15 november 2023

Qualcomm har inrättat ett eget stipendium vid LiU. Nu vill de uppmuntra studenter från Tekniska fakulteten att utforska sina ingenjörskunskaper och genom stipendiet knyta till sig drivna studenter från universitetet.

Charlotte Perhammar

Qualcomm vill utöka sina universitetssamarbeten med de främsta tekniska universiteten i de regioner där Qualcomm är verksamma. Linköpings universitet är ett av de utvalda universiteten. Med en initial donation till Linköpings universitets Jubileumsstiftelse riktar Qualcomm därmed stipendier till studenter inom utvalda civilingenjörsprogram vid LiU.

I år utlyser Qualcomm ca 300 000 kronor i stipendiemedel, uppdelat på 5–10 stipendium. De vill driva den tekniska utvecklingen i rätt riktning och, förutom att uppmuntra studenter med stipendier, bidra till att öka studenternas tillgång till mer kunskap och erfarenheter. De hoppas på att ett stipendium kan överbrygga ekonomiska hinder och bidra till att öka möjligheterna för studenterna att förverkliga gynnsamma idéer. 

Stipendiet riktar sig till studenter på LiU som bedriver pågående heltidsstudier inom följande civilingenjörsprogram:

  • Datateknik
  • Informationsteknologi
  • Medieteknik
  • Mjukvaruteknik
  • Teknisk fysik och elektroteknik

Årets utlysning pågår fram till den 26 november. Läs mer om hur du som student kan ansöka om stipendiet här.

Styrgruppen, som bereder och beslutar om stipendiet, består av sex representanter från Qualcomm och LiU.

Läs mer om Qualcomm här

 

På vår site i Linköping kommer många av våra medarbetare från Linköpings universitet och vi hoppas på att kunna anställa många fler.
Qualcomm

Kontakt

Fotografi av Johan Böök

Johan Böök

Fundraiser

LiU Donation

  • Linköpings universitet, Universitetsförvaltningen (UF)

Senaste nytt från LiU

Vallastaden

Linköping Europas mest innovativa stad – LiU spelar viktig roll

Linköping har som första svenska stad utsetts till Europas mest innovativa stad av EU-kommissionen. Linköpings universitet har på många sätt varit en viktig del i framgången.

Manlig och kvinnlig forskare vid bokhylla.

Kraftsamling kring framtidens elsystem

Tänk dig elförsörjningen år 2050. Nu ska LiU-forskare analysera energisystemet utifrån dess egen förmåga att hantera störningar, efter en donation från Polar Structure Initiative Foundation.

En person leker med en boll.

Ny forskning ska få fotbollsplaner mer hållbara

Konstgräsplaner betyder mycket för svensk fotboll – men det nordiska klimatet ställer till det. I dag finns inget bra miljövänligt alternativ till mikrogranulat som förbjuds  2031. Nu ska forskare titta på hur vi kan få mer cirkulära fotbollsplaner.