Östgöta Kammarkör

Östgöta Kammarkör är en blandad kör knuten till Linköpings universitet. Kören grundades 1989 och består idag av 40 sångare (10 sopraner, 10 altar, 10 tenorer och 10 basar). Östgöta Kammarkör repeterar ca. 10 gånger per termin, varannan torsdag kl. 19–22 i Musicum. Kören producerar konserter såväl i egen regi som i samarbete med länets orkestrar, gästande ensembler eller solister. Repertoaren rör sig över genregränserna men består huvudsakligen av klassisk körmusik, med tonvikt på vår egen tids musik. Dirigent är Director musices Christina Hörnell.

Vill du sjunga med Östgöta Kammarkör?

Östgöta Kammarkör, Musik vid Liu:s egen blandade kör, består av ca 40 sångare som alla har god erfarenhet av körsång på hög nivå och vill utvecklas vidare i sitt sjungande. Det senaste året har kören repeterat via digitala kanaler med fokus på musikteori, instudering, vokalteknik och musikhistoria mm.
Denna höst 2021 nystartar kören sin verksamhet med repetitioner och konserter i nära samarbete med vår sångpedagog Mattias Danielsson Lindqvist som finns med oss i arbetet och hjälper våra körsångare att utveckla sitt eget sjungande.
Vi fokuserar på det vokala samspelet i ensemblen och det musikaliska uttrycket.

Kören har sin musikaliska grund i den klassiska körmusiken, vi sjunger körmusik acappella med tyngdpunkt på körmusik från det senaste århundradet. Vi vill att det ska vara roligt och utvecklande på många sätt att sjunga i Östgöta Kammarkör. Vi vill bjuda vår konsertpublik på upplevelser av olika slag, nya klangvärldar, tankeväckande texter och känslomässiga upplevelser att bära med sig efter att ha besökt en av våra konserter.

Östgöta Kammarkör tycker om att möta publiken och vi gör ofta flera konserter med samma program.  På så vis får vi möjlighet att besöka många olika delar av vårt län eller angränsande län och bjuda på upplevelsen av bra körmusik på konsert. 

Vi samarbetar med Östgötamusiken och Norrköpings Symfoniorkester i utvecklande repertoar från olika epoker. Därutöver gör vi genreöverskridande produktioner, inspelningar och konserter med gästande musiker på olika platser runt om i länet.

 

Denna höst 2021 planerar vi:

  • jazzproduktion tillsammans med Elise Einarsdotter, piano, Olle Steinholz, bas och Margareta Bengtsson, sång
  • Jubileumskonsert Wilhelm Stenhammar 150 år
  • Acappella-produktion med fantastisk körmusik

 

Du som har en bra sångröst, har sjungit mycket i kör eller vokalensemble, är van att läsa noter, och känner lust att utvecklas vidare i ditt ensemblesjungande är mycket välkommen till oss!

 

Låter det här spännande och utmanande så kontaktar du snarast dirigent Christina Hörnell, christina.hornell@liu.se, tfn 070-089 69 22, som svarar på frågor och tar emot din anmälan till provsjungning!  

Du kan även kontakta körens ordförande Helena Lundberg, tfn 073-022 26 07 om du har frågor om körens verksamhet.

 

Välkommen att följa oss på Facebook

 

190524 Akademisk Festkonsert under Akademisk Högtid i Louis de Geer den 24 maj 2019 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson AB Peter Holgersson AB
191019 Östgöta Kammarkör firar 30-årsjubileum med Mozarts c-mollmässa tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester den 19 oktober 2019 i Norrköping.  Peter Holgersson AB
191019 Östgöta Kammarkör firar 30-årsjubileum med Mozarts c-mollmässa tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester den 19 oktober 2019 i Norrköping.  Peter Holgersson AB
Östgöta Kammarkör sjunger i Vanga kyrka
Östgöta Kammarkör, Konsert i Vanga kyrka, 2015. Foton Peter Holgersson
Christina Hörnell, director musices vid Linköpings universitet. Dirigent vid akademisk högtid 2017.
Christina Hörnell
Östgöta Kammarkör, konsert Vanga kyrka
Körmedlemmar
Östgöta kammarkör, Linköpings universitet
Konsert i kyrkan

AktiviteterVisa/dölj innehåll

"Rivers of Light"

Östgöta Kammarkör har gett ut en ny CD tillsammans med bl a Anders Paulsson. Denna CD "Rivers of Light" kommer finnas tillgänglig för försäljning i samband med konserterna i augusti. CD:n går också att köpa via LiU:s profilshop:

https://shop.liu.se/produkt/cd-skiva-ostgota-kammarkor-rivers-of-light/

KontaktVisa/dölj innehåll

RelateratVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll