IEI:s forskarutbildningar

Forskarutbildning är krävande. Den består av kurser, egna studier, forskning och i många fall undervisning i grundutbildningen. För att trivas som doktorand bör du vara självständig, drivande och ha förmågan att formulera och behandla vetenskapliga problemställningar.

Antagning till forskarutbildning på IEI sker löpande. Vanligtvis är en doktorandanställning 4-5 år. Lönen utgår från en fast doktorandtrappa.

Just nu har vi många lediga doktorandtjänster på IEI. I annonsen för respektive tjänst framgår även vilka antagningskrav som ställs för den specifika doktorandtjänsten.

Forskarutbildningsämnen vid IEI Visa/dölj innehåll

Forskarutbildning vid Filosofiska fakulteten

Forskarutbildning vid Tekniska fakulteten

Kommande disputationer och licentiatseminarier Visa/dölj innehåll

Licentiatseminarium inom industriell ekonomi med inriktning produktionsekonomi: Johan Vogt Duberg

Johan Vogt Duberg, vid Institutionen för ekonomisk och Industriell utveckling (IEI), försvarar sin licentiatavhandling med titeln "Initiating Original Equipment Manufacturer Remanufacturing". Huvudhandledare: Erik Sundin, professor, LiU. Opponent: Patricia Van Loon, docent på Chalmers. Seminariet är öppet för allmänheten och hålls på engelska.

Börjar 02 juni 2022 kl. 09.00
Slutar 02 juni 2022 kl. 13.00
Plats ACAS, A-huset, Campus Valla
Kontakt Erik Sundin
013-28 66 01

Disputation inom Hållbara system med inriktning miljömanagement och miljöteknik: Linda Hagman

Linda Hagman, vid Avdelningen för industriell miljöteknik utveckling försvarar sin avhandling "Creating value from bio-residuals - Biogas solutions for biobased industries in Scandinavia". Handledare är Mats Eklund, professor, Linköpings universitet. Opponent är Kari-Anne Lyng, PhD,  Norwegian Institute for Sustainability Research. Disputationen hålls på engelska och är öppen för allmänheten. Zoom-länk: https://liu-se.zoom.us/j/66894041139?pwd=aXF1STVWYU1aOXJzZ0FWVSszOS9MZz09

Börjar 03 juni 2022 kl. 09.15
Slutar 03 juni 2022 kl. 12.00
Plats Acas, A-huset, ingång 17, plan 2, Campus Valla, Linköping
Kontakt Mats Eklund
013-28 17 26

Disputation inom maskinteknik med inriktning konstruktionsmaterial: Frans Palmert

Frans Palmert, vid Avdelningen för konstruktionsmaterial, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling försvarar sin avhandling med titeln "Crack growth in single crystal gas turbine blade alloys under service-like conditions". Handledare är Johan Moverare, professor, Linköpings universitet och David Gustafsson, Siemens Industrial Turbomachinery AB. Opponent är Philippa A.S Reed, professor, University of Southampton. Disputationen hålls på engelska och är öppen för allmänheten.

Börjar 03 juni 2022 kl. 10.15
Slutar 03 juni 2022 kl. 12.00
Plats C3, C-huset, Campus Valla, Linköping
Kontakt Johan Moverare
013-28 11 41

Licentiatseminarium inom statsvetenskap: Fredrik Garcia

Fredrik Garcia (fd.Carlsson), vid Institutionen för ekonomisk och Industriell utveckling (IEI), försvarar sin licentiatavhandling med titeln "Lokal demokrati på distans - vem tar ordet när fullmäktige blir digital". Huvudhandledare: Elin Wihlborg, professor, LiU. Opponent: Linnéa Henriksson, lektor vid Åbo Akademi, Finland. Seminariet är öppet för allmänheten och hålls på svenska

Börjar 10 juni 2022 kl. 09.15
Slutar 10 juni 2022 kl. 11.00
Plats Rum 315:934, A-huset, Campus Valla
Kontakt Fredrik Carlsson
013-28 66 37
Elin Wihlborg
013-28 15 78

Disputation inom maskinteknik med inriktning konstruktionsmaterial: Cheng-Han Yu

Cheng-Han Yu, vid Avdelningen för konstruktionsmaterial, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling försvarar sin avhandling med titeln "Anisotropic mechanical behaviours and thin-wall effects of additively manufactured austenitic alloys". Handledare är Johan Moverare, professor, Linköpings universitet. Opponent är Dr. Christian Leinenbach, Swiss Federal Laboratories for Materials Science and Technology. Disputationen hålls på engelska och är öppen för allmänheten.

Börjar 10 juni 2022 kl. 10.15
Slutar 10 juni 2022 kl. 12.00