15 november 2023

Qualcomm har inrättat ett eget stipendium vid LiU. Nu vill de uppmuntra studenter från Tekniska fakulteten att utforska sina ingenjörskunskaper och genom stipendiet knyta till sig drivna studenter från universitetet.

Charlotte Perhammar

Qualcomm vill utöka sina universitetssamarbeten med de främsta tekniska universiteten i de regioner där Qualcomm är verksamma. Linköpings universitet är ett av de utvalda universiteten. Med en initial donation till Linköpings universitets Jubileumsstiftelse riktar Qualcomm därmed stipendier till studenter inom utvalda civilingenjörsprogram vid LiU.

I år utlyser Qualcomm ca 300 000 kronor i stipendiemedel, uppdelat på 5–10 stipendium. De vill driva den tekniska utvecklingen i rätt riktning och, förutom att uppmuntra studenter med stipendier, bidra till att öka studenternas tillgång till mer kunskap och erfarenheter. De hoppas på att ett stipendium kan överbrygga ekonomiska hinder och bidra till att öka möjligheterna för studenterna att förverkliga gynnsamma idéer. 

Stipendiet riktar sig till studenter på LiU som bedriver pågående heltidsstudier inom följande civilingenjörsprogram:

  • Datateknik
  • Informationsteknologi
  • Medieteknik
  • Mjukvaruteknik
  • Teknisk fysik och elektroteknik

Årets utlysning pågår fram till den 26 november. Läs mer om hur du som student kan ansöka om stipendiet här.

Styrgruppen, som bereder och beslutar om stipendiet, består av sex representanter från Qualcomm och LiU.

Läs mer om Qualcomm här

 

På vår site i Linköping kommer många av våra medarbetare från Linköpings universitet och vi hoppas på att kunna anställa många fler.
Qualcomm

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Förmultnat löv.

En kemisk gåta löst – reaktionen som förklarar stora kolsänkor

En gåta som gäckat forskarvärlden i 50 år har nu fått sitt svar. Forskare från bland annat LiU har visat att en särskild typ av kemisk reaktion kan förklara varför organiskt material i sjöar och vattendrag är så motståndskraftigt mot nedbrytning.

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.