10 maj 2022

Universitetslektor Lukáš Malý tilldelas årets Gyllene moroten 2022 för engagemang och pedagogiska insatser för LiU:s teknologer.

Så här löd nomineringen:
”Under studietiden på Campus Norrköping har alltid en hjälpande och omtänksam lärare funnits tillgänglig i korridorerna. Oavsett vilken kurs eller delområde det handlar om ställer han alltid upp på att hjälpa till.

Hans lugna och pedagogiska sätt att lära ut gör att svåra matteproblem tycks enkla. Det spelar nästan aldrig någon roll vilken tid det är på dagen, ofta stannar han kvar ett bra tag efter arbetsdagens slut för att försäkra sig om att studenterna har förstått, även om det innebar att han missar både bussar och tåg.
Han är otroligt engagerad i studenterna, tar sig tid att lära sig namn och hälsar alltid i korridoren med ett leende.

Att ha en lärare som verkligen brinner för sitt jobb gör det roligare att studera.
För sitt otroliga engagemang, utlärningssätt och förmågan att se varje student, har MT-sektionen därför valt att för andra året i rad nominera Lukáš Malý till Gyllene Moroten 2022.”

Gyllene moroten är teknologföreningen LinTeks pedagogiska pris som delas ut årligen till en lärare Tekniska fakulteten, LiU. Varje sektion vid LinTek får själv nominera sin kandidat och sedan väljs en vinnare av en jury bestående av 3-5 personer.

Foto ovan: Michael Hörnquist

GYLLENE MOROTEN– LinTeks utmärkelse till pedagoger

Foto Thor Balkhed

Senaste nytt från LiU

LiU satsar på AI-labb för framtidens lärande

Linköpings universitet satsar 3 miljoner kronor på AIST-labbet, en ny plattform för forskning och utbildning kring AI i undervisning. Målet är att utveckla och kritiskt ganska hur AI kan förbättra lärande och lärarutbildning.

LiU får kvalitetsstämpel av EU

Linköpings universitet har tilldelats EU-kommissionens utmärkelse HR Excellence in Research Award. Det är en kvalitetsstämpel som visar att universitetet arbetar systematiskt med att förbättra forskarnas arbetsvillkor.

Studenter på kursen Scholars at risk student led workshop

Akademisk frihet i praktiken

Den lilla gruppen master-studenter vid programmet Etnicitet och Migration på Campus Norrköping är unik. De är först i Sverige att gå en universitetskurs i hur man skapar en kampanj till stöd för en fängslad forskare och för den akademiska friheten.