Så är det att doktorera på IEI

Hur är det att doktorera på Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling? Här möter du några av dem som vet - doktoranderna själva.

2019 doktorerade 22 personer - 7 kvinnor och 15 män - vid Institutionen för industriell och ekonomisk utveckling. Bredden var mycket stor. Ämnena sträckte sig från företagsekonomi och statsvetenskap till konstruktionsmaterial och hydraulik. Här kan du läsa mer om avhandlingarna.

Men hur är resan dit? Hur funkar arbetet fram till den stora dagen då flera års forskning ska presenteras - disputationen? Nedan hittar du intervjuer med några av IEI:s många doktorander

Visa/dölj innehåll

Therese Nehler, doktorand i energisystem.

Det finns många vägar till en forskarutbildning. Många börjar direkt efter sin grundutbildning, medan andra först yrkesarbetar ett antal år. Therese Nehler arbetade som forensiker innan lusten att forska tog över.

Möt fler doktorander

Relaterat innehåll