Jag är innovations- och entreprenörskaps forskare och har så varit sedan jag började som doktorand här på LiU 2003. På senare år har jag arbetat med medicintekniska innovationsidéer och uppfinningsdriven innovation. Se boken om ”Uppfinningars betydelse för Sverige”. Just nu är det innovation och entreprenörskap i gröna näringar som engagerar mig allra mest, detta sedan vi för några år sedan fick det VINNOVA-finansierade projektet Grönovation. Idag är det projektet slut, men vi fortsätter arbetet i det av Stiftelsen Lantbruksforskning finansierade projektet "Konstellationsbaserad affärsmodellutveckling för lantbruk”.
I slutet av 2018 fick vi beskedet att vår ansökan till Vinnovas Vinnväxtprogram hade gått igenom så nu fokuseras den största delen av min forskning på Agtech 2030. Vill du veta mer om det se www.agtech2030.se
Undervisning i innovation och entreprenörskap
Jag undervisar i entreprenörskap, innovation och idéutveckling och jag ger följande kurser:- Entreprenörskap och start av nya verksamheter (TEIO20) för teknologer
- Miljödriven affärsutveckling (TKMJ49) för teknologer med miljöinriktning
- Entreprenörskap, marknadsföring och utställningsarbete (754G57) för slöjd och formgivningsstudenter
- Health Care Improvement and Entrepreneurship in an International Context, som är en sommarkurs för internationella utbytesstudenter.
- Tvärvetenskapligt utvecklingsprojekt- Demola (799G50)
Spridning av kunskaper
Jag gillar att skriva och under 2015 kom jag tillsammans med kollegorna Per Frankelius och Anders Parment ut med en bok i marknadsföring på studentlitteratur. Här finns ett smakprov på den.
Pedagogiska frågor intresserar mig. Jag fick medel (2014) av rektor för pedagogisk utveckling, vilket bland annat har resulterat i bloggen ”Expanderad rymd för lärande”. Där delar vi med oss av våra erfarenheter på pedagogikområdet. Gå gärna dit och läs och kommentera du också!
Vill du ha ett föredrag på något av mina ämnen – tveka inte att kontakta mig! Jag gillar nämligen att komma ut och prata!
Här är ett exempel på när jag talar om challenge based education på ett seminarium i Twente.