LiU erbjuder kompetensutveckling och fortbildning för dig som arbetar som rektor. På den här sidan hittar du de utbildningar som vi erbjuder och mer information. 

LiU erbjuder kompetensutveckling för rektorer inom Skolverkets satsning Fortbildning för rektorer (FFR). Vi har poänggivande utbildning för dig som genomgått den statliga befattningsutbildningen och därefter arbetat som rektor. LiU erbjuder också en seminarieserie för dig med ledarskapsuppdrag inom skolan eller förskolan, som vill få fördjupade kunskaper och konkreta verktyg inom lärande för hållbar utveckling.

 

Vad kostar det? 

Huvudmannen och Skolverket delar på kostnaderna för utbildningen. Staten betalar universitetens kostnader för utbildningen medan huvudmannen står för deltagarens förutsättningar för att genomföra utbildningen, såsom lön under utbildningstiden, kurslitteratur, resor samt kostnaderna för internat- och seminariedagar.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Utbildningar för dig som är rektor

Seminarieserie

Rektor om fortbildningen

Hör rektorn Kristin Fernerud berätta.

Kristin Fernerud, rektor på vuxenutbildningen i Kungsörs kommun, gick utbildningen Att leda vuxenutbildning under hösten 2023 - våren 2024. Hör henne berätta om vad hon tycker är bäst med utbildningen, om kravet att hålla sig ajour med forskningen och hennes erfarenheter av att träffa andra rektorer på utbildningen.

Kontakta oss

Fler utbildningar för dig som arbetar inom skola