Fotografi av Carlos Vidal

Carlos Vidal

Forskningsingenjör

Hur kan teknik vara till hjälp i landsbygdsmiljöer? I min roll som"full stack" IoT-utvecklare arbetar jag huvudsakligen med att skapa prototyper för jordbruk och naturvård.

Presentation

Jag drivs av att hur teknik kan vara till hjälp i landsbygdsmiljöer, detta genom att få utveckla mina tekniska färdigheter och bygga enheter som har en inverkan.

Några färdigheter som jag använder i min roll:

  • Inbyggd programmering
  • Kretsdesign och PCB
  • RF-teknik som LoRa och cellulära nätverk
  • Linux-serverhantering
  • Docker

Projekt jag arbetar med

Agtech Sweden 

Jag är en av fyra innovationsblockledarna i organisationen, där vi hjälper till med utvecklingen av innovationsprojekt inom jordbruk.

Project Ngulia

Bevarande av vilda djur i Ngulia (Kenya) och Sanwild (Sydafrika). Vi hjälper parkvakterna genom att utveckla smart teknik för att göra deras arbete mer effektivt.

Projektsida

Stöd till studenter som gör sin MSc-avhandling 

Jag stöttar studenterna i utvecklingen av deras projekt. Särskilt när det gäller prototyper och hårdvara.

Organisationer

Forskning inom systemteknik vid LiU

SEDDIT

SEDDIT är ett kompetenscentrum finansierat inom ramen för Vinnovas satsning inom Avancerad Digitalisering, där universitet och företag tillsammans bedriver forskning och utbildning inom digital samhällsomställning.

ISAC beskrivet i ett kollage.

Integrerad avkänning och kommunikation (ISAC)

En av de mest lovande funktionaliteter, som kan komma att vara avgörande för nästkommande generations trådlösa mobilnät, 6G, är integrationen av avkänningsfunktionalitet.

LINK-SIC är ett Vinnova-finansierat kompetenscenter

LINK-SIC - Linköping Center for Sensor Informatics and Control

LINK-SIC (Linköping Center for Sensor Informatics and Control) är ett VINNOVA-finansierat kompetenscentrum för industriinriktad forskning inom sensorinformatik och reglerteknik. Centrets verksamhetstid var mellan 2017-2023.