Jag är innovations- och entreprenörskapsforskare och har så varit sedan jag började som doktorand här på LiU 2003. Under min karriär har jag arbetat med medicintekniska innovationsidéer och uppfinningsdriven innovation. Se boken om ”Uppfinningars betydelse för Sverige”. Jag har även jobbat mycket med innovation och entreprenörskap i gröna näringar och lantbruk.
Just nu jobbar jag mycket med kombinationen entreprenörskap/innovation, utbildning och affärsutveckling och hur det kan stärka det regionala innovationssystemet samt bidra till hållbar välfärd i samhället. Jag arbetar även deltid på LiU innovation och samverkan och tillhör där innovationsteamet.
Undervisning i innovation och entreprenörskap
Jag har under åren undervisat mycket i entreprenörskap, innovation och idéutveckling mestadels på den tekniska fakulteten, men även på andra delar av LiU, t ex hälsouniversitetet. Jag är intresserad av pedagogik och speciellt pedagogik som kopplar till entreprenörskap och det man kallar för ”challenge-based learning” utmaningsdrivet lärande. Detta har en nära koppling till ECIU-university, den europeiska utbildningssatsning där LiU är ett av dryga dussinet involverade lärosäten. Att jobba internationellt är roligt och ger perspektiv och inspiration till utveckling på hemmaplan därför är det kul att även få jobba med den nya centrumbildningen ECIU@liu och bidra till att stärka den europeiska utbildningsalliansen.
Spridning av kunskaper
Jag arbetar aktivt för att sprida mina kunskaper och i mitt samarbete med ECIU@liu försöker jag stötta andra lärare som vill arbeta upplevelsebaserat och utmaningsdrivet. Jag bidrar regelbundet till såväl vetenskapligt- som pedagogiskt inriktade konferenser och till litteraturen inom mitt fält. Ett annat sätt att sprida kunskap har varit genom att delta i LiUs och Almis gemensamma satsning på Kunskapsbron – ett program där forskare möter företagare. Jag försöker även sprida mina kunskaper via mitt arbete på LiU innovation och samverkan.
Jag gillar att föreläsa
I november 2022 deltog jag vid "Morgondagens affärsmodeller inom jord- och skogsbruket" som var ett hybridseminarium arrangerat av Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLAs ungdomssektion) och pratade affärsmodeller. Se min presentation på film, min föreläsning startar efter fem minuter.
CBL
Charlotte talar om Challange Based Learning vid ett seminarium i Twente.
Boka föredrag!
Vill du ha ett föredrag på något av mina ämnen – tveka inte att kontakta mig! Jag gillar nämligen att komma ut och prata! Se exempel på mitt arbete på min google scholar profil.