Civilekonom programbild tre studenter

Det behövs människor som förstår hur företag och organisationer fungerar. Som kan leda, organisera och utveckla – men också hushålla med begränsade resurser. Allt detta får du lära dig som civilekonom.

Civilekonom, 240 hp

HT 2024 / Helfart / Linköping

Stängd för sen anmälan
Civilekonomprogrammet passar dig som har höga ambitioner och vill ha en yrkesexamen med många karriärmöjligheter. Du får även en internationellt gångbar examen som på engelska benämns Master of Science in Business and Economics.

Programmets upplägg

De två första åren läser du kurser i företagsekonomi, nationalekonomi, affärsrätt och statistik. Det tredje året väljer du mellan national- eller företagsekonomi. Under detta år läser två tredjedelar av studenterna en utlandstermin hos något av alla våra välrenommerade partneruniversitet. Du kan även ta ut en kandidatexamen efter tre år. Under utbildningens fjärde år specialiserar du dig ytterligare med kurser på avancerad nivå. Inom företagsekonomi väljer du mellan ekonomistyrning, strategi, marknadsföring, redovisning, entreprenörskap eller finansiell ekonomi. I nationalekonomi fördjupar du dig i finansiell ekonomi eller ekonomisk analys. Alla inriktningar är nära knutna till universitetets forskningsmiljöer.

Integration och praktik

Vi har en väl genomtänkt programidé med kurser som är unika för programmet och som på ett pedagogiskt sätt integrerar och varvar de olika ämnena. Undervisningen utgår från problemlösning – du kommer att arbeta med praktikfall från näringslivet och i börsrummet för att du ska vara väl förberedd för kommande arbetsliv. Genom arbetsmarknadsdagar, ekonomföreningen ELIN, gästföreläsningar, möjlighet till praktik och sociala aktiviteter får möjlighet att knyta kontakter med framtida arbetsgivare. Våra studenter är svenska mästare i ekonomi, tidigare världsmästare i caselösning samt svenska mästare i företagsvärdering.

Det här läser du

Meritvärde

Undrar du vad som krävs för att komma in? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har.

Antagningsstatistik

Plugga till civilekonom

Plugga till civilekonom

Civilekonomprogrammen passar dig som har höga ambitioner och vill ha en yrkesexamen med många karriärmöjligheter. Lyssna på studenter från LiU:s ekonomprogram: Civilekonom och Civilekonom, internationell (Engelska, Franska, Spanska, Tyska).

Karriär och framtid

Som färdig civilekonom kan du jobba med marknadsföring, organisationsutveckling, som revisor, controller, finansanalytiker, utredare, ekonomichef eller strategikonsult. Programmet ger grundläggande behörighet till vidare studier på masternivå. Väljer du att stanna kvar och studera vid Linköpings universitet i ytterligare ett år så har du möjlighet att ta ut en tvåårig masterexamen i antingen företags- eller nationalekonomi.

Röster om programmet

Hanna Jirskog, alumn från civilekonomprogrammet

Hanna sätter nya mål för Spotify

Sedan jag började på Spotify har jag gjort en mängd olika saker. Bland det roligaste med mitt jobb är att få insyn i vårt strategiarbete och att jag varit med och drivit utrullningen av ett nytt sätt att sätta mål inom företaget.

Anton Wester, alumn från Civilekonomprogrammet

Med stor passion för investment banking

Det är otroligt svårt att summera mitt jobb inom Investment Banking Equity Capital Markets, men i korta drag så hjälper jag ägare och bolag under deras tillväxtresa, och små bolag att ta stora kliv.

Johan Sparrefors tidigare student

John, tidigare student

John arbetar som Business Analyst på Capgemini samt är en del av deras tvååriga traineeprogram. För tillfället konsulterar John på Volvo Cars, där han är projektledare för internationella lanseringar av ett marknadsföringssystem på nya marknaden.

Zerina Mackovic, LiU student

Zerina, tidigare student

Zerina jobbar på revisionsbyrå Ross Langan & McKendree i Washington DC. Hon jobbar med bokföring för små och medelstora företag, men också en hel del amerikanska företagsdeklarationer.

Anders Backman tidigare student

Anders, tidigare student

Anders sitter som business controller på H&Ms globala huvudkontor i Stockholm. Där han arbetar på Inköp tillsammans med alla designers, inköpare och mönsterkonstruktörer. Här görs designen och inköpsbesluten för alla kläderna i våra butiker.

Signe Lindell tidigare student

Signe, tidigare student

Signe arbetar idag som Management Konsult på Accenture, inom området Talent and Organisation. Som konsult arbetar hon i projektform på kundföretag med målet att på olika sätt förbättra deras processer eller sätt att arbeta på.

En vinnande utbildning

Utlandsstudier

Studentlivet

Liknande program