10 maj 2022

Universitetslektor Lukáš Malý tilldelas årets Gyllene moroten 2022 för engagemang och pedagogiska insatser för LiU:s teknologer.

Så här löd nomineringen:
”Under studietiden på Campus Norrköping har alltid en hjälpande och omtänksam lärare funnits tillgänglig i korridorerna. Oavsett vilken kurs eller delområde det handlar om ställer han alltid upp på att hjälpa till.

Hans lugna och pedagogiska sätt att lära ut gör att svåra matteproblem tycks enkla. Det spelar nästan aldrig någon roll vilken tid det är på dagen, ofta stannar han kvar ett bra tag efter arbetsdagens slut för att försäkra sig om att studenterna har förstått, även om det innebar att han missar både bussar och tåg.
Han är otroligt engagerad i studenterna, tar sig tid att lära sig namn och hälsar alltid i korridoren med ett leende.

Att ha en lärare som verkligen brinner för sitt jobb gör det roligare att studera.
För sitt otroliga engagemang, utlärningssätt och förmågan att se varje student, har MT-sektionen därför valt att för andra året i rad nominera Lukáš Malý till Gyllene Moroten 2022.”

Gyllene moroten är teknologföreningen LinTeks pedagogiska pris som delas ut årligen till en lärare Tekniska fakulteten, LiU. Varje sektion vid LinTek får själv nominera sin kandidat och sedan väljs en vinnare av en jury bestående av 3-5 personer.

Foto ovan: Michael Hörnquist

GYLLENE MOROTEN– LinTeks utmärkelse till pedagoger

 

Foto Thor Balkhed

Senaste nytt från LiU

Bidrag från Familjen Kamprads stiftelse förlänger forskningsprogram om smarta elnät

Forskningsprogrammet “Resistans och effekt - om smarta elnät för de många människorna” har fått ytterligare 19,8 miljoner kronor i bidrag från Familjen Kamprads stiftelse och fortsätter i tre år till.

Keti Chukhrov.

"Den svenska akademiska världen är mycket unik"

Keti Chukhrov har uppskattat sitt år vid LiU som gästprofessor i Tage Danielssons namn. Hon är imponerad av hur demokratiskt arbetet är upplagt, samt det stöd och fina samarbete som präglar IKOS.

Superdatorn Berzelius.

Superdatorn Berzelius uppgraderas till dubbla kapaciteten

Superdatorn Berzelius används för forskning inom bland annat livsvetenskaperna, maskininlärning och AI. Till hösten ska Berzelius uppgraderas, en satsning som möjliggörs av en donation på 125 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.