För studenter

Kärnan i ECIU University är ett utmaningsbaserat tillvägagångssätt – en modell där studenter, lärare och forskare samarbetar med näringslivet och samhället för att lösa verkliga utmaningar.

Varför ska du delta i ECIU University?

Få internationell erfarenhet

Få möjlighet att studera vid olika europeiska universitet på det sätt du vill. Åk på utbyte en termin, träffas under några dagar eller delta online.

Samarbeta med företag och organisationer

Arbeta tillsammans och utöka ditt kontaktnät inom den privata, offentliga eller ideella sektorn.

Gör en verklig skillnad

Få förstahandserfarenhet och möjlighet att bidra till verklig samhällsförändring.

Vad är Challenge Based Learning?

I ECIU University används en utmaningsbaserad modell som kallas Challenge Based Learning (CBL).

CBL är en studentdriven metod, där studenterna tar ansvar för sin utmaning, definierar de problem de vill arbeta med och skaffar sig den nödvändiga kunskapen och färdigheterna för att lösa utmaningen.

Lärare vägleder och underlättar teamkulturen, hjälper studenterna att hantera uppgifterna och möjliggör för studenterna att utveckla innovativt tänkande.

För dig som är nyfiken på en fördjupning inom CBL finns det ett poddavsnitt som lyfter denna metod.
Länk: Lyssna på PIE-podden

CBL-modell ECIU
CBL-modell ECIU

Hur fungerar ECIU University?

Uppbyggt på utmaningar och kortare kurser

En eller flera utmaningar i form av verkliga problem tillhandahålls av affärs- och offentliga partners (städer, regioner, etc.) och rör frågor som är viktiga för att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling. Studenter arbetar inom internationella och tvärvetenskapliga team, tillsammans med en teamfacilitator (kallad "teamcher"). Teamet undersöker utmaningen och föreslår lösningar som sedan har möjlighet att tillämpas på riktigt.

En kortare kurs, eller mikro-moduler som det kallas inom ECIU University, är både digitala kurser men som också kan innehålla en fysisk del som kan ge dig extra kompetens inom ett specifikt område, till exempel främmande språk, artificiell intelligens eller hållbar stadsutveckling.

Utmaningar och mikro-moduler varierar i längd, från 1-2 dagar till en hel termin. Många utmaningar ger högskolepoäng (ECTS) och mikro-moduler  kan ge mellan 1 och 15 ECTS.

Alla ECIU-kurser (mikro-moduler och utmaningar) som ger poäng är godkända som högre utbildning. Om dessa kan inkluderas i ditt studieprogram måste bedömas i varje enskilt fall, på samma sätt som andra kurser som tas utanför ditt studieprogram.

Vilka utmaningar och kortare kurser finns?

Alla aktiva utmaningar och kortare kurser (mikro-moduler) finns tillgängliga på ECIU:s hemsida.
Länk: ECIU utmaningar och mikro-moduler

Hur ansöker jag till ECIU University?

Du behöver vara en registrerad student vid LiU för att söka en utmaning eller mikro-modul. Alla ansökningar sker genom ECIU University:s hemsida där du även behöver skapa ett konto.

Kan jag få ett stipendium?

Du kan få ett stipendium på två olika sätt, antingen genom antingen ECIU centralt om du åker på ett kort utbyte (maximum fem dagar) eller genom Erasmus+ om du åker på ett längre utbyte. Stipendiets storlek beror på vart du åker och hur många dagar som du är iväg.

Hör gärna av dig!

ECIU Logo

ECIU@LiU

Följ och lyssna

I podden Go International kan du lyssna på ett avsnitt som handlar om möjligheterna inom ECIU University.

Du kan också hålla dig uppdaterad genom att registrera dig för att ta emot ECIU University:s nyhetsbrev som skickas ut regelbundet.

Länk: ECIU University nyhetsbrev

eu-logga med text

Nytt inom ECIU University för studenter

ECIU University Creathon 2024.

Ett creathon med fokus på att lösa framtidens digitala städer

Framtidens digitala städer och kommuner står inför flera utmaningar. Hur ska de kunna leverera samhällsnyttig information när den digitala utvecklingen är snabbare är någonsin och när mottagaren nås av en oavbruten, ständig informationsöverföring?

Flera personer sitter och pratar.

Här får studenterna hitta lösningar på verkliga problem

Det virtuella universitetet ECIU University fyller fem år. Här får LiU-studenter möjlighet att jobba i internationella och multidisciplinära grupper med målet att hitta kreativa lösningar på verkliga problem.

Anton Källström skissar på en whiteboard.

Proffs på pitch

Annorlunda, roligt och givande – så beskriver en av studentgrupperna vid InGenious sin kurs där de jobbar kreativt och tvärvetenskapligt för att lösa ett verkligt problem som finns på marknaden.