Delaktighet i praktiken
Centralt för den forskning jag bedriver är delaktighet för äldre personer i vardagslivet. Min forskning är inriktad på hur samverkan sker mellan olika aktörer inom socialtjänst och hälso- och sjukvård för att skapa förutsättningar för äldre personer att vara delaktiga i beslut som rör den egna vardagen.
Jag leder för närvarande projektet Collaboration in Dementia care and Agency (CoDA) som finansieras av Forte. Det övergripande syftet med projektet är att undersöka hur socialtjänst och hälso- och sjukvård samverkar när ansvar för en person med demenssjukdom överförs mellan olika organisationer.
Jag medverkar även i WellTECH@age som leds av Åsa Larsson Ranada, ett projekt finansierat av Forte, där vi undersöker hur välfärdsteknik kan bidra till trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet inom äldre omsorgen.
I min forskning är jag också intresserad av pedagogiska frågor varför jag medverkar i forskargruppen Learning Occupational Therapy Skills (LOTS). Syftet med den forskning jag medverkar i LOTS är att undersöka hur undervisning kan organiseras och genomföras så att arbetsterapeutstudenter ska lära sig nödvändiga färdigheter för att kunna genomföra bedömningar av patienters förmågor och färdigheter.
Undervisning
Den undervisning jag bedriver sker främst inom Arbetsterapeutprogrammet vid Campus Norrköping. Jag har kursansvar (Arbetsterapi vid sjukdomar och hälsoproblem – II) och är examinator (Tillgänglighet och delaktighet i aktivitet) för de två kurser som genomförs under termin 4 vid programmet. Jag bedriver viss undervisning på avancerad nivå och i forskarutbildningskursen med inriktning på kvalitativ forskningsmetod.