Masterprogrammet i medicinsk vetenskap - information till dig som är antagen

Människor som står i en ring och håller varsin pusselbit.
AndreyPopov

Välkommen till Masterprogrammet i medicinsk vetenskap på Linköpings universitet. Här hittar du information inför studiestarten.

Svara på antagningsbeskedet

Du som antagits i urval 1 måste svara Ja om du vill ha din plats. Ditt svar ska ha inkommit senast den 19 juli 2024 via antagning.se.

Har du antagits i urval 2 behöver du inte lämna svar om du vill ha din plats.

Oavsett när du antagits ska du snarast lämna återbud om du inte vill ha din plats. Du kan lämna återbud till platser som du är antagen till, men också till reservplatser. Läs mer på antagning.se – Tacka ja eller nej.

Även om du har för avsikt att söka anstånd måste du tacka ja till din plats.

Upprop och reservantagning

Programmet startar med ett obligatoriskt upprop. Meddela i god tid innan om du inte kan närvara vid uppropet.

Tid för uppropet

Programmet börjar måndagen den 26 augusti kl. 08.15 med ett obligatoriskt upprop, digitalt via Zoom. Vid programstarten får du mer information om programmets upplägg och innehåll. Läs även mer om programstarten längre ner på sidan under avsnittet ”Välkomstbrev från programmet”.

Anslut till programstarten via Zoom

Meddela om du inte kan närvara vid uppropet

Om du inte kan närvara vid uppropet måste du meddela detta till studievägledare Suzana Tomicic, e-post suzana.tomicic@liu.se, telefon 013-28 68 95.

Om du uteblir från uppropet utan att ha kontaktat oss i förväg och fått skälet till frånvaron godkänt, förlorar du din plats på utbildningen.

Välkomstbrev från programmet

Läs mer om programstarten och starten av den gemensamma programkursen ”Hälsa, kvalitet och interprofessionellt lärande”.

Du är antagen till Masterprogrammet i medicinsk vetenskap inom något av följande huvudområden: Arbetsterapi, Folkhälsovetenskap, Fysioterapi, Logopedi, Medicinsk pedagogik eller Omvårdnadsvetenskap. 

Välj studietakt och inriktning

För att planera för dina studier på programmet önskar vi att du senast den 11 augusti går in på följande länk och besvarar några frågor gällande din önskade studietakt, huvudområde för examen och val av inriktning.

Ange studietakt och inriktning

Vad händer vid programstarten?

Programmet startar måndagen den 26 augusti kl. 08.15. Vid programstarten får du mer information om programmets upplägg och innehåll och det är ett obligatoriskt upprop. Du får träffa mentorn inom det huvudområde du valt och det finns möjlighet att ställa frågor.

Programstarten sker digitalt via Zoom och är schemalagd kl. 08.15–15.00, med avbrott för lunch och raster. På förmiddagen är det programinformation och på eftermiddagen är det möte med mentorn och de andra studenterna inom det huvudområde du läser.

Om programmet och undervisningsformer

Masterprogrammet i medicinsk vetenskap är ett interprofessionellt program som ges på distans. Läs gärna mer om programmet, inriktningarna ”E-hälsa” respektive ”Hälsa, kvalitet och interprofessionell kompetens” samt om de olika huvudområdena på programsidan.

Masterprogrammet i medicinsk vetenskap - programsida

Den digitala undervisningen på programmets kurser sker främst i realtid och via Zoom. Vid programstart behöver du ha hörlurar med mikrofon och en fungerande webbkamera.

För att du ska få åtkomst till Zoom, och studentfunktioner såsom Lisam (universitetets lärplattform), biblioteksresurser och kunna registrera dig behöver du skapa ett LiU-id. Se ”Checklista för dig som är ny student”, längre ner på sidan.

Gemensam kurs för alla nya programstudenter

Tisdagen den 27 augusti kl. 08.15 börjar den för alla programstudenter obligatoriska kursen ”Hälsa, kvalitet och interprofessionellt lärande (HKI), 7,5 hp”. Kursansvarig är Tove Törnqvist. I samband med programstarten kommer vi visa kursens Lisam-rum och var du hittar Zoom-länkar för kursmomenten. Kursen ges på halvfart och har schemalagd undervisning varje tisdag under tio veckor (vecka 35–44).

Sök fram schema i TimeEdit

Från vecka 32 finns schema för kursen tillgängligt via TimeEdit, Linköpings universitets schematjänst. I TimeEdit, välj ”Schema” och sök efter kurskoden 8MM317, eller kursens namn.

Gå till TimeEdit

Ämnesspecifik kurs för dig som läser på helfart

Du som läser programmet på helfart börjar ytterligare en kurs i vecka 35. Det är en ämnesspecifik kurs inom det huvudområde som du önskar att ta din examen i. Vid helfartsstudier läser du två kurser parallellt i tioveckorsperioder. Du har schemalagd digital undervisning cirka en dag per vecka i respektive kurs under programmets gång.

Välkomstbrev med aktuella kursdagar till den ämnesspecifika kursen skickas via e-post under vecka 33.

Fakultetsgemensam dag 29 augusti

Torsdag 29 augusti kl. 9–15 är det en fakultetsgemensam dag för alla studenter som börjar ett program vid Medicinska fakulteten, Linköpings universitet. Du som studerar på distans kan ta del av föreläsningarna via Zoom. Det är frivilligt (men rekommenderat) att delta.

Dagen innehåller bland annat en föreläsning i ”Medveten professionalitet” kl. 9–11 och en föreläsning om vår pedagogiska profil, problembaserat lärande (PBL), kl. 13–15.

Du får program och Zoom-länk för den fakultetsgemensamma dagen i samband med programstarten för Masterprogrammet i medicinsk vetenskap.

Det här läser du

Kontaktpersoner

LiU-id och lärplattform

Som student vid Linköpings universitet får du ett LiU-id. Det är en central användaridentitet som ger dig tillgång till bland annat e-post och lärplattformen Lisam.

LiU-id ger dig åtkomst till universitetets it-tjänster

Du som är student vid Linköpings universitet tilldelas ett it-konto, kallat LiU-id. Det är en central användaridentitet med ett användarnamn och ett lösenord som du använder vid inloggning till alla universitetets it-tjänster. På sidan Checklista för dig som är ny student, hittar du information om hur du aktiverar ditt LiU-id.

Lärplattformen Lisam

Vid Linköpings universitet används den digitala lärplattformen Lisam för pedagogisk kommunikation mellan lärare och studenter. I Lisam hittar du din e-post, dina kursrum och samarbetsytor. Du kommer åt Lisam när du aktiverat ditt LiU-id och du kan titta på kursinnehållet redan innan kursstarten.

Ta för vana att kolla i kursrummet ofta, då information ofta förändras och uppdateras, framför allt schemat och dess innehåll.

Om universitetsstudier

Tillgång till digitala system

Vanliga frågor om åtkomst till digitala resurser på Linköpings universitet

Har du studerat på LiU tidigare?

Om ditt LiU-id är inaktivt behöver du aktivera det igen för att komma åt kursrummet i Lisam. Annars dyker det upp så snart det öppnar.

Är du ny LiU-student?

Innan du registrerat dig har du begränsad tillgång till information i kursrummet i Lisam. Full access får du efter uppropet.

Allt på ett ställe: Liunet student

Tillgång till studenternas intranät "Liunet student" får du så snart du registrerat dig (efter uppropet).

Tips till dig som ny student

Antagen till LiU