:

Civilekonom, internationell - Tyska, 240 hp

Studier i ekonomi och språk i kombination med utlandsstudier gör dig väl förberedd för en internationell ekonomikarriär. Här blir språket ditt verktyg för att skapa goda affärsrelationer i andra miljöer.

Civilekonom, internationell - Tyska, 240 hp

HT 2022, Helfart, Linköping

Stängd för sen anmälan

Vi lever i en mångkulturell värld. För att fungera professionellt i den miljön behöver du inte bara ekonomikunskaper utan också språkfärdigheter och förståelse för ekonomiska och kulturella förhållanden i andra länder. Det internationella civilekonomprogrammet ger dig just det. Du får också en internationellt gångbar examen som på engelska benämns Master of Science in Business and Economics.

Programmets upplägg

De två första åren läser du företagsekonomi, nationalekonomi samt affärsrätt och statistik. Studier i tyska varvas med ekonomikurserna och ger dig kontinuerlig språkträning. Hela det tredje året, eller minst en termin, läser du utomlands. ​Programmet har exklusiva utbytesavtal. Läser du en termin vid LiU så läser du ekonomikurser på engelska tillsammans med våra internationella partnerstudenter. 

Du återvänder till Linköping för det avslutande året, där du läser ekonomi på avancerad nivå samt gör ditt examensarbete. Utöver spetskompetensen i språk väljer du också ytterligare en inriktning på avancerad nivå, till exempel strategi, marknadsföring, styrning, finansiering, redovisning eller nationalekonomi. Lärarna, som är aktiva forskare, garanterar aktualitet och djup i kurserna. Du kan även ta ut en kandidatexamen efter tre år.

Integration och praktik

Vi har en väl genomtänkt programidé med kurser som är unika för programmet och som på olika sätt integrerar och varvar de olika ämnena. Undervisningen utgår från problemlösning – du kommer bland annat att arbeta med riktiga praktikfall från näringslivet för att förbereda dig för kommande arbetsliv. Våra studenter är svenska mästare i ekonomi, tidigare världsmästare i caselösning samt svenska mästare i företagsvärdering. Genom arbetsmarknadsdagar, ekonomföreningen ELIN, gästföreläsningar, möjligheter till praktik samt sociala aktiviteter får du dessutom möjlighet att knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

Det här läser du Visa/dölj innehåll

Plugga till civilekonom Visa/dölj innehåll

Plugga till civilekonom

Civilekonomprogrammen passar dig som har höga ambitioner och vill ha en yrkesexamen med många karriärmöjligheter. Lyssna på studenter från LiU:s ekonomprogram: Civilekonom och Civilekonom, internationell (Engelska, Franska, Spanska, Tyska).

Meritvärde Visa/dölj innehåll

Undrar du vad som krävs för att komma in? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har.

Antagningsstatistik

Utlandsstudier inom programmet Visa/dölj innehåll

Utlandsstudier

Under tredje året kan du välja att läsa en eller två terminer utomlands i ett tysktalande land. Internationella civilekonomprogrammet har exklusiva utbytesavtal med universitet i Tyskland, Schweiz och Österrike.

Som utbytesstudent betalar du ingen terminsavgift till värduniversitetet och du kan få studiemedel under tiden. Resan, mindre avgifter, boende med mera tillkommer. Med några få undantag kan man för studier inom Europa söka ett Erasmusstipendium som täcker större delen av kostnaderna. Även andra stipendier kan finnas att söka. Tänk på att det är bra att spara ihop pengar för att kunna resa och uppleva landet bortom studielivet också.

Har du frågor om utlandsstudier så kontakta studievägledare Malin Gröndahl Maass, malin.grondahl.maass@liu.se. 

Avtal för Civilekonom, internationell – Tyska

Universität Bern, Schweiz

Université de Fribourg, Schweiz

Universität Zürich, Schweiz

Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau, Tyskland

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Tyskland

Friedrich-Schiller-Universität Jena, Tyskland

Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Tyskland

Humboldt-Universität zu Berlin, Tyskland

Johann Wolfgang Goethe Universität, Frankfurt, Tyskland

Leuphana Universität Lüneburg, Tyskland

Ludwig-Maximilians-Universität München, Tyskland

Technische Universität Berlin, Tyskland

Technische Universität München, Tyskland

Universität Hamburg, Tyskland

Universität Mannheim, Tyskland

Universität Stuttgart, Tyskland

Westfälische Wilhelms-Universität Münster, Tyskland

Johannes-Kepler-Universität Linz, Österrike

Leopold-Franzens-Universität Innsbruck

Universität Wien, Österrike

Karriär och framtid Visa/dölj innehåll

Internationella civilekonomprogrammet är en bred utbildning som ger möjligheter att arbeta inom olika områden där kunskaper i ekonomi och språk behövs. Många internationella ekonomer från Linköpings universitet arbetar inom områdena marknadsföring och organisationsutveckling, finansiering och ekonomistyrning. Konsultsektorn har under senare år anställt många internationella ekonomer. Andra har valt att arbeta inom internationellt verksamma organisationer med biståndsverksamhet. Du hittar internationella ekonomer i världsomspännande företag och organisationer med sin bas i Sverige eller utomlands. Väljer du att stanna kvar och studera vid Linköpings universitet i ytterligare ett år så har du möjlighet att ta ut en tvåårig masterexamen i antingen företags- eller nationalekonomi.

Röster om programmet Visa/dölj innehåll

Tidigare studenter

Du kan hitta fler alumner på programsidan för civilekonomprogrammet.

Artiklar Visa/dölj innehåll

En vinnande utbildning - svenska mästare fem år i rad

För femte året i rad blev LiU:s civilekonomstudenter svenska mästare när de tog hem mästerskapet i företagsvärdering.

Vinnarlaget Patrik Egléus, Leon Schroeder, Louise Karlsson, Linus Alentun och Simon Elfstrand kommer senare i vår tävla vidare och representera Sverige. LiU ställde upp med två lag och det andra laget kom på 2:a plats. Deltagare där var Viktor Ström, Niklas Wittström, Victor Wallenborg, Josef Dotevall och Marcus Lönn. I och med segern den 23 februari 2022 är LiU kvalificerat för Nordenfinalen. Därifrån går de två bästa lagen vidare till en Euroropafinal innan hela tävlingen avslutas med en världsfinal. Fem gånger tidigare har lag från LiU vunnit den svenska deltävlingen: 2015, 2018, 2019, 2020 och 2021.Tävlingen arrangeras av föreningen för svenska finansanalytiker, CFA.

En vinnande utbildning

Studentlivet Visa/dölj innehåll

Liknande program Visa/dölj innehåll