Linköpings Akademiska Orkester (LAO)

Linköpings akademiska orkester (LAO) är universitetets egen symfoniorkester. Orkestern grundades 1993 i samband med att man startade en kurs i orkesterspel vid LiU och har sedan dess utvecklats till att blir en symfoniorkester med stor besättning och bred repertoar.

Foto Peter Holgersson ABMedlemmarna i LAO består främst av studenter och alumner från LiU men orkesterns verksamhet är även öppen för instrumentalister som inte har någon koppling till universitetet. Orkestern gör ca 4 produktioner per år och spelar även på LiU:s årliga promotionshögtid. Under åren har LAO haft en rad inspirerande samarbeten med både världsartister som violinisten Johan Dalene och film- och datorspelsmusikkännaren Orvar Säfström och fantastiska musiker med lokal förankring samt gjort samproduktioner med andra orkestrar. Orkestern är en del av Musik vid LiU:s verksamhet, men det finns även en aktiv ideell förening kopplad till LAO, vars syfte är att stötta orkesterns konstnärliga verksamhet och stärka orkestermedlemmarnas sociala gemenskap. För mer information om orkesterföreningen LAO besök laorkester.se

Sök till LAO Visa/dölj innehåll

Göran Billeson

Sök till LAO

Vill du spela symfoniorkester på hög musikalisk nivå och samtidigt utvecklas som instrumentalist?

Som medlem i LAO träffar du regelbundet våra instruktörer från Norrköpings Symfoniorkester och Östgötamusiken. Du kommer även att få tillfälle att spela tillsammans med professionella musiker på konserter och repetitioner.

Orkestern repeterar på onsdagar 18.30-21.00 i Musicum på Campus Valla. Det förekommer även intensivhelger med repetitioner och/eller konserter.

För mera information om orkesterns verksamhet, orkesterkursen och anmälan till provspelning, kontakta Merete Ellegaard eller orkesterns styrelse.

Kurser Visa/dölj innehåll

Konstnärlig ledare Visa/dölj innehåll

Linköpings akademiska orkester dirigeras av biträdande director musices Merete Ellegaard. Hon är orkesterns konstnärliga ledare och som sådan ansvarar hon för utvecklingen av orkesterrepertoaren, samarbetet med våra inspirerande instrumentalcoacher och våra solister. Läs mer om Merete Ellegaard på mereteellegaard.se


Kontakta styrelsen för LAO Visa/dölj innehåll

Andra akademiska orkestrar Visa/dölj innehåll

Nyheter Visa/dölj innehåll