15 november 2023

Qualcomm har inrättat ett eget stipendium vid LiU. Nu vill de uppmuntra studenter från Tekniska fakulteten att utforska sina ingenjörskunskaper och genom stipendiet knyta till sig drivna studenter från universitetet.

Charlotte Perhammar

Qualcomm vill utöka sina universitetssamarbeten med de främsta tekniska universiteten i de regioner där Qualcomm är verksamma. Linköpings universitet är ett av de utvalda universiteten. Med en initial donation till Linköpings universitets Jubileumsstiftelse riktar Qualcomm därmed stipendier till studenter inom utvalda civilingenjörsprogram vid LiU.

I år utlyser Qualcomm ca 300 000 kronor i stipendiemedel, uppdelat på 5–10 stipendium. De vill driva den tekniska utvecklingen i rätt riktning och, förutom att uppmuntra studenter med stipendier, bidra till att öka studenternas tillgång till mer kunskap och erfarenheter. De hoppas på att ett stipendium kan överbrygga ekonomiska hinder och bidra till att öka möjligheterna för studenterna att förverkliga gynnsamma idéer. 

Stipendiet riktar sig till studenter på LiU som bedriver pågående heltidsstudier inom följande civilingenjörsprogram:

  • Datateknik
  • Informationsteknologi
  • Medieteknik
  • Mjukvaruteknik
  • Teknisk fysik och elektroteknik

Årets utlysning pågår fram till den 26 november. Läs mer om hur du som student kan ansöka om stipendiet här.

Styrgruppen, som bereder och beslutar om stipendiet, består av sex representanter från Qualcomm och LiU.

Läs mer om Qualcomm här

 

På vår site i Linköping kommer många av våra medarbetare från Linköpings universitet och vi hoppas på att kunna anställa många fler.
Qualcomm

Kontakt

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.