25 januari 2022

Society for Social Neuroscience (S4SN) anordnade sitt 12:e årsmöte den 13-15 december 2021. På grund av pandemisituationen hölls det online och bestod av keynote-tal, spetsforskning och postersessioner. CSAN vid LiU var välrepresenterat på årets möte, med personer från flera grupper som uppmärksammades.

Leah Mayo.Leah Mayo. Foto Anna NilsenEn av dem var Leah Mayo, biträdande universitetslektor, som belönades med Early Career Award. S4SN har instiftat denna utmärkelse för att uppmärksamma tidiga karriärbidrag till social neurovetenskap.

"Jag är mycket tacksam över att få ta emot detta pris av Society for Social Neuroscience. Ett av deras stora mål är att lyfta fram betydelsen av translationell vetenskap för att förstå socialt beteende. Det är något som vårt labb verkligen försöker betona", förklarar Leah.

Postdok Connor Haggarty var en annan CSAN-forskare som uppmärksammades. Han valdes till ordförande och höll en presentation i ett symposium om social beröring och trauma under årsmötet. Postdoktor Marge Maallo fick priset för bästa poster inom mänsklig forskning.

"Det är verkligen fantastiskt att se så många kollegors arbete som påverkar vår förståelse av social neurovetenskap", säger Leah Mayo.

Senaste nytt från LiU

Världens första ISO-standarder för cirkulär ekonomi klara

Flera forskare från LiU har deltagit i arbetet med att ta fram världens första ISO-standarder för en cirkulär ekonomi. Målet är ett mer hållbart samhälle.

Orkester står utomhus med instrumenten i luften

Akademisk högtid med rymdfärd och Harry Potter

Årets akademiska högtid vid Linköpings universitet äger rum den 31 maj–1 juni. Den bjuder på hedersdoktorsföreläsningar med bland andra astronauten Marcus Wandt, en festkonsert med barnens värld som tema och en högtidlig ceremoni.

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)

Carl Fredrik Graf får LiU:s förtjänstmedalj

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden 1 juni.