Julhälsning från CETIS

För CETIS har året 2021, precis som för de flesta verksamheter, varit ett år av uppgångar men också av osäkerhet kring hur vi skulle agera inför våra inplanerade verksamheter. Sammanfattningsvis kan vi säga, att vi som de flesta har fått anpassa oss. Allt med grund i den rådande pandemins spår.

Julklappar gjorda av ljusslinga mot mörk bakgrund. Katarina Rehder

Vi har fortsatt träffa vårt nationella nätverk med lärarutbildare via zoom-möten. Glädjande är att deltagandet har varit stort, från Luleå till Malmö, många intressanta diskussioner har uppstått, bland annat om modeller i teknikundervisning, tekniksalens utformning, hållbar utveckling och mycket mer. Fler inbjudna gäster har delat med sig av tankar från sina områden som till exempel Stina Wessman som berättade om människans roll i teknikprocesser och Magnus Anclair på Forum Bygga Skola, som berättade om processen och vikten av att planera vid byggnationer och renovering av skolor.

I mitten av oktober genomförde Sveriges nationella resurscentrum (Bioresurs, KRC, NRCF, NATDID och CETIS) tillsammans med Skolverket fyra eftermiddagskonferenser med namnet ”Ljuset på NT”. Fokus låg på implementeringen av de kursplaneförändringar som ska träda i kraft den 1 juli 2022.

Vi har även lanserat vår nya hemsida och arbetet med att hålla den aktuell pågår. Som vanligt hoppas vi att ni som läser vill komma med idéer och tankar kring innehåll, både till hemsidan och till nyhetsbrevet Teknikundervisning i skolan. Via länken CETIS arkiv hittar du våra inspirationsmaterial för vidare läsning.

Nu vill vi tacka alla för året som gått och önska dig en God Jul och Ett Gott Nytt År 2022. Vi ses nästa år!

Relaterat innehållVisa/dölj innehåll