IEI:s forskarutbildningar

Forskarutbildning är krävande. Den består av kurser, egna studier, forskning och i många fall undervisning i grundutbildningen. För att trivas som doktorand bör du vara självständig, drivande och ha förmågan att formulera och behandla vetenskapliga problemställningar.

Antagning till forskarutbildning på IEI sker löpande. Vanligtvis är en doktorandanställning 4-5 år. Lönen utgår från en fast doktorandtrappa.

Just nu har vi många lediga doktorandtjänster på IEI. I annonsen för respektive tjänst framgår även vilka antagningskrav som ställs för den specifika doktorandtjänsten.

Forskarutbildningsämnen vid IEIVisa/dölj innehåll

Forskarutbildning vid Filosofiska fakulteten

Forskarutbildning vid Tekniska fakulteten

Kommande disputationer och licentiatseminarierVisa/dölj innehåll

Disputation i industriell ekonomi: Alexey Sklyar

Alexey Sklyar, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling Digital servitization: Organizing the firm and working with the ecosystem. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Vinit Parida, professor, Luleå tekniska universitet.

Börjar 23 april 2021 kl. 13.00
Slutar 23 april 2021 kl. 15.00
Plats ACAS, A-huset, Campus Valla och via Zoom
Kontakt Christian Kowalkowski

Disputation i hållbara system: Vlatko Milic

Vlatko Milic, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling A techno-economic system approach for the energy renovation of residential districts built before 1945. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på svenska. Opponent är Magnus Åberg, docent, Uppsala universitet

Börjar 21 maj 2021 kl. 10.15
Slutar 21 maj 2021 kl. 12.00
Plats ACAS, A-huset, Campus Valla, Linköpings universitet
Kontakt Vlatko Milic

Disputation i maskinteknik: Magnus Andersson

Magnus Andersson, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling Turbulent Descriptors in Arterial Flows. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på svenska. Opponent är Kristian Valen-Sendstad, Dr, Simula research laboratory, Norge.

Börjar 26 maj 2021 kl. 00.00
Slutar 26 maj 2021 kl. 00.00
Plats Zoom
Kontakt Magnus Andersson

Disputation i maskinteknik: Alejandro Sobróne Rueda

Alejandro Sobróne Rueda, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling “On Subscale Flight Testing:  Cost-Effective Techniques for Research and Development”. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Mirko Hornung, professor, Münchens tekniska universitet, Tyskland.

Börjar 08 juni 2021 kl. 10.15
Slutar 08 juni 2021 kl. 12.00
Plats C3, C-huset, Campus Valla och via Zoom
Kontakt Alejandro Sobrón Rueda

Disputation i maskinteknik: Hugo Wärner

Hugo Wärner, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling High-Temperature Fatigue Behaviour of Austenitic Stainless Steel: Microstructural Evolution during Dwell-Fatigue and Thermomechanical Fatigue.  Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Martina Zimmermann, professor, Fraunhofer IWS.

Börjar 09 juni 2021 kl. 10.15
Slutar 09 juni 2021 kl. 12.00
Plats ACAS. A-huset, Campus Valla, Linköpings Universitet
Kontakt Hugo Wärner

Disputation i hållbara system: Marianna Lena Kambanou

Marianna Lena Kambanou, vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, försvarar sin doktorsavhandling Life Cycle Costing: Revisiting uses and methodological considerations. Disputationen är öppen för allmänheten, ingen föranmälan behövs. Disputationen hålls på engelska. Opponent är Giuditta Pezzotta, professor, Bergamos universitet.

Börjar 11 juni 2021 kl. 09.15
Slutar 11 juni 2021 kl. 11.00