Årets alumner

Varje år utser Linköpings universitet två stycken Årets alumner, med syftet att uppmärksamma de insatser som tidigare studenter gör i samhället.

För att bli Årets alumn ska man ha läst vid Linköpings universitet i minst två år på heltid och därefter ha utfört en prestation, engagerat sig i en fråga eller gjort något annat som förtjänar att uppmärksammas.

Nominera Årets alumner

Det går att nominera kandidater till Årets alumn året runt. Skicka förslag till alumni@liu.se. De ska innehålla alumnens namn, utbildning, en kort beskrivning av vad personen har gjort och en motivering till varför hon eller han förtjänar att bli Årets alumn.

Årets alumner 2021

Ökar kunskapen om klimatförnekelse och sexuella övergrepp

Två porträttfoton, en kvinna och en man

Årets alumner är Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare för organisationen Storasyster, och Martin Hultman, docent vid Chalmers tekniska högskola. Den 8 oktober tog de emot vid en ceremoni vid Campus Norrköping. Se deras tal här.

Cecilia Bödker Pedersen har läst till socionom vid LiU och tillträdde som generalsekreterare för Storasyster 2014. Under hennes ledning har organisationen vuxit och fått stort genomslag i såväl sociala som traditionella medier. Hon uppmärksammas för att hon bidragit till stöd för många drabbade och ökad kunskap om det sexuella våldet.

Martin Hultman är alumn från programmet Samhälls- och kulturanalys och forskarutbildningen vid Tema Teknik och social förändring. Han får utmärkelsen Årets alumn för att han är drivande i att sätta ljuset på viktiga frågeställningar om klimatförnekelse och har uppmärksammats både nationellt och internationellt.

Läs mer om Årets alumner - Cecilia Bödker Pedersen och Martin Hultman Visa/dölj innehåll

2020 års alumner - Linnea Bergman och Anders Tegnell Visa/dölj innehåll

2019 års alumner - Sara Magnusson och Andreas Norlén Visa/dölj innehåll

2018 års alumner - Rebecka Le Moine och Eva Uustal  Visa/dölj innehåll