Fotografi av Jakob Grubbström

Jakob Grubbström

Director Musices

Ansvarig för Musicum och har det övergripande ansvaret för universitetets musikverksamhet Musik vid LiU.

Presentation

Jag arbetar som Director Musices och är ansvarig för Musicum samt har det övergripande ansvaret för den musikverksamhet universitetet driver under Musik vid LiU där bland annat musiken vid akademiska högtider och andra ceremonier ingår. Jag är dirigent och konstnärligt ansvarig för Linköpings studentsångare och Östgöta kammarkör. 

Jag har avlagt masterexamen i kördirigering vid Royal Welsh College of Music and Drama och innehar utöver det också konstnärlig kandidatexamen från Kungliga musikhögskolan i Stockholm och lärarexamen från Musikhögskolan i Piteå. Jag har frilansat som dirigent och jobbat med körer såsom Stockholms kammarkör, Stockholms universitetskör och vokalensemblen Cantores Amicitiae. Mellan 2019 och 2021 var jag anställd som lärare i kör vid Adolf Fredriks musikklasser. 2019 grundade jag körakademien vid Framnäs folkhögskola, Piteå. 

Mina kollegor på Varumärkes- och eventenheten

Min avdelning

Nyheter

Kyrkokonsert med Östgöta Kammarkör under ledning av Christina Hörnell, director musices, Linköpings universitet.

Östgöta Kammarkör

Östgöta Kammarkör är en blandad kör som sjunger klassisk västerländsk körmusik både a cappella och tillsammans med orkester. Kammarkören samarbetar även med spännande musikanter och kompositörer i genreöverskridande produktioner.

C-huset / C Building

Övningsrum - Musicum

Musicum är namnet på de lokaler där Musik vid LiU bedriver körsång och orkesterspel.  De finns i C-huset på Campus Valla  och utgörs av en kör- och orkestersal och ett par övningsrum.

Män i frack och tomteluvor som sjunger

Julkonserter

Kom i julstämning tillsammans med någon av körerna och orkestrarna vid Linköpings universitet. Här hittar du julkonserter och luciatåg inför julen 2023.

Relaterat innehåll

Arbeta på LiU - Sveriges mest attraktiva arbetsivare

Lär dig mer om Linköpings universitet