15 november 2023

Qualcomm har inrättat ett eget stipendium vid LiU. Nu vill de uppmuntra studenter från Tekniska fakulteten att utforska sina ingenjörskunskaper och genom stipendiet knyta till sig drivna studenter från universitetet.

Charlotte Perhammar

Qualcomm vill utöka sina universitetssamarbeten med de främsta tekniska universiteten i de regioner där Qualcomm är verksamma. Linköpings universitet är ett av de utvalda universiteten. Med en initial donation till Linköpings universitets Jubileumsstiftelse riktar Qualcomm därmed stipendier till studenter inom utvalda civilingenjörsprogram vid LiU.

I år utlyser Qualcomm ca 300 000 kronor i stipendiemedel, uppdelat på 5–10 stipendium. De vill driva den tekniska utvecklingen i rätt riktning och, förutom att uppmuntra studenter med stipendier, bidra till att öka studenternas tillgång till mer kunskap och erfarenheter. De hoppas på att ett stipendium kan överbrygga ekonomiska hinder och bidra till att öka möjligheterna för studenterna att förverkliga gynnsamma idéer. 

Stipendiet riktar sig till studenter på LiU som bedriver pågående heltidsstudier inom följande civilingenjörsprogram:

  • Datateknik
  • Informationsteknologi
  • Medieteknik
  • Mjukvaruteknik
  • Teknisk fysik och elektroteknik

Årets utlysning pågår fram till den 26 november. Läs mer om hur du som student kan ansöka om stipendiet här.

Styrgruppen, som bereder och beslutar om stipendiet, består av sex representanter från Qualcomm och LiU.

Läs mer om Qualcomm här

 

På vår site i Linköping kommer många av våra medarbetare från Linköpings universitet och vi hoppas på att kunna anställa många fler.
Qualcomm

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Kampanj mot droger blev Emmas genombrott

När Kårservice i samarbete med kårerna bestämde att tydligt ta avstånd från droger och droghandel gick uppdraget till GDK-studenten Emma Kunelius. Hennes kampanj fick stort genomslag på campus och nominerades i tävlingen Stora Kommunikationspriset.

Ola Larsmo.

En brygga mellan universitetet och samhället

Författaren Ola Larsmo sammanfattar sin tid som gästprofessor vid LiU som spännande, givande och viktig. Han menar att det i dag är viktigare än någonsin att känna till sin historia och att förstå den.

Glasskiva med droppe belyst underifrån.

Nästa generations hållbara elektronik dopas med luft

Forskare vid LiU har utvecklat en ny metod där organiska halvledare kan bli mer ledande med hjälp av luft som störämne. Enligt forskarna är det ett stort steg mot framtidens billiga och hållbara organiska halvledare.