17 mars 2023

Studenter som blir antagna till en utbildning vid Campus Norrköping hösten 2023 kommer att erbjudas en studentbostad. Garantin gäller för personer som bor en bit utanför Norrköping och blir antagna till minst två terminers studier vid LiU. 

Bild på stadsmiljö Till hösten 2023 erbjuder Studentbo en bostadsgaranti för nyantagna studenter till Campus Norrköping. Magnus Johansson

Inför höstterminen är 2023 kommer nyantagna studenter vid Campus Norrköping att slippa oroa sig för att stå utan bostad. Det kommunala bostadsbolaget Studentbo erbjuder nämligen en bostadsgaranti som gäller till höstens antagningsomgång. En nyhet som gläder campusrådet Martin Rantzer.  Porträttbild av Martin Rantzer framför campus Norrköping.Martin Rantzer. Foto Thor Balkhed

– Bostadsgarantin kommer att vara mycket värdefull för de som söker våra utbildningsprogram. Att hitta studentboende är alltid med bland topp-tre vid undersökningar på vad som är viktigt för de som söker till universitet och högskola. Bostadsgarantin kan ta bort ett orosmoln i en annars osäker valsituation, säger Martin Rantzer, campusråd vid Campus Norrköping, Linköpings universitet. 

Det finns några olika villkor för att bostadsgarantin hos Studentbo ska gälla. Bland annat krävs det att man är ny student vid LiU och antagen till en utbildning som är på minst halvfart och två terminer eller mer på Campus Norrköping.

För att vara garanterad en studentbostad ska man även vid antagningen bo minst 60 minuter enkel väg från Norrköping och ha sökt en bostad innan 31 juli. Även sökande efter detta datum har stora chanser att få en bostad, men är inte garanterad att kunna flytta in senast 1 september.


Läs mer

Läs mer om bostadsgarantin 

Senaste nytt från LiU

Deras projekt måste hålla för en rymdfärd

Swedish space corporation gav LiU-studenterna drömuppdraget: Utveckla en trycksäker apparat. Som innehåller ett experiment. Och som ska skjutas ut i rymden.

Porträtt på professor Zoran Slavnic.

Bosniska flyktingar klarade sig trots ovisshet

Två grupper flydde i omgångar från kriget i Bosnien. Den ena fick snabbt permanent uppehållstillstånd i Sverige medan den andra fick leva i ovisshet. Nu har forskare vid LiU undersökt vad det fick för följder. Resultatet är oväntat.

ung man tar paus i löpningen.

Fysisk form i tonåren kopplat till åderförfettning i medelåldern

Män som var i god fysisk form som unga hade lägre risk för åderförfettning nära 40 år senare, enligt en studie ledd av LiU-forskare. Fynden pekar mot att åderförfettning är en av mekanismerna bakom sambandet mellan fysisk form och hjärt-kärlsjukdom.