Fotografi av Jakob Grubbström

Jakob Grubbström

Director Musices

Ansvarig för Musicum och har det övergripande ansvaret för universitetets musikverksamhet Musik vid LiU.

Presentation

Jag arbetar som Director Musices och är ansvarig för Musicum samt har det övergripande ansvaret för den musikverksamhet universitetet driver under Musik vid LiU där bland annat musiken vid akademiska högtider och andra ceremonier ingår. Jag är dirigent och konstnärligt ansvarig för Linköpings studentsångare och Östgöta kammarkör. 

Jag har avlagt masterexamen i kördirigering vid Royal Welsh College of Music and Drama och innehar utöver det också konstnärlig kandidatexamen från Kungliga musikhögskolan i Stockholm och lärarexamen från Musikhögskolan i Piteå. Jag har frilansat som dirigent och jobbat med körer såsom Stockholms kammarkör, Stockholms universitetskör och vokalensemblen Cantores Amicitiae. Mellan 2019 och 2021 var jag anställd som lärare i kör vid Adolf Fredriks musikklasser. 2019 grundade jag körakademien vid Framnäs folkhögskola, Piteå. 

Mina kollegor på Varumärkes- och eventenheten

Min avdelning

Nyheter

Övningsrum - Musicum

Musicum är namnet på de lokaler där Musik vid LiU bedriver körsång och orkesterspel.  De finns i C-huset på Campus Valla  och utgörs av en kör- och orkestersal och ett par övningsrum.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

Linköpings studentsångare.

Valborgsfirande

Valborg är en av årets stora högtidsdagar för högskolor och universitet. I Linköping har Linköpings Studentsångare en viktig roll när våren välkomnas i form av musikparad, mösspåtagning, vårsånger och tal på Borggården.

Relaterat innehåll

Arbeta på LiU - Sveriges mest attraktiva arbetsivare

Lär dig mer om Linköpings universitet