Leah Mayo tilldelades Young Scientist Award

Leah Mayo, biträdande universitetslektor vid CSAN, har mottagit årets Young Scientist Award från the European Behavioral Pharmacology Society (EBPS).

Leah Mayo. Anna Nilsen

- Det här priset är särskilt meningsfullt eftersom tanken att använda farmakologi för att förstå hur hjärnan driver beteende var det som fick mig intresserad av vetenskap, särskilt experimentell vetenskap. Det är verkligen uppmuntrande att erkännas av många av de forskare som har inspirerat mycket av min forskning, särskilt när jag startar mitt eget laboratorium här på LiU, säger Leah Mayo.

Leah Mayo blev nyligen biträdande universitetslektor vid CSAN. Hennes forskning kommer att fokusera på det endokannabinoida systemets roll i neurobiologin av stressrelaterade psykiatriska störningar. Som pristagare kommer hon att få hålla en föreläsning vid nästa års EBPS-biennal i Maastricht.

Grattis, Leah!

KontaktVisa/dölj innehåll