Forskarutbildning vid IEI

Forskarutbildning är krävande. Den består av kurser, egna studier, forskning och i många fall undervisning i grundutbildningen. För att trivas som doktorand bör du vara självständig, drivande och ha förmågan att formulera och behandla vetenskapliga problemställningar.

Antagning till forskarutbildning på IEI sker löpande. Vanligtvis är en doktorandanställning 4-5 år. Lönen utgår från en fast doktorandtrappa.

Just nu har vi många lediga doktorandtjänster på IEI. I annonsen för respektive tjänst framgår även vilka antagningskrav som ställs för den specifika doktorandtjänsten.

Forskarutbildningsämnen vid IEIVisa/dölj innehåll

Forskarutbildning vid Filosofiska fakulteten

Forskarutbildning vid Tekniska fakulteten

Kommande disputationer och licentiatseminarierVisa/dölj innehåll

Disputation i design: Chu Wanjun

Chu Wanjun, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "On the other side of change: Exploring the role that design can play in retaining sustainable doings". Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Oskar Rexfelt, docent, Chalmers tekniska högskola.

Börjar 21 januari 2021 kl. 10.00
Slutar 21 januari 2021 kl. 12.00
Plats ACAS, A-huset, Campus Valla, Linköpings universitet
Kontakt Chu Wanjun

Disputation i informationssystem: Elina Ramsell

Elina Ramsell, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling i informationssystem. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Urban Nuldén, universitetslektor, Göteborgs universitet. Vänligen kontakta Madeleine Nyberg, madeleine.nyberg@liu.se, för länk till Zoom.

Börjar 19 februari 2021 kl. 13.00
Slutar 19 februari 2021 kl. 15.00
Plats C3, C-huset, Campus Valla och via Zoom
Kontakt Madeleine Nyberg

Disputation i teknisk mekanik: Jan-Lucas Gade

Jan-Lucas Gade, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling “Mechanical Properties of Arteries: An In Vivo Parameter Identification Method”. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Stéphane Avril, MINES Saint-Étienne, Frankrike.

Börjar 26 februari 2021 kl. 10.15
Slutar 26 februari 2021 kl. 12.00