Medicinsk digital tvilling (MeDigiT)

Projektgrupp I Wrannesalen, CMIV.
Projektgrupp I Wrannesalen, CMIV. Emma Busk Winquist

Medicinsk Digital Tvilling (MeDigiT) är en plattform med målsättning att underlätta användningen av individspecifika digitala modeller i sjukvården samt för utbildning av sjukvårdspersonal, patienter och allmänheten.. Plattformen är en mötesplats för intressenter inom området medicinska digitala tvillingar där olika tekniska lösningar och applikationer kan diskuteras.

Helkroppsbild datortomografFör att underlätta utveckling och utvärdering av olika tekniska lösningar har bland annat fem demonstratorprojekt skapats. Demonstratorprojekten zoomar in på viktiga delar som kräver avancerade tekniska lösningar tex interaktiva verktyg för studier av kroppens leder under rörelse och tidsupplöst avbildning av hjärtats funktion. Tillsammans bidrar resultaten till viktiga pusselbitar i en helkroppsmodell.

Plattformen som mötesplats bygger på möten, workshops och föreläsningar för att utbyta erfarenheter och sprida kunskap om medicinska digitala tvillingar. Bland annat har flera fokuserade minisymposium ägt rum och ett mycket uppskattat publikt frukostseminarium har organiserats på Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV).

Mer information finns på den engelska sidan. 

Plattformens verksamhet finansieras av Visual Sweden och parterna.


Nätverket

Demonstratorprojekt

Kontakt

Relaterat innehåll