Östgöta Kammarkör

Östgöta Kammarkör är en blandad kör knuten till Linköpings universitet. Kören grundades 1989 och består idag av 40 sångare (10 sopraner, 10 altar, 10 tenorer och 10 basar). Östgöta Kammarkör repeterar ca. 10 gånger per termin, varannan torsdag kl. 19–22 i Musicum. Kören producerar konserter såväl i egen regi som i samarbete med länets orkestrar, gästande ensembler eller solister. Repertoaren rör sig över genregränserna men består huvudsakligen av klassisk körmusik, med tonvikt på vår egen tids musik. Dirigent är Director musices Christina Hörnell.

Kammarkören sjunger i en kyrkaÖstgöta Kammarkör sjunger i Björkviks kyrka. Foto: H. Nordenfelt

Vill du sjunga med Östgöta Kammarkör?

Östgöta Kammarkör, Musik vid Liu:s egen blandade kör, består av ca 40 sångare som alla har god erfarenhet av körsång. Vi hälsar nu ett nytt år välkommen, 2022, och startar verksamheten med repetitioner och konserter i vår replokal Musicum på Linköpings universitet.

Östgöta Kammarkör fokuserar på det vokala samspelet i ensemblen och det musikaliska uttrycket. Eftersom kören har sin musikaliska grund i den klassiska körmusiken sjunger vi ofta körmusik acappella, dvs utan ackompanjerande instrument.
Vid våra konserter vill vi bjuda publiken på upplevelser, nya klangvärldar, tankeväckande texter och känslomässiga upplevelser att bära med sig långt efter att konserten tagit slut. Vi erbjuder den unika gemenskap och närhet som körsången kan ge oss både som medverkande sångare och publik. Att få mötas i musik och text, dela närvaro och uttrycksvilja i mötet med publiken berikar vår tillvaro och ger oss energi. Kontakta oss gärna om du blir intresserad av ett musikaliskt möte!

Vi samarbetar med sångpedagog Mattias Danielsson Lindqvist som finns med oss i repetitionsarbetet och guidar våra körsångare till att utvecklas vidare i sitt eget sjungande.
I Östgöta Kammarkör trivs vi i konsertsituationen och vi gör ofta flera konserter med samma program. På så vis får vi möjlighet att besöka olika delar av vårt län eller angränsande län och bjuda på upplevelsen av bra körmusik på konsert.
Vi samarbetar dessutom ofta med Östgötamusiken och Norrköpings Symfoniorkester i utvecklande repertoar från olika epoker. Därutöver gör vi genreöverskridande produktioner, inspelningar och konserter med gästande musiker på olika platser runt om i länet.

Våren 2022 planerar vi följande:
• Acappella produktion med brittisk och nordisk musik
• Beethoven symfoni nr 9 tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och solister
• Norrköpings ljud –Östgöta Kammarkör medverkar tillsammans med Musikaliska Sällskapets Kammarkör.

Du som har en bra sångröst, har sjungit mycket i kör eller vokalensemble, är van att läsa noter och känner lust att utvecklas vidare i ditt ensemblesjungande och dessutom möta nya vänner, välkommen att höra av dig!
Vi ser fram emot att få möta dig!

Låter det här spännande och utmanande så kontaktar du snarast dirigent Christina Hörnell, christina.hornell@liu.se, tfn 070-089 69 22, som svarar på frågor och tar emot din anmälan till provsjungning!  

Du kan även kontakta körens ordförande Helena Lundberg, tfn 073-022 26 07 om du har frågor om körens verksamhet.

 

Välkommen att följa oss på Facebook

 

190524 Akademisk Festkonsert under Akademisk Högtid i Louis de Geer den 24 maj 2019 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson AB Peter Holgersson AB
191019 Östgöta Kammarkör firar 30-årsjubileum med Mozarts c-mollmässa tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester den 19 oktober 2019 i Norrköping.  Peter Holgersson AB
191019 Östgöta Kammarkör firar 30-årsjubileum med Mozarts c-mollmässa tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester den 19 oktober 2019 i Norrköping.  Peter Holgersson AB
Östgöta Kammarkör sjunger i Vanga kyrka
Östgöta Kammarkör, Konsert i Vanga kyrka, 2015. Foton Peter Holgersson
Christina Hörnell, director musices vid Linköpings universitet. Dirigent vid akademisk högtid 2017.
Christina Hörnell
Östgöta Kammarkör, konsert Vanga kyrka
Körmedlemmar
Östgöta kammarkör, Linköpings universitet
Konsert i kyrkan

Aktiviteter Visa/dölj innehåll

"Rivers of Light"

Östgöta Kammarkör har gett ut en ny CD tillsammans med bl a Anders Paulsson. Denna CD "Rivers of Light" kommer finnas tillgänglig för försäljning i samband med konserterna i augusti. CD:n går också att köpa via LiU:s profilshop:

https://shop.liu.se/produkt/cd-skiva-ostgota-kammarkor-rivers-of-light/

Kontakt Visa/dölj innehåll

Relaterat Visa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll