Webbchef

Forskning, utbildning och samverkan. Innehållet på liu.se ska tillgodose besökarens behov. Vi vill attrahera, inspirera och engagera.

Fem miljarder människor i världen är online och i Sverige är så gott som alla vuxna svenskar är uppkopplade. Att arbeta med webb är att vara i ständig rörelse framåt. Beteenden förändras i snabb takt. Nya lagar och krav tillkommer. Det kräver att vi snabbt måste kunna ställa om för att fortsatt kunna ge besökarna på webbplatserna det de efterfrågar på ett sätt som de kan ta till sig och förstå.

Uppdraget

I mitt uppdrag som enhetschef på Webb- och medialabbenheten på LiU leder jag tillsammans med mina medarbetare arbetet med den externa webbplatsen liu.se, intranätet för medarbetare och sociala medie-plattformar. Enheten består av webmasters och kommunikatörer som arbetar på flera platser i organisationen.

Om mig

Sedan 1995 har jag arbetat inom media på arbetsplatser som Aftonbladet, Corren och TV4. Jag har arbetat som webbredaktör, nyhetsuppläsare, programledare, kanalchef och redaktionsansvarig. Genom åren har jag också varit projektledare för flera digitala utvecklingsprojekt.

LiU i olika plattformar

LiU:s webbplats firar 5 år

LiU:s webbplats visas som mobilbild.

Vår externa webbplats liu.se gjordes om och lanserades på nytt i februari 2017. Vi arbetar ständigt med att förbättra funktioner och innehåll. Vi har ett 60-tal kommunikatörer som dagligen arbetar med att presentera vad som sker på våra campus inom utbildning, forskning och samverkan.

Nytt intranät för LiU:s medarbetare

Foto från sidan Kommunikation på LiU:s intranät.

Vi har precis lanserat ett nytt intranätet för medarbetare vid LiU. Där samlas all information man som medarbetare behöver i sitt arbete eller inom sin anställning. Med intranätets startsida vill vi bidra till att medarbetare upplever delaktighet, förståelse, engagemang, transparens, öppenhet och stolthet. 

LiU i sociala medier

Foto från LiU på Instagram.

I våra officiella sociala medie-kanaler når vi flera av våra externa målgrupper. Vi vill där visa på LiU:s bredd i syfte att rekrytera fler studenter, locka fler att söka våra lediga tjänster och sprida LiU:s varumärke.

Medarbetare på Webb- och medialabbenheten

Min avdelning

Information om LiU och aktuella aktiviteter