Förskollärarprogrammet - information till dig som är antagen

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till Förskollärarprogrammet vid Linköpings universitet, Campus Norrköping. Vi ser fram emot att träffa dig och att tillsammans med dig göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik och rolig! Här får du kort information om din första tid på programmet. 

Tacka ja, LiU-ID och registreringVisa/dölj innehåll

För att du inte ska förlora din plats på programmet måste du ta din plats i anspråk:

 1. Tacka ja
  Du måste tacka ja till din plats senast den 23 juli på antagning.se. Har du blivit antagen i urval 2 eller senare, eller gjort en sen anmälan behöver du inte svara på antagningsbeskedet. Om du vill lämna återbud efter 15 augusti måste du vända dig till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller. 
 2. Aktivera ditt LiU-ID
  Inför terminsstarten ska du som ny student aktivera ditt LiU-ID. Ett LiU-ID är ditt användarnamn som du använder till våra digitala tjänster. Gå in på minit.liu.se/activation och följ instruktionerna på sidan för att aktivera ditt LiU-ID. Detta går att göra från och med 9 augusti.

 3. Registrera dig
  Du måste registrera dig för att inte förlora din studieplats, och för att kunna delta i undervisning och examination. Logga in i Studentportalen med ditt LiU-ID och registrera dig på din utbildning. Registrering sker från 16 augusti till och med 23 augusti klockan 10.00.

  Om du hunnit aktivera ditt LiU-ID och registrerat dig och sedan kommer på att du inte vill ha din plats måste du skicka ett mail till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller.
 4. Läs hela checklistan för dig som är ny student.

UppstartVisa/dölj innehåll

Måndag den 23 augusti startar studierna till förskollärare vid Linköpings universitet. Undervisningen sker vid Campus Norrköping, Campus Västervik och Campus Hultsfred.

Under måndagen kommer programinformation och kursinformation ske i Norrköping. Vid detta tillfälle kommer du få både information om dina studier i allmänhet och om den första kursen. Studenter i Västervik och Hultsfred får motsvarande information på plats på sitt lokala campus under tisdagen (24/8). På måndagen träffar studenter Västervik och Hultsfred personal från sitt lokala campus. Tider och lokaler på respektive campus listas nedan.

Hultsfred

 • 23 augusti klockan 10.00-11.30, Campus Hultsfred, lokal LP21 T1 Symfoni.
 • På tisdagen ges programinformation och kursinformation på plats i lokal LP21 T1 Symfoni klockan 13:30-15:30.

Norrköping

Du kommer få ett mail i början av vecka 33 som talar om vilket tillfälle du ska delta i.

Efter tillfällena i Norrköping kommer studentfaddrar och Nlsek ta över, visa runt på Campus Norrköping och ge information om Nolle-P veckorna.

Västervik

 • 23 augusti klockan 10.30-12.00, Campus Västervik, lokal Sladö.
 • På tisdagen ges programinformation och kursinformation på plats i lokal Sladö klockan 9:00-11:00.

Första tidenVisa/dölj innehåll

Första kursen i programmet heter Förskolans samhälleliga roll, allmändidaktik och det demokratiska uppdraget (kurskod 970G32) och sträcker sig tillsammans med kursen Verksamhetsförlagd utbildning (kurskod 970G33) över tio veckor. Kursernas utgångspunkt är dina egna erfarenheter av förskolan och behandlar olika perspektiv på barn, förskollärarollen, lärande och barns rättigheter med hjälp av föreläsningar, seminarier och litteraturstudier. Det är viktigt att du förbereder dig och köper böckerna så att du har dem till kursstart. Litteraturlistan hittar du på studieinfo under fliken ”övriga dokument”.

Logga gärna redan nu in på Lisam och sök upp kurssidan för kursen 970G32. På kurssidan finns också ett flödesschema där du kan se vilken litteratur som är aktuell de första veckorna. 

Undervisningen bedrivs till stor del i seminariegrupper. Vilken grupp du tillhör kommer du få veta under utbildningens första vecka. Under de två första veckorna på terminen varvas studier med fadderaktivitet i Norrköping där studenter i högre årskurser ser till att du kommer tillrätta i din roll som student. Under första terminen kommer ni också ha möjlighet att träffa studiementorer som är studenter i högre årskurser som guidar er i era studier och till vilka ni har möjlighet att ställa frågor.

LiU och coronavirus/covid-19

Linköpings universitet kommer successivt att återgå till campusförlagd verksamhet under höstterminen. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut om åtgärder för att minska smittspridning. Så påverkas LiU av corona/covid-19.

Schema, kurslitteratur och kursinfoVisa/dölj innehåll

Du hittar information om kurser, programplan, litteraturlistor med mera på:

Du hittar schema via Timeedit (sök på kurskod)

Tips till dig som ny studentVisa/dölj innehåll

ReservantagningVisa/dölj innehåll

Filmer Visa/dölj innehåll

Håkan Löfgren, dekan på Utbildningsvetenskap, hälsar välkommen till LiU och lärarutbildningarna

Utbildningsutskottet på Lärarsektionen i Norrköping (NLsek)

Sofie Lindén, utbildningsdirektör på Norrköpings kommun, hälsar välkommen till Norrköpings kommun

KontaktVisa/dölj innehåll