01 november 2024

Qualcomm har inrättat ett eget stipendium vid LiU. De vill uppmuntra studenter från Tekniska fakulteten att utforska sina ingenjörskunskaper och genom stipendiet knyta till sig drivna studenter från universitetet.

Fotograf: Charlotte Perhammar

Qualcomm vill utöka sina universitetssamarbeten med de främsta tekniska universiteten i de regioner där Qualcomm är verksamma. Linköpings universitet är ett av de utvalda universiteten. Med en initial donation till Linköpings universitets Jubileumsstiftelse riktar Qualcomm därmed stipendier till studenter inom utvalda civilingenjörsprogram vid LiU.

I år utlyser Qualcomm ca 300 000 kronor i stipendiemedel, uppdelat på 5–10 stipendium. De vill driva den tekniska utvecklingen i rätt riktning och, förutom att uppmuntra studenter med stipendier, bidra till att öka studenternas tillgång till mer kunskap och erfarenheter. De hoppas på att ett stipendium kan överbrygga ekonomiska hinder och bidra till att öka möjligheterna för studenterna att förverkliga gynnsamma idéer.

Stipendiet riktar sig till studenter på LiU som bedriver pågående heltidsstudier inom följande civilingenjörsprogram:

  • Datateknik
  • Informationsteknologi
  • Medieteknik
  • Mjukvaruteknik
  • Teknisk fysik och elektroteknik

Läs mer om hur du som student kan ansöka om stipendiet här.

Styrgruppen, som bereder och beslutar om stipendiet, består av sex representanter från Qualcomm och LiU.

Läs mer om Qualcomm här

På vår site i Linköping kommer många av våra medarbetare från Linköpings universitet och vi hoppas på att kunna anställa många fler.
Qualcomm

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Jonas Rohdin, Steve Lien, Martin Vikblad och Chipo Ziyambe.

LiU och Stanford utvecklar drönarteknik för skogsbrandsövervakning

Studenter från Linköpings universitet och Stanford har utvecklat en drönare som kan hjälpa brandmän att bekämpa skogsbränder på ett säkrare och smartare sätt.

Många vill läsa program på LiU - antagningsbeskedet är här

Intresset för LiU:s utbildningsprogram har ökat, men totalt sett har något färre antagits jämfört med förra hösten. Samtidigt har vissa program, som Läkarprogrammet och vissa civilingenjörsprogram, tagit in fler studenter.

Studenter från kursen From Lab to Market deltar i rundvandring i labbet

Från labb till marknad med studenters hjälp

I takt med att världen söker hållbara energilösningar har grön vätgas seglat upp som en nyckelspelare i omställningen. Vid Linköpings universitet får studenter nu chansen att arbeta med verkliga utmaningar kopplade till denna teknik.