25 januari 2022

Society for Social Neuroscience (S4SN) anordnade sitt 12:e årsmöte den 13-15 december 2021. På grund av pandemisituationen hölls det online och bestod av keynote-tal, spetsforskning och postersessioner. CSAN vid LiU var välrepresenterat på årets möte, med personer från flera grupper som uppmärksammades.

Leah Mayo.Leah Mayo. Foto Anna NilsenEn av dem var Leah Mayo, biträdande universitetslektor, som belönades med Early Career Award. S4SN har instiftat denna utmärkelse för att uppmärksamma tidiga karriärbidrag till social neurovetenskap.

"Jag är mycket tacksam över att få ta emot detta pris av Society for Social Neuroscience. Ett av deras stora mål är att lyfta fram betydelsen av translationell vetenskap för att förstå socialt beteende. Det är något som vårt labb verkligen försöker betona", förklarar Leah.

Postdok Connor Haggarty var en annan CSAN-forskare som uppmärksammades. Han valdes till ordförande och höll en presentation i ett symposium om social beröring och trauma under årsmötet. Postdoktor Marge Maallo fick priset för bästa poster inom mänsklig forskning.

"Det är verkligen fantastiskt att se så många kollegors arbete som påverkar vår förståelse av social neurovetenskap", säger Leah Mayo.

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.