10 maj 2022

Universitetslektor Lukáš Malý tilldelas årets Gyllene moroten 2022 för engagemang och pedagogiska insatser för LiU:s teknologer.

Så här löd nomineringen:
”Under studietiden på Campus Norrköping har alltid en hjälpande och omtänksam lärare funnits tillgänglig i korridorerna. Oavsett vilken kurs eller delområde det handlar om ställer han alltid upp på att hjälpa till.

Hans lugna och pedagogiska sätt att lära ut gör att svåra matteproblem tycks enkla. Det spelar nästan aldrig någon roll vilken tid det är på dagen, ofta stannar han kvar ett bra tag efter arbetsdagens slut för att försäkra sig om att studenterna har förstått, även om det innebar att han missar både bussar och tåg.
Han är otroligt engagerad i studenterna, tar sig tid att lära sig namn och hälsar alltid i korridoren med ett leende.

Att ha en lärare som verkligen brinner för sitt jobb gör det roligare att studera.
För sitt otroliga engagemang, utlärningssätt och förmågan att se varje student, har MT-sektionen därför valt att för andra året i rad nominera Lukáš Malý till Gyllene Moroten 2022.”

Gyllene moroten är teknologföreningen LinTeks pedagogiska pris som delas ut årligen till en lärare Tekniska fakulteten, LiU. Varje sektion vid LinTek får själv nominera sin kandidat och sedan väljs en vinnare av en jury bestående av 3-5 personer.

Foto ovan: Michael Hörnquist

GYLLENE MOROTEN– LinTeks utmärkelse till pedagoger

Foto Thor Balkhed

Senaste nytt från LiU

Porträttfoto, kvinna.

Ministern fick se högteknologi inom svenskt jordbruk

Klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari besökte Agtech Sweden och imponerades av alla de tekniska innovationer som nu växer fram inom svenskt jordbruk.

Kvinna som står bredvid ett träd.

26 miljoner till forskning om miljö och hållbarhet

Fem projekt vid LiU får pengar när Familjen Kamprads stiftelse delar ut medel till forskning som kan bidra till bättre miljö och bättre livskvalitet för äldre. Projekten vid Linköpings universitet handlar mycket om hållbarhet.

Patrik Thollander, professor i energisystem vid Linköpings universitet.

Så kan industrins globala koldioxidutsläpp minska

De globala koldioxidutsläppen från industrin kan minska med fem procent. Men då måste företag och beslutsfattare ta ett helhetsgrepp på energieffektivisering och inte stirra sig blinda på teknisk utveckling. Det menar forskare vid bland annat LiU.