18 februari 2022

Peter Holgersson på Institutionen för naturvetenskap och teknik (ITN) blev 2020 års mottagare av Gyllene moroten.

Foto: Thor Balkhed
Peter Holgersson.
Peter Holgersson, som fick Gyllene moroten i konkurrens med kolleger både från Campus Valla och Campus Norrköping, nominerades av N-sektionen – Sektionen för byggnadsteknik i Norrköping. Han är examinator i matematik vid ITN och får priset "för sitt inspirerande engagemang och pedagogiska skicklighet". 

Priset är instiftat för att främja nytänkande och god pedagogik kring LiU:s alla utbildningar vid Tekniska fakulteten. Varje sektion får nominera sin kandidat och sedan väljer en jury bestående av 3-5 personer ut vinnaren.

Photo credit Thor Balkhed
Gyllene moroten i en av dess versioner genom åren.

Senaste nytt från LiU

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)

Carl Fredrik Graf får LiU:s förtjänstmedalj

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden 1 juni.

Kampanj mot droger blev Emmas genombrott

När Kårservice i samarbete med kårerna bestämde att tydligt ta avstånd från droger och droghandel gick uppdraget till GDK-studenten Emma Kunelius. Hennes kampanj fick stort genomslag på campus och nominerades i tävlingen Stora Kommunikationspriset.

Ola Larsmo.

En brygga mellan universitetet och samhället

Författaren Ola Larsmo sammanfattar sin tid som gästprofessor vid LiU som spännande, givande och viktig. Han menar att det i dag är viktigare än någonsin att känna till sin historia och att förstå den.