06 oktober 2020

Leah Mayo, biträdande universitetslektor vid CSAN, har utsetts till årets Young Investigator Award av the European Behavioral Pharmacology Society (EBPS).

Leah Mayo.
Leah Mayo. Anna Nilsen

- Det här priset är särskilt meningsfullt eftersom tanken att använda farmakologi för att förstå hur hjärnan driver beteende var det som fick mig intresserad av vetenskap, särskilt experimentell vetenskap. Det är verkligen uppmuntrande att erkännas av många av de forskare som har inspirerat mycket av min forskning, särskilt när jag startar mitt eget laboratorium här på LiU, säger Leah Mayo.

Leah Mayo blev nyligen biträdande universitetslektor vid CSAN. Hennes forskning kommer att fokusera på det endokannabinoida systemets roll i neurobiologin av stressrelaterade psykiatriska störningar. Som pristagare kommer hon att få hålla en föreläsning vid nästa års EBPS-biennal i Maastricht.

Grattis, Leah!

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Kvinnlig doktorand föreläser för masterstudenter i labbet.

Från skiss till robot med artificiell intelligens

Hur utvecklar man en produkt med så lite mänsklig inblandning som möjligt? LiU-studenterna byggde en robot med hjälp av generativ artificiell intelligens.

Jontronisk pump i tunna blodkärl.

Effektivare cancerbehandling med jontronisk pump

När låga doser av cancerläkemedel tillförs kontinuerligt nära elakartade hjärntumörer med så kallad jontronik minskar cancercelltillväxten drastiskt. Det har forskare vid LiU och det Medicinska universitetet i Graz visat.

Elektroniska mediciner - i skärningspunkten mellan teknik och medicin

Svenska forskare har utvecklat en gel som kan bilda en mjuk elektrod som leder ström. På sikt vill de kunna koppla elektronik till biologisk vävnad - till exempel hjärnan.