IEI:s forskarutbildningar

Forskarutbildning är krävande. Den består av kurser, egna studier, forskning och i många fall undervisning i grundutbildningen. För att trivas som doktorand bör du vara självständig, drivande och ha förmågan att formulera och behandla vetenskapliga problemställningar.
Antagning till forskarutbildning på IEI sker löpande. Vanligtvis är en doktorandanställning 4-5 år. Lönen utgår från en fast doktorandtrappa.

Just nu har vi många lediga doktorandtjänster på IEI. I annonsen för respektive tjänst framgår även vilka antagningskrav som ställs för den specifika doktorandtjänsten.

Forskarutbildningsämnen vid IEI

Kommande disputationer och licentiatseminarier

Disputation i industriell ekonomi med inriktning mot industriell organisation: José Adalberto Franca Junior

José Adalberto Franca Junior, avdelningen för projekt, innovation och entreprenörskap försvarar sin doktorsavhandling "Innovation in complex products and systems: The coordination of technology development within networks and projects". Handledare är professor Nicolette Lakemond, LiU. Opponent är Professor David W. Versailles, Paris School of Business. Disputationen är öppen för allmänheten. Disputationen hålls på engelska.

Börjar 16 februari 2023 kl. 13.00
Slutar 16 februari 2023 kl. 16.00
Plats ACAS, A-huset,Campus Valla
Kontakt Nicolette Lakemond
013-28 25 25

Disputation inom Nationalekonomi: Axel Hedström

Axel Hedström, vid Avdelningen för nationalekonomi, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling försvarar sin avhandling med titeln "Empirical Studies on Economic and Financial Spillovers". Opponent är Ugur Soytas, Danmarks Tekniske Universitet. Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska.

Börjar 24 februari 2023 kl. 13.00
Slutar 24 februari 2023 kl. 15.00
Plats Acas , A-huset , våning: 2, ingång: 17, Campus Valla, Linköping
Kontakt Anki Rune
013-28 24 03

Licentiatseminarium inom hållbara system med inriktning Miljömanagement och miljöteknik: Qianyun Wen

Qianyun Wen vid avdelningen industriell miljöteknik, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin avhandling "Multi-criteria approach of decision support for complex problems - Application in Danish residential heating". Opponent är professor Pascale Zarate, Université Toulouse Capitole, Institut de Recherche en Informatique de Toulouse. Frankrike. Licentiatseminarium är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Licentiatseminarium hålls på engelska.

Börjar 03 mars 2023 kl. 09.15
Slutar 03 mars 2023 kl. 12.00
Plats Planck, Fysikhuset, Campus Valla
Kontakt Yang Liu
013-28 20 54
Qianyun Wen
013-28 11 75

Disputation i maskinteknik med inriktning mot fluida och mekatroniska system: Robert Hällqvist

Robert Hällqvist, avdelning för fluida och mekatroniska system, Institutionen för ekonomiska och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "On the Realization of Credible Simulations in Aircraft Development - Efficient and Independent Validation Enabled by Automation." Handledare är professor Petter Krus, LiU. Opponent är professor Gerhard Schmitz, Technische Universität Hamburg-Harburg, Tyskland. Disputationen är öppen för allmänheten. Disputationen hålls på engelska.

Börjar 03 mars 2023 kl. 10.15
Slutar 03 mars 2023 kl. 13.00
Plats ACAS, A-huset, Campus Valla
Kontakt Petter Krus
013-28 17 92

Disputation i analytisk sociologi: Emanuel Wittberg

Emanuel Wittberg vid Institutet för analytisk sociologi, Institutionen för ekonomiska och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "Corruption risks in a mature democracy: Mechanisms of social advantage and danger zones for corruption". Opponent är professor Stefan Svallfors, Institutet för framtidsstudier och Vetenskapsrådet. Disputationen är öppen för allmänheten. Disputationen hålls på engelska.

Börjar 10 mars 2023 kl. 13.15
Slutar 10 mars 2023 kl. 16.30
Plats K1, Kåkenhus, Norrköping och Zoom. kontakt Madelene Töpfer om länk.
Kontakt Madelene Töpfer
011-36 32 91