Östgöta Kammarkör

Östgöta Kammarkör är knuten till Linköpings universitet. Kören grundades 1989 och består idag av 40 sångare (10 sopraner, 10 altar, 10 tenorer och 10 basar). Östgöta Kammarkör repeterar ca. 10 gånger per termin, varannan torsdag kl. 19–22 i Musicum. Kören framträder med egna produktioner eller i samarbete med orkestrar. Repertoaren består huvudsakligen av klassisk västerländsk körmusik, med tonvikt på barockmusik och nutida musik. Dirigent är Director musices Christina Hörnell.

Vill du sjunga i kör och musicera på en hög och utvecklande nivå, då är Östgöta Kammarkör någonting för dig! I Östgöta Kammarkör får du möjlighet att utveckla både ditt solistiska sjungande och ditt ensemblemusicerande. Vi jobbar projektvis och repeterar torsdagar i Musicum, Campus Valla, Linköpings universitet.

För anmälan och mer information kontakta Christina Hörnell. 

 

Vill du sjunga med Östgöta Kammarkör?

Östgöta Kammarkör, som är en del av Musik vid Liu, består av ca 40 sångare som alla har god erfarenhet av körsång på hög nivå och vill utvecklas vidare i sitt sjungande.
Kören har sin musikaliska grund i klassisk acappella repertoar med tyngdpunkt i körmusik från vår egen tid. Vi samarbetar med Östgötamusiken och Norrköpings symfoniorkester i utvecklande repertoar från olika epoker. Därutöver gör vi genreöverskridande produktioner, inspelningar och konserter med gästande musiker på olika platser runt om i länet.
Vi har ett nära samarbete med sångpedagog Mattias Danielsson Lindqvist som hjälper våra körsångare att utveckla sitt eget sjungande men också det vokala samspelet i ensemblen. Repetitionstempot är högt och eftersom körens medlemmar kommer från olika delar av Östergötland, och kommer resande till repetitionerna, så repeterar vi varannan vecka på Linköpings universitet. Du behöver därför ha möjlighet att förbereda dig hemma mellan repetitionerna och ha god närvaro på repetitionerna.
Om du är intresserad av att sjunga med oss ser vi gärna att du har en bra sångröst, är van att läsa noter, har sjungit mycket i kör eller vokalensemble och känner lust att utvecklas vidare i ditt sjungande.
Låter det här spännande och utmanande så kontaktar du snarast dirigent Christina Hörnell, christina.hornell@liu.se, tfn 070-089 69 22, som svarar på frågor och tar emot din anmälan till provsjungning!
Du kan även kontakta körens ordförande Helena Lundberg, tfn 073-022 26 07 om du har frågor om körens verksamhet.

Provsjungning

Till provsjungningen förbereder du en eller två egenvalda sånger och tar med pianonoter om du önskar ackompanjemang. Därutöver får du göra omfångstest, notläsnings- och gehörsprov samt en kortare intervju. Det finns möjlighet att sjunga upp på plats i Musicum, Linköpings universitet, en kortare stund före din provsjungning.
Varmt välkommen till oss!

 

Hälsningar
Christina

190524 Akademisk Festkonsert under Akademisk Högtid i Louis de Geer den 24 maj 2019 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson AB Peter Holgersson AB
191019 Östgöta Kammarkör firar 30-årsjubileum med Mozarts c-mollmässa tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester den 19 oktober 2019 i Norrköping.  Peter Holgersson AB
191019 Östgöta Kammarkör firar 30-årsjubileum med Mozarts c-mollmässa tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester den 19 oktober 2019 i Norrköping.  Peter Holgersson AB
Östgöta Kammarkör sjunger i Vanga kyrka
Östgöta Kammarkör, Konsert i Vanga kyrka, 2015. Foton Peter Holgersson
Christina Hörnell, director musices vid Linköpings universitet. Dirigent vid akademisk högtid 2017.
Christina Hörnell
Östgöta Kammarkör, konsert Vanga kyrka
Körmedlemmar
Östgöta kammarkör, Linköpings universitet
Konsert i kyrkan

AktiviteterVisa/dölj innehåll

"Rivers of Light"

Östgöta Kammarkör har gett ut en ny CD tillsammans med bl a Anders Paulsson. Denna CD "Rivers of Light" kommer finnas tillgänglig för försäljning i samband med konserterna i augusti. CD:n går också att köpa via LiU:s profilshop:

https://shop.liu.se/produkt/cd-skiva-ostgota-kammarkor-rivers-of-light/

KontaktVisa/dölj innehåll

RelateratVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll