Årets alumn

Linköpings universitet uppmärksammar före detta studenter som gjort avtryck i samhället genom att utse Årets alumner. Nomineringsperioden för Årets alumn 2017 är avslutad och Årets alumner presenteras i höst.

Årets alumner 2016 är Suad Ali, supertalang och expert på Sveriges flyktingkvot hos Migrationsverket, och Thomas Lunner, en av forskarna bakom världens första digitala hörapparat.

Nominera till Årets alumn

Det går att nominera kandidater till Årets alumn året runt. Skicka förslag till jessica.peterson@liu.se. De ska innehålla alumnens namn, utbildning, en kort beskrivning av vad personen har gjort och en motivering till varför hon eller han förtjänar att bli Årets alumn.

För att bli Årets alumn ska man ha läst vid Linköpings universitet i minst två år på heltid och därefter ha utfört en prestation, engagerat sig i en fråga eller gjort något annat som förtjänar att uppmärksammas.

Årets alumner 2016

Suad Ali

LiU-alumn från Statsvetenskap som arbetar målmedvetet och engagerat med att göra skillnad för världens flyktingar och är en stark och orädd röst i debatten.

Suad Ali, Årets alumn 2016Foto: Vibeke Mathiesen

Thomas Lunner

LiU-alumn från Teknisk fysik och elektrotekniklinjen och forskarutbildningen i teknisk audiologi som är en av forskarna bakom världens första digitala hörapparat.

Thomas Lunner, Årets alumn 2016Foto: Anna Nilsen

Årets alumner 2015

Mihai Aldén

LiU-alumn från Civilingenjörsprogrammet i medieteknik som belönats med en teknisk Oscar för ett verktyg som skapar avancerade filmeffekter och har använts i en mängd stora filmproduktioner de senaste åren.

Kajsa Andersson

LiU-alumn från Lärarutbildningen och Pedagogiskt arbete som står för ett kunnigt och engagerat pedagogiskt ledarskap i skolan och är en förebild inom sin yrkeskår.

Årets alumner 2014

Peter Agnefjäll

LiU-alumn från Företagsekonomi som gjort en fantastisk karriär och arbetat sig upp från varuhusgolvet till en topposition på ett världsledande företag inom sin bransch.

Elnaz Baghlanian

LiU-alumn från Litteraturvetenskap som använder sitt samhällsengagemang, sin konstnärliga ådra och kunskap om litteraturen för att göra det möjligt för andra att fritt kunna få uttrycka sig.

Årets alumner 2013

Maha Bouzeid

LiU-alumn från Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi som inspirerar genom sin spännande karriär och sitt engagemang för fler kvinnor på ledande positioner.

Jonas Ludvigsson

LiU-alumn från Läkarprogrammet som kombinerar en framgångsrik forskningskarriär med arbete som barnläkare och som generöst delar med sig av sitt kunnande och engagemang.

Årets alumner 2012

Melker Becker

LiU-alumn från Kultur, samhälle, mediegestaltning (KSM) som på ett lättfattligt sätt lyckas förmedla kunskaper till tv-tittarna inom vitt skilda ämnen från hårdrock till nygotisk kyrkoarkitektur.

Carina Brage

LiU-alumn från Lärarprogrammet som brinner för ett lustfyllt och hållbart lärande, utomhus och med hela kroppen, inom naturvetenskap och teknik.

Årets alumner 2011

Jeanette Mikkelsen

LiU-alumn från Socionomprogrammet som arbetar för att förändra äldrevården till det bättre.

Erik Thorstensson

LiU-alumn från Civilingenjörsprogrammet i maskinteknik som bidrar till en hållbar värld genom att skapa nya produkter av spillmaterial i industrin.

Läs mer om Årets alumner