17 mars 2023

Studenter som blir antagna till en utbildning vid Campus Norrköping hösten 2023 kommer att erbjudas en studentbostad. Garantin gäller för personer som bor en bit utanför Norrköping och blir antagna till minst två terminers studier vid LiU. 

Bild på stadsmiljö
Till hösten 2023 erbjuder Studentbo en bostadsgaranti för nyantagna studenter till Campus Norrköping. Magnus Johansson

Inför höstterminen är 2023 kommer nyantagna studenter vid Campus Norrköping att slippa oroa sig för att stå utan bostad. Det kommunala bostadsbolaget Studentbo erbjuder nämligen en bostadsgaranti som gäller till höstens antagningsomgång. En nyhet som gläder campusrådet Martin Rantzer.  Porträttbild av Martin Rantzer framför campus Norrköping.Martin Rantzer. Foto Thor Balkhed

– Bostadsgarantin kommer att vara mycket värdefull för de som söker våra utbildningsprogram. Att hitta studentboende är alltid med bland topp-tre vid undersökningar på vad som är viktigt för de som söker till universitet och högskola. Bostadsgarantin kan ta bort ett orosmoln i en annars osäker valsituation, säger Martin Rantzer, campusråd vid Campus Norrköping, Linköpings universitet. 

Det finns några olika villkor för att bostadsgarantin hos Studentbo ska gälla. Bland annat krävs det att man är ny student vid LiU och antagen till en utbildning som är på minst halvfart och två terminer eller mer på Campus Norrköping.

För att vara garanterad en studentbostad ska man även vid antagningen bo minst 60 minuter enkel väg från Norrköping och ha sökt en bostad innan 31 juli. Även sökande efter detta datum har stora chanser att få en bostad, men är inte garanterad att kunna flytta in senast 1 september.


Läs mer

Läs mer om bostadsgarantin 

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.