Två kvinnliga studenter sitter i fåtöljer och läser
Peter Karlsson

Integrerade studier i ekonomi och språk i kombination med utlandsstudier gör dig väl förberedd för en karriär som ekonom i en globaliserad värld. Här blir språket en spetskompetens för att skapa goda affärsrelationer. 

Civilekonom, internationell - Engelska, 240 hp

HT 2024 / Helfart / Linköping

Stängd för sen anmälan
Som ekonom i en global ekonomi behöver du inte bara ekonomikunskaper utan också språkfärdigheter och förståelse för ekonomiska och kulturella förhållanden i olika länder. Utbildningen till internationell civilekonom är unik genom sin kombination av ekonomiämnen och fackspråkskurser som ger språkfärdigheter för olika affärsrelaterade sammanhang. Du får en internationellt gångbar examen som på engelska benämns Master of Science in Business and Economics.

Ämnesvariation och integrerad, kontinuerlig språkträning

De två första åren läser du företagsekonomi, nationalekonomi, fackspråk samt affärsrätt och statistik. Fackspråkskurser i engelska ger dig relevant språkträning genom att integrera språk- och ekonomiämnen. Kurser i olika ämnen varvas och ger kontinuerlig språkträning.

Ekonomistudier utomlands

Hela det tredje året, eller minst en termin, läser du utomlands. Du väljer mellan huvudämne nationalekonomi eller företagsekonomi. Du har även möjlighet att ta ut en kandidatexamen efter tre år.

Många valmöjligheter på avancerad nivå

Till det fjärde året och dess inriktningar har du en garanterad plats. På avancerad nivå kan du välja mellan strategi, marknadsföring, ekonomistyrning, redovisning, finans och ekonomisk analys. Du avslutar din utbildning med ett examensarbete. Om du önskar en masterexamen kan du läsa ytterligare ett år hos oss och ta ut en tvåårig masterexamen i företags- eller nationalekonomi.

Ett rikt studentliv

Studentlivet vid LiU har ett mycket gott rykte och ekonomföreningen ELIN är en aktiv sektion som anordnar allt ifrån studentmottagning och andra sociala evenemang till arbetsmarknadsdagar och aktiviteter som ger dig goda möjligheter till kontakt med framtida arbetsgivare.

Det här läser du

Plugga till civilekonom

Plugga till civilekonom

Civilekonomprogrammen passar dig som har höga ambitioner och vill ha en yrkesexamen med många karriärmöjligheter. Lyssna på studenter från LiU:s ekonomprogram: Civilekonom och Civilekonom, internationell (Engelska, Franska, Spanska, Tyska).

Meritvärde

Undrar du vad som krävs för att komma in? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har.

Antagningsstatistik

Utlandsstudier inom programmet

Utlandsstudier

Under tredje året kan du välja att läsa en eller två terminer utomlands i ett engelsktalande land. Internationella civilekonomprogrammet har exklusiva utbytesavtal med universitet i Kanada, Irland, Sydafrika, Storbritannien och USA .

Som utbytesstudent betalar du ingen terminsavgift till värduniversitetet och du kan få studiemedel under tiden. Resan, mindre avgifter, boende med mera tillkommer. Med några få undantag kan man för studier inom Europa söka ett Erasmusstipendium som täcker större delen av kostnaderna. Även andra stipendier kan finnas att söka. Tänk på att det är bra att spara ihop pengar för att kunna resa och uppleva landet bortom studielivet också.

Har du frågor om utlandsstudier så kontakta studievägledare Malin Gröndahl Maass, malin.grondahl.maass@liu.se. 

Avtal för Civilekonom, internationell – Engelska

(giltiga hösten 2023/våren 2024)

 • Canada-British Columbia Institute of Technology
 • Canada-Brock University
 • Canada-MacEwan University
 • Canada-University of Manitoba
 • Ireland-University of Limerick
 • South Africa-University of the Witwatersrand
 • United Kingdom-Heriot-Watt University
 • United Kingdom-Swansea University
 • United Kingdom-The Robert Gordon University
 • United Kingdom-University of Portsmouth
 • United Kingdom-University of Surrey
 • United States-New Jersey Institute of Technology
 • United States-University of Oklahoma
 • United States-Washington State University

Karriär och framtid

Internationella civilekonomprogrammet är en bred utbildning som ger möjligheter att arbeta inom olika områden där kunskaper i ekonomi och språk behövs. Många internationella ekonomer från Linköpings universitet arbetar inom områdena marknadsföring och organisationsutveckling, finansiering och ekonomistyrning. Konsultsektorn har under senare år anställt många internationella ekonomer. Andra har valt att arbeta inom internationellt verksamma organisationer med biståndsverksamhet. Du hittar internationella ekonomer i världsomspännande företag och organisationer med sin bas i Sverige eller utomlands. Väljer du att stanna kvar och studera vid Linköpings universitet i ytterligare ett år så har du möjlighet att ta ut en tvåårig masterexamen i antingen företags- eller nationalekonomi.

Röster om programmet

Anton Björkegren läser till Civilekonom med engelska vid Linköpings universitet. Hör honom berätta mer om varför han valde utbildningen och hur hans tid hittills har varit. 

Buster i Wien

Buster lever sina drömmar i Wien

En utbildning som civilekonom, internationell-tyska och ett år i Wien gjorde att Buster Löfgren hamnade exakt rätt i livet. Idag har han några veckor kvar på universitetet i Wien och på sitt jobb innan det är dags att slutföra studierna på LiU.

Tidigare studenter

Porträttfoto av ung blond kvinna

Sofia - konsult på Business Sweden

Jag hjälper svenska bolag med det som de är i behov av. Det är så varierat att man får insyn i många olika branscher och typer av bolag, stora som små, som jobbar med allt från retail, Digitech, energi, industritillverkning, mobility och mycket mer!

Leende blond tjej

Vill bidra till att klimatmålen uppnås

Amanda gör praktik på EU-kommissionen i Bryssel, så kallad Blue Book Traineeship. Hon jobbar på DG Environment inom cirkulär ekonomi och avfallshantering. I sitt dagliga arbete är hon med i kommissionens arbete att ta fram nya direktiv.

Rödlätt ung man i skjorta och kavaj

Jag utvecklas av att vara en del av ett team

William arbetar på Deloitte inom Financial Advisory och hans huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar företagsvärdering vid företagstransaktioner, finansiell modellering samt värdering av aktier, optioner och andra finansiella instrument.

Blond tjej med rött läppstift

Att hjälpa en organisation nå uppsatta mål

Sanna arbetar som controller på Röda Korsets Ungdomsförbund. Hon är den enda controllern i organisationen och arbetar väldigt brett med organisationens ekonomi och framför allt med ekonomistyrning.

Loretto Farías Pedreros, alumn från Internationella civilekonomprogrammet, inriktning spanska

Loretto - inköpare på IBM

Eftersom jag arbetar på ett internationellt företag och min roll innebär att ha kontakt med personer från hela världen är det ett stort plus att jag kan flera språk och har utlandserfarenheter.

Glad blond tjej

Utbildningen ger mig ett försprång

Karolina jobbar med digital marknadsföring som PPC Executive på Ted Baker i London. Tillsammans med designers och content team tar hon fram layout och copy för kampanjer, diskuterar strategier, digitala kanaler och analyserar kundupplevelser.

En vinnande utbildning

Studentlivet

Liknande program