Grundlärare i fritidshem - information till dig som är antagen

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till Grundlärarprogrammet med inriktning fritidshem vid Linköpings universitet, Campus Norrköping. Vi ser fram emot att träffa dig och att tillsammans med dig göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik och rolig! Här får du kort information om din första tid på programmet.

Tacka ja, LiU-ID och registrering

För att du inte ska förlora din plats på programmet måste du ta din plats i anspråk:

 1. Tacka ja
  Du måste tacka ja till din plats senast den 21 juli på antagning.se. Har du blivit antagen i urval 2 eller senare behöver du inte svara på antagningsbeskedet. Om du vill lämna återbud efter 14 augusti måste du vända dig till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller. 
 2. Aktivera ditt LiU-ID
  Inför terminsstarten ska du som ny student aktivera ditt LiU-ID. Ett LiU-ID är ditt användarnamn som du använder till våra digitala tjänster. Gå in på minit.liu.se/activation och följ instruktionerna på sidan för att aktivera ditt LiU-ID. Detta går att göra från och med 7 augusti.

 3. Registrera dig
  Du måste registrera dig för att inte förlora din studieplats, och för att kunna delta i undervisning och examination. Logga in på Lisam med ditt LiU-ID och registrera dig på första kursen på din utbildning. Registrering sker från 14 augusti till och med 21 augusti klockan 10.00.
  Om du hunnit aktivera ditt LiU-ID och registrerat dig och sedan kommer på att du inte vill ha din plats måste du skicka ett mail till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller.
 4. Läs hela checklistan för dig som är ny student.

Uppstart

Måndagen den 21 augusti 2023 klockan 9.30 drar studierna igång!

För dig som ska läsa i Norrköping

Måndagen den 21 augusti hälsar vi dig hjärtligt välkommen till Lärarutbildningen. Vi träffas klockan 10.00 (insläpp från klockan 9.30) för välkomstceremoni i Hörsalen, Drottninggatan 48. Där möter du bland annat programansvarig, dekan, studievägledning, Norrköpings kommun och studenter. Därefter tar faddrarna över och visar dig Norrköping och Campus. Klockan 13.15 är det programinformation och kursstart i K4, Kåkenhus. Vid detta tillfälle får du utförlig information om utbildningen och livet på campus. Klockan 15.00 tar Lärarsektionen (NLsek) och dina faddrar över det fortsatta programmet för dagen.

Om du ej kan medverka denna dag är det viktigt att du meddelar detta till studievägledare via uv-studadm@liu.se

För dig som ska läsa i Norrtälje

Måndagen den 21 augusti hälsar vi dig hjärtligt välkommen till Lärarutbildningen. Vi träffas klockan 11.00 för välkomstceremoni på Lärcentrum Norrtälje. Klockan 13.15 är det programinformation och kursstart som sänds till respektive campus.

Om du ej kan medverka denna dag är det viktigt att du meddelar detta till studievägledare via uv-studadm@liu.se

För dig som ska läsa i Nyköping

Måndagen den 21 augusti hälsar vi dig hjärtligt välkommen till Lärarutbildningen. Vi träffas klockan 11.00 för välkomstceremoni på Campus Nyköping. Klockan 13.15 är det programinformation och kursstart som sänds till respektive campus.

Om du ej kan medverka denna dag är det viktigt att du meddelar detta till studievägledare via uv-studadm@liu.se.

För dig som ska läsa i Nynäshamn

Måndagen den 21 augusti hälsar vi dig hjärtligt välkommen till Lärarutbildningen. Vi träffas klockan 10.30 för välkomstceremoni på Campus Nynäshamn. Klockan 13.15 är det programinformation och kursstart som sänds till respektive campus.

Om du ej kan medverka denna dag är det viktigt att du meddelar detta till studievägledare via uv-studadm@liu.se.

Första tiden

Första kursen i programmet heter Utbildningsvetenskaplig kärna – Allmändidaktik (kurskod 971G01) och sträcker sig över 3, 5 veckor. Kursen utgångspunkt handlar om en introduktion till fritidshemmet, allmändidaktik och kunskap med hjälp av föreläsningar, seminarier och litteraturstudier. Du kan redan nu förbereda dig genom att köpa böckerna som används i kursen. Litteraturlistan hittar du på Studieinfo under fliken ”övriga dokument”. Du behöver ha kurslitteraturen när kursen startar, och kan därför inte vänta med att inhandla den till efter kursstart. 

Under de två första veckorna på terminen varvas studier med fadderaktivitet i Norrköping där studenter i högre årskurser ser till att du kommer tillrätta i din roll som student. 
Under första terminen kommer ni också ha möjlighet att träffa studiementorer som är studenter i högre årskurser som guidar er i era studier och till vilka ni har möjlighet att ställa frågor. 

Schema, litteraturlistor och kursinfo

Du hittar information om kurser, programplan, litteraturlistor med mera på:

Du hittar schema via Timeedit (sök på kurskod)

Tips till dig som ny student

Reservantagning

Filmer

Håkan Löfgren, dekan på Utbildningsvetenskap, hälsar välkommen till LiU och lärarutbildningarna

Utbildningsutskottet på Lärarsektionen i Norrköping (NLsek)

Kontakt

Information inför studiestarten