18 oktober 2022

LiU-alumnen Erik Slottner (KD) tar plats i statsminister Ulf Kristerssons nya svenska regering. Erik Slottner blir ny civilminister med ansvar för samarbetet med kommuner och regioner.

En person står och ler.
LiU-alumnen Erik Slottner (KD) blir ny civilminister . William Persson/Kristdemokraterna
När Sveriges nya statsminister Ulf Kristersson (M) presenterade sin regering fanns en LiU-alumn med på listan bland de 23 ministrarna. Ny civilminister blir 42-årige kristdemokraten Erik Slottner, född och uppvuxen i Kalmar, som läste två år på Politices magisterprogrammet, pol mag, vid Linköpings universitet 2001–2003. Efter studierna flyttade han till Stockholm för att satsa på politiken.
Erik Slottner har tillhört Kristdemokraternas fullmäktigegrupp i Stockholm sedan 2007 och är sedan 2018 äldre- och trygghetsborgarråd och gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stad. Han har en bakgrund som förbundsordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, och som politisk sakkunnig i riksdagskansliet. Under 2018 var Erik Slottner även tjänstgörande ersättare som riksdagsledamot.
Nu väntar uppdraget som statsråd och civilminister med ansvar för regeringens samarbete med kommuner och regioner.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Tre personer i labbrock står och pratar.

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

Med bättre neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor bli högre. Den förbättrade spegeln har LiU-forskare utvecklat genom att belägga en kiselplatta med tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid.

Ensamt barn i silhuett.

Riktlinjer saknas kring barn som utsatts för sexövergrepp

Hälften av 34 undersökta länder i Europa saknar riktlinjer för hur barn som utsatts för sexuella övergrepp ska få hälsovård och behandling. Ett av dem är Sverige. Det visar en studie som gjorts vid Linköpings universitet.

Person intervjuas och pratar om sin avhandling

Sigrid blev dubbeldoktor - vid 26 års ålder

En lång men också väldigt rolig resa, så beskriver Sigrid Nilsson sin tid som forskarstuderande vid Forskarlinjen. För nu har hon disputerat och kan därmed både blicka framåt och bakåt på sin forskning.