfts olika aspekter på utvecklingen mot en mer hållbar livsstil.

Kontakt

Lise-Lotte W Järvinen

11 november 2020

Lunchklubben i Zoom: Miljölogistik - något har hänt! 

kl. 12.00 – 13.00 Zoom.

Föreläsare: Maria Huge Brodin. Lunchklubben är en öppen mötesplats för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter. Under hösten kommer Lunchklubben att genomföras digitalt via Zoom. Alla är välkomna och föranmälan krävs.

Kontakt

26 november 2020

Hållbarhetsdagen: framtidens stad och samhälle

kl. 09.00 – 12.00 Digitalt.

Många utmaningar för att utveckla samhället hållbart är kopplade till städer och samhällen. Där finns också en stor del av lösningarna. Välkommen på detta digitala men interaktiva event då vi får nycklar till att skapa och utveckla framtidens hållbara städer. Detta event är kostnadsfritt.

Kontakt

Anna Maria Lönn Wahlqvist

21 december 2020

Lunchklubben i Zoom: Svensk industri efter coronakrisen: digitalisering, tjänstefiering och cirkularitet 

kl. 12.00 – 13.00 Zoom.

Föreläsare: Christian Kowalkowski. Lunchklubben är en öppen mötesplats för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter. Under hösten kommer Lunchklubben att genomföras digitalt via Zoom. Alla är välkomna och föranmälan krävs.

Kontakt

Strategisk samverkan vid LiU
Visa/dölj innehåll