I vår Studieinfo-databas hittar du detaljerad information om alla kurser som ingår i programmet, litteratur, kunskapsmål och examenskrav.
Information i alla dess former spelar en allt viktigare roll i det moderna samhället där helt nya medier växer fram. Med datorgrafik och visualisering simuleras och animeras komplicerade förlopp som ger specialeffekter i film, spel, flygsimulatorer och till och med i utbildningsverktyg för kirurger. Virtuell och förstärkt verklighet går från fantasi till skarpa tillämpningar inom allt från industrin till sjukvården. Med kreativitet och teknisk kompetens kan du arbeta med den nya generationens medier.
Vid Linköpings universitet pågår det ständigt forskning inom visuell informationsteknik och vid Norrköpings stolthet, Visualiseringscenter C, samlas framstående forskare från hela världen. Den forskningen kommer du att märka av i flera av de kurser som du läser på det här programmet.
Att kommunicera effektivt
Medieteknik är en utbildning med tyngdpunkt på teknik, där basen är en gedigen grund i matematik, fysik, programmering och informationsteknik. Du får spetskompetens inom områden som 3D-datorgrafik, information och vetenskaplig visualisering, bildbehandling och bildanalys. Samtidigt får du breda kunskaper om utformning och utveckling av digitala medier, grafisk teknik, projektledning samt interaktion mellan människa och teknik. Genom muntliga och skriftliga projektredovisningar utvecklar du förmågan att kommunicera effektivt. Under utbildningens senare del specialiserar du dig genom att välja kurser efter intresse. De valfria kurserna är upplagda för specialiseringar av medieteknik, som publicering, visualisering, video, spel och ljud. Det finns även möjlighet att studera utomlands vid något av universitetets partneruniversitet.
En bransch i ständig förändring
Efter utbildningen står du inför en bred och varierad arbetsmarknad – medietekniker från Linköpings universitet arbetar till exempel med specialeffekter i Hollywoodfilmer, 3D-visualisering av röntgenbilder, virtuella möbler till IKEA-katalogen, datorspelsutveckling och bildbehandling och bildanalys vid brottsbekämpning. Det finns också goda möjligheter att efter examen forska inom något favoritområde.