22 maj 2024

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden den 1 juni.

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)
Carl Fredrik Graf, avgående landshövding i Östergötland, får Linköpings universitets förtjänstmedalj 2024. Mottagare av förtjänstmedaljen utses av rektor. Länsstyrelsen Östergötland

Det är landshövdingens många uppdrag med inriktning på samverkan och samordning mellan olika externa aktörer i Östergötland men också nationellt som lyfts fram i LiU:s motivering:

”Han har under sina sex år som regeringens högsta tjänsteman i Östergötland skapat och odlat viktiga nätverk och under hans värdskap har Linköpings Slott varit en central mötesplats för aktuella framtidsfrågor.

Carl Fredrik är en av LiU:s främsta vänner, en tillskyndare av växelspelet mellan den kunskap som finns bland medarbetare och studenter vid universitetet och de behov som näringsliv och samhälle har. Han har stor del i Östergötlands nuvarande attraktions- och innovationskraft.”

Carl Fredrik Graf tar emot förtjänstmedaljen ur rektor Jan-Ingvar Jönssons hand vid den akademiska högtiden den 1 juni.

Läs mer om förtjänstmedaljen