Fotografi av Teres Wramell

Teres Wramell

Kommunikatör

Med passion för berättelser och storytelling jobbar jag som skribent och innehållsmarknadsförare av Linköpings universitetets utbildningar.

Med passion för berättelser

Med ett brinnande intresse för berättelser och storytelling jobbar jag som skribent och innehållsproducent. Syfte? Att väcka intresse för Linköpings universitets utbildningar genom att förmedla budskap och skapa intressant redaktionellt innehåll anpassat efter målgruppens och kanalens villkor.

Berättelser är min passion. Inför allt jag producerar frågar jag mig vad som är storyn, berättelsens kärna, och vad jag vill förmedla. Svaret är ofta att skildra en nyanserad bild av hur det är att studera vid Linköpings universitet och att låta en bredd av studenter och alumner (=före detta studenter) göra sina berättelser hörda. Jag vill även gärna visa hur de tänker nytt och tar sig an samtidens utmaningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Jag jobbar som skribent och content creator i innehållsredaktionen. Där producerar jag  texter, pressmeddelanden, bilder, reportage, copy och storytelling-artiklar till webbsidor, nyhetsbrev och sociala medier. Allt anpassat efter mottagarens och kanalens villkor och med syfte att inspirera och sprida kunskap om Linköpings universitet och dess utbildningar på ett engagerat och lättförståeligt sätt. 
  • Jag jobbar som webbredaktör med digital kommunikation och innehållsmarknadsföring framför allt på liu.se/utbildning. Arbetet består av att planera, bygga, publicera och redigera webbsidor och landningssidor utifrån sökmotoroptimering, tillgänglighetsapekter, beteendeinsikter och ett kundrese-perspektiv. 
  • Med fokus på e-postmarknadsföring och ux-writing/mikrocopy jobbar jag som redaktör för det engelskspråkiga digitala nyhetsbrevet LiU News

Nätverk:

  • Sveriges Kommunikatörer.

Berättelser

Ett urval av de berättelser, nyheter och reportage jag skrivit.

Picture of Alfons Johansson and Axel Landelius, LiU Elitidrott

Kusinerna som sopar banan med världseliten

Axel Landelius och Alfons Johansson är två kusiner som besegrat OS-mästarna Lag Edin och vunnit SM-guld i curling, både som juniorer och seniorer. Nu är de uttagna till landslagstruppen och ska kvala till junior-VM. Samtidigt är de studenter på LiU.

Man med drönare i skogen

Han räddar skogen med AI-verktyg

Angrepp av skadeinsekten granbarkborre förstör stora skogsområden varje år och kostar svenska skogsindustrin flera miljarder kronor. Det, och andra skador på skogarna, vill alumnen Markus Drugge och hans Arboair komma åt med AI-driven bildanalys.

Båtfärd i Bengaliska viken

Fältstudier ledde till djupdyk i mangroveskogen

Med Indiska oceanen på ena sidan och mangroveskogarna på den andra tog de sig fram i en motorbåt längs Bengaliska viken. En resa som ledde till ett djupdyk i hur den värdefulla skogen både kan skydda mot och hotas av klimatförändringarna.

Min avdelning