06 oktober 2020

Leah Mayo, biträdande universitetslektor vid CSAN, har utsetts till årets Young Investigator Award av the European Behavioral Pharmacology Society (EBPS).

Leah Mayo.
Leah Mayo. Anna Nilsen

- Det här priset är särskilt meningsfullt eftersom tanken att använda farmakologi för att förstå hur hjärnan driver beteende var det som fick mig intresserad av vetenskap, särskilt experimentell vetenskap. Det är verkligen uppmuntrande att erkännas av många av de forskare som har inspirerat mycket av min forskning, särskilt när jag startar mitt eget laboratorium här på LiU, säger Leah Mayo.

Leah Mayo blev nyligen biträdande universitetslektor vid CSAN. Hennes forskning kommer att fokusera på det endokannabinoida systemets roll i neurobiologin av stressrelaterade psykiatriska störningar. Som pristagare kommer hon att få hålla en föreläsning vid nästa års EBPS-biennal i Maastricht.

Grattis, Leah!

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Per Frankelius och Karolina Muhrman på en åker framför en jordbruksmaskin.

Nationellt kunskapsnav för jordbrukets digitalisering hamnar på LiU

Jordbruksverket utser Linköpings universitet att ansvara för ett nytt nationellt kunskapsnav för digitalisering inom jordbruket. Projektet sträcker sig över 3 år och har en budget på 20 miljoner kronor.

LiU-professor bidrar till en ny ISO-standard i världen

Det finns hundratals definitioner av cirkulär ekonomi i världen, vilket skapar förvirring. LiU-forskning med professor Mattias Lindahl i spetsen, har bidragit till att en ny ISO-standard kan råda bot på detta.

Specialistkompetens med nytt masterprogram i socialt arbete

Med start hösten 2024 finns ett nytt masterprogram i socialt arbete på Campus Norrköping. Här förbereds studenter för att kunna arbeta med övergripande utvecklings- och förändringsprocesser och kvalificerade utredningar inom socialt arbete.