IEI:s forskarutbildningar

Forskarutbildning är krävande. Den består av kurser, egna studier, forskning och i många fall undervisning i grundutbildningen. För att trivas som doktorand bör du vara självständig, drivande och ha förmågan att formulera och behandla vetenskapliga problemställningar.

Antagning till forskarutbildning på IEI sker löpande. Vanligtvis är en doktorandanställning 4-5 år. Lönen utgår från en fast doktorandtrappa.

Just nu har vi många lediga doktorandtjänster på IEI. I annonsen för respektive tjänst framgår även vilka antagningskrav som ställs för den specifika doktorandtjänsten.

Forskarutbildningsämnen vid IEIVisa/dölj innehåll

Forskarutbildning vid Filosofiska fakulteten

Forskarutbildning vid Tekniska fakulteten

Kommande disputationer och licentiatseminarierVisa/dölj innehåll

Disputation i informationssystem: Jonathan Crusoe

Jonathan Crusoe, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling Open Government Data as av Reform and Ecosystem - A conceptual framework for evolution and health. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Gustaf Juell-Skielse, docent, Stockholms universitet.

Börjar 17 september 2021 kl. 09.15
Slutar 17 september 2021 kl. 11.00
Plats ACAS, A-huset, Campus Valla och/eller Zoom
Kontakt Jonathan Crusoe

Disputation i logistik: Linnea Haag

Linnea Haag, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "Logistics dynamic capabilities for managing logistics challenges of retailers". Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på svenska. Opponent är Arni Halldorsson, docent, Chalmers tekniska högskola.

Börjar 23 september 2021 kl. 10.15
Slutar 23 september 2021 kl. 12.00
Plats A-huset, Campus Valla, Linköpings universitet
Kontakt Linnea Haag

Disputation i maskinteknik: Fredrik Henriksson

Fredrik Henriksson, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "On Material Selection and It's Concequences in Product Development". Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Alison McKay, professor, universitet i Leeds. Plats inte bestämd.

Börjar 29 september 2021 kl. 10.00
Slutar 29 september 2021 kl. 12.00
Kontakt Fredrik Henriksson

Disputation i hållbara system: Sofia Dahlgren

Sofia Dahlgren, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "Actors' decision to use biogas in Sweden". Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på svenska. Opponent är Iva Ridjan Skov, lektor, Ålborgs universitet.

Börjar 01 oktober 2021 kl. 13.15
Slutar 01 oktober 2021 kl. 15.00
Kontakt Sofia Dahlgren

Disputation i industriell ekonomi: Eduardo de Almeida Cadorin

Eduardo de Almeida Cadorin, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "Science Parks and talent attraction: a study on the development of Science Parks". Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Mats Lundqvist, professor, Chalmers tekniska högskola, Göteborg.

Börjar 14 oktober 2021 kl. 14.00
Slutar 14 oktober 2021 kl. 16.00
Kontakt Eduardo Cadorin

Disputation i maskinteknik: Magnus Kahlin

Magnus Kahlin, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling "3D-printing for Aerospace: Fatigue Behaviour of Additively Manufactured Titanium". Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Gianni Nicoletto, professor, Universitetet i Parma.

Börjar 15 oktober 2021 kl. 10.15
Slutar 15 oktober 2021 kl. 12.00