18 oktober 2022

LiU-alumnen Erik Slottner (KD) tar plats i statsminister Ulf Kristerssons nya svenska regering. Erik Slottner blir ny civilminister med ansvar för samarbetet med kommuner och regioner.

En person står och ler.
LiU-alumnen Erik Slottner (KD) blir ny civilminister . William Persson/Kristdemokraterna
När Sveriges nya statsminister Ulf Kristersson (M) presenterade sin regering fanns en LiU-alumn med på listan bland de 23 ministrarna. Ny civilminister blir 42-årige kristdemokraten Erik Slottner, född och uppvuxen i Kalmar, som läste två år på Politices magisterprogrammet, pol mag, vid Linköpings universitet 2001–2003. Efter studierna flyttade han till Stockholm för att satsa på politiken.
Erik Slottner har tillhört Kristdemokraternas fullmäktigegrupp i Stockholm sedan 2007 och är sedan 2018 äldre- och trygghetsborgarråd och gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stad. Han har en bakgrund som förbundsordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, och som politisk sakkunnig i riksdagskansliet. Under 2018 var Erik Slottner även tjänstgörande ersättare som riksdagsledamot.
Nu väntar uppdraget som statsråd och civilminister med ansvar för regeringens samarbete med kommuner och regioner.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.