10 maj 2022

Universitetslektor Lukáš Malý tilldelas årets Gyllene moroten 2022 för engagemang och pedagogiska insatser för LiU:s teknologer.

Så här löd nomineringen:
”Under studietiden på Campus Norrköping har alltid en hjälpande och omtänksam lärare funnits tillgänglig i korridorerna. Oavsett vilken kurs eller delområde det handlar om ställer han alltid upp på att hjälpa till.

Hans lugna och pedagogiska sätt att lära ut gör att svåra matteproblem tycks enkla. Det spelar nästan aldrig någon roll vilken tid det är på dagen, ofta stannar han kvar ett bra tag efter arbetsdagens slut för att försäkra sig om att studenterna har förstått, även om det innebar att han missar både bussar och tåg.
Han är otroligt engagerad i studenterna, tar sig tid att lära sig namn och hälsar alltid i korridoren med ett leende.

Att ha en lärare som verkligen brinner för sitt jobb gör det roligare att studera.
För sitt otroliga engagemang, utlärningssätt och förmågan att se varje student, har MT-sektionen därför valt att för andra året i rad nominera Lukáš Malý till Gyllene Moroten 2022.”

Gyllene moroten är teknologföreningen LinTeks pedagogiska pris som delas ut årligen till en lärare Tekniska fakulteten, LiU. Varje sektion vid LinTek får själv nominera sin kandidat och sedan väljs en vinnare av en jury bestående av 3-5 personer.

Foto ovan: Michael Hörnquist

GYLLENE MOROTEN– LinTeks utmärkelse till pedagoger

 

Foto Thor Balkhed

Senaste nytt från LiU

Tre personer i labbrock står och pratar.

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

Med bättre neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor bli högre. Den förbättrade spegeln har LiU-forskare utvecklat genom att belägga en kiselplatta med tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid.

Ensamt barn i silhuett.

Riktlinjer saknas kring barn som utsatts för sexövergrepp

Hälften av 34 undersökta länder i Europa saknar riktlinjer för hur barn som utsatts för sexuella övergrepp ska få hälsovård och behandling. Ett av dem är Sverige. Det visar en studie som gjorts vid Linköpings universitet.

Person intervjuas och pratar om sin avhandling

Sigrid blev dubbeldoktor - vid 26 års ålder

En lång men också väldigt rolig resa, så beskriver Sigrid Nilsson sin tid som forskarstuderande vid Forskarlinjen. För nu har hon disputerat och kan därmed både blicka framåt och bakåt på sin forskning.