För att utveckla världsledande forskning och behålla den i Sverige krävs långsiktigt tänkande och finansiella resurser. Vill du göra det möjligt tillsammans med oss?

Linköpings universitet fokuserar mer än någonsin på hur vi i en större utsträckning kan bidra till att förändra världen till det bättre. Med globalt erkänd forskning och banbrytande utbildningar hoppas vi kunna engagera fler finansiärer som tillsammans med oss vill främja ytterligare framsteg och göra skillnad för mänskligheten. För om inte vi som är förmögna att förvandla världen till det bättre gör vad vi kan, vem ska då göra det?


Det här vill vi möjliggöra

Filmer om forskningsområden att stödja

Så kan vi bromsa ALS, Alzheimers och Parkinsons!

Professor Magnus Bergren vid LiU ser en enorm kapacitet att behandla sjukdomar i gränssnittet mellan biologi och digital teknik. Nu siktar han på hitta en helt ny typ av medicin som inte kräver kirurgi i nervsystemet.

Så banar vi väg för framtidens ingenjörer!

Professor Anders Ynnerman vid LiU är övertygad om att det går att vända trenden och öka intresset för teknik och naturvetenskap som minskat rejält hos unga. Med satsningen på ”Exploranation” finns oändliga utvecklingsmöjligheter för att stärka morgondagens pedagogik.

Så här kan vi rädda liv!

Professor Anders Persson på CMIV vid LiU utvecklar en smärtfri lösning för att upptäcka och behandla hjärt- och kärlsjukdomar, som sparar lidande och pengar för patienten. Nu vill han intensifiera forskningen för att rädda fler liv. 

Framgång kommer inte gratis

Charlotte Perhammar

Vår bästa tid är snart!

Vi är tacksamma för den enastående forskningsresa som vi gör tillsammans med våra givare. Filantroper, företag, stiftelser och organisationer - Tack för att ni tror på det vi gör. Ert engagemang och stöd har bidragit till att utveckla det universitet vi har idag.

Under snart ett halvt sekel av banbrytande innovationer och nytänkande har verksamheten växt och universitetet expanderat. Ett halvt sekel av ständig förnyelse, oupphörlig frågvishet, konstant vetgirighet. Ett halvt sekel som lärt oss att vår bästa tid aldrig var nyss och aldrig är nu, utan alltid ligger framför oss. 

Vår bästa tid är alltid snart!
Jan-Ingvar Jönsson, rektor vid LiU


Bli en möjliggörare

Kontakta någon av oss!