19 december 2024

Behnaz och hennes team skapade en prototyp kallad "Chameleon: Reality Editor", som gör det möjligt för användare att extrahera färger från verkliga
objekt för att sömlöst förändra virtuella miljöer. Projektet vann första pris i två olika kategorier.

Behnaz Kavoosighafi och hennes team.
Behnaz Kavoosighafi och hennes team.

Det vinnande bidraget – Chameleon: Reality Editor

Teamet vann första pris i två olika kategorier med sin prototyp.

Behnaz och hennes team Chameleon skapade en prototyp som fick namnet "Chameleon: Reality Editor". Den gör det möjligt för användare att extrahera färger från verkliga objekt för att sömlöst förändra virtuella miljöer.

Med "Chameleon: Reality Editor" hedrades teamet med första plats i två kategorier:
"Meta Utility and Design" and "Best Use of Logitech MR Stylus Pen".

Tre snabba frågor!

Hej Behnaz, vem är du, kan du berätta lite om dig själv?

Jag är för närvarande doktorand i fjärde året inom gruppen för datagrafik och bildbehandling vid Linköpings universitet på Campus Norrköping. Min forskning fokuserar främst på datagrafik, särskilt inom utseendefångst och modellering.

Vad är XR Hackathon och vad tyckte om eventet?

Jag fick möjlighet att delta i XR Hack, den första globala XR (AR/VR) Champions League. Detta evenemang samlade över 500 XR- och AI-utvecklare för att belysa den transformativa potentialen hos de senaste XR- och AI-teknologierna. Det var en inspirerande upplevelse att bevittna en så hög nivå av talang och entusiasm när deltagarna samarbetade för att designa och utveckla nya XR-applikationer.

Jag hörde att du och ditt team vann förstapris i två olika kategorier. Det är ju fantastiskt, berätta mer!

Jag gick med i Team 19 (Chameleon) som en "hacker" och arbetade tillsammans med två begåvade lagkamrater. Tillsammans skapade vi en prototyp kallad 'Chameleon: Reality Editor', som gör det möjligt för användare att extrahera färger från verkliga objekt för att sömlöst förändra virtuella miljöer. Vårt projekt hedrades med första plats i två kategorier: 'Meta Utility and Design' och 'Bästa användning av Logitech MR Stylus Pen.' Vi fick ett kontantpris på €2000 för den första kategorin och €1000 tillsammans med en Logitech MR Stylus Pen för den andra.
Behnaz Kavoosighafi.

Om Global XR Hack: League of Champions

Europas största XR Hackathon i Stockholm

Eventet gick av stapeln den 6-8 september 2024 och samlade över 500 utvecklare, designers och andra nyfikna, som fick möjligheten att tävla och nätverka med toppnamn inom XR.


Tävlingens fem kategorier:

Hobbies & Skill Building

Develop new applications that enhance your hobbies using Mixed Reality, such as learning a new instrument or interacting with virtual pets.

Utility & Design

Utilize Mixed Reality to solve everyday problems or to creatively design and decorate your surroundings.

Social/Casual Gaming

Create engaging solo or multiplayer gaming experiences, focusing on virtual activities like tabletop games.

Experiential Education Prize

Use Mixed Reality and AI to reimagine the future of education, with a focus on language learning, communication skills, or other soft skills.

Best Use of MR Stylus

Develop unique MR applications that require high-precision 2D and 3D interactions using the capabilities of the MX Ink stylus.

XR Hack.
XR Hack sponsorer.

XR Hack sponsorer.

Senaste nytt från LiU

Kvinnlig forskare och buss.

Forskning ska spara pengar och miljö i kollektivtrafiken

Är bussbiljetten för dyr? Det kan bero på att de offentliga upphandlingarna inom kollektivtrafiken ställer allt högre krav på entreprenörerna. I ett fyraårigt projekt ska LiU-forskare studera hur upphandlingen kan bli mer cirkulär.

Två kvinnor inomhus

Dold marknad för barnavård i nytt ljus

Under 1900-talet fanns en marknad i Sverige där barn föddes och vårdades mot betalning. Forskarna Johanna Sköld och Johanna Sjöberg avslöjar hur kommersiella förlossningshem och barnpensionat fungerade parallellt med välfärdsstatens framväxt.

Två män i laboratorium.

Han fick se sitt studentprojekt skjutas ut i rymden

I våras blev han färdig civilingenjör, bland annat efter ett projektarbete som skulle tåla en rymdfärd. Sent i november 2024 stod han på den svenska rymdbasen Esrange i Kiruna och fick se raketen lyfta.