25 januari 2022

Society for Social Neuroscience (S4SN) anordnade sitt 12:e årsmöte den 13-15 december 2021. På grund av pandemisituationen hölls det online och bestod av keynote-tal, spetsforskning och postersessioner. CSAN vid LiU var välrepresenterat på årets möte, med personer från flera grupper som uppmärksammades.

Leah Mayo.Leah Mayo. Foto Anna NilsenEn av dem var Leah Mayo, biträdande universitetslektor, som belönades med Early Career Award. S4SN har instiftat denna utmärkelse för att uppmärksamma tidiga karriärbidrag till social neurovetenskap.

"Jag är mycket tacksam över att få ta emot detta pris av Society for Social Neuroscience. Ett av deras stora mål är att lyfta fram betydelsen av translationell vetenskap för att förstå socialt beteende. Det är något som vårt labb verkligen försöker betona", förklarar Leah.

Postdok Connor Haggarty var en annan CSAN-forskare som uppmärksammades. Han valdes till ordförande och höll en presentation i ett symposium om social beröring och trauma under årsmötet. Postdoktor Marge Maallo fick priset för bästa poster inom mänsklig forskning.

"Det är verkligen fantastiskt att se så många kollegors arbete som påverkar vår förståelse av social neurovetenskap", säger Leah Mayo.

Senaste nytt från LiU

Kvinnliga ingenjörsstudenter

Amanda Sternberg från LiU är Årets Tech-tjej 2025

Vinnare av Årets Tech-tjej 2025 är LiU-studenten Amanda Sternberg. Hon studerar fjärde året på civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi och brinner för att få fler kvinnor att välja en karriär inom tech. Priset delades ut av Microsoft.

Eiko Yasui.

Japan möter Sverige i forskning om språk

Under ett år har Eiko Yasui forskat om språk, grammatik och kroppsrörelser vid LiU. Hennes arbete har inspirerat och gett nya insikter i hur vi kommunicerar och interagerar. Hon har trivts bra och lovordar den svenska arbetskulturen.

Två män i en båt tar prover från havsbottnen.

Radioaktivt arv på Östersjöns botten

LiU-forskare har kartlagt radioaktiviteten i havsmiljön vid forskningsanläggningen Studsvik. Forskningen har resulterat i spridningskartor som kan användas för att bedöma riskerna vid utsläpp av radioaktiva ämnen i naturen.